5 razlogov, zakaj boš za praznike še bolj (in dlje) uživala, če boš pila dovolj vode

Vrhunec praznovanj ob koncu leta je pred vrati. Zdaj se bodo zvrstili vsi največji praznični užitki, od slastnih pojedin in živopisnih daril do nepozabnih zabav in enkratnih druženj. Kako ohraniti vzdržljivost, optimalno ravnovesje v telesu in začeti novo leto brez glavobola? Odgovor je kristalno jasen.

5 razlogov, zakaj boš za praznike še bolj (in dlje) uživala, če boš pila dovolj vode (foto: Profimedia) Profimedia

Premagaj utrujenost

Praznični čas je po svoje zelo utrujajoč čas. Morda moraš organizirati kopico dogodkov in snidenj, morda moraš napeči metrično tono piškotov za vse prijatelje in sorodnike, morda že od sredine decembra zavijaš kopico daril, morda pa se le udeležuješ številnih zabav ob proslavljanju zaključka še enega leta. V vsakem primeru je tvoj vsakdanjik še bolj obremenjen kot sicer, kar lahko hitro pusti davek na tvojem fizičnem in mentalnem zdravju. Da se bo telo lahko ustrezno regeneriralo, ga moraš zato ustrezno hidrirati. Strokovnjaki predlagajo 8 kozarcev na dan – tako boš ohranila pozornost in imela kakovostnejši počitek.

Izberi: Vitamin Well Recover

Vitamin B12 + folna kislina + magnezij

Pijača Recover vsebuje vitamin B12, folno kislino, ki pripomorejo k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Pijača Recover vsebuje tudi pantotensko kislino, ki pripomore k sproščanju energije pri presnovi.

Nadzoruj apetit

Ni praznikov brez požrtij. In ob vseh teh dobrotah, ki se ti ponujajo na vsakem koraku, se lahko hitro nabere preveč grižljajev. Prav voda ti bo pomagala, da bo presnova delovala na zdravih obratih in da se boš hitreje znebila odvečnih kilogramov, ki so čez praznike praktično neizogibni. Voda namreč pomaga zavirati občutek lakote, istočasno pa spodbuja naravni metabolizem.

Izberi: Vitamin Well Refresh

Vitamin B12 + vitamin C + cink

Pijača Refresh vsebuje vitamin B12 in cink, ki imata vlogo pri delovanju imunskega sistema. Vitamin B12 prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, pijača pa vsebuje tudi vitamin C, ki prispeva k sproščanju energije pri presnovi.

Brez smrkanja

Iz toplega doma na hladne ulice pa nazaj na žurko, kjer se popolnoma pregreješ in nato spet ven v mrzlo noč, kjer premražena čakaš na nikoli dočakani taksi. Imunski sistem za praznike vsekakor dela nadure, zato mu pomagaj – z vodo. Če si dovolj hidrirana, sluznice lahko bolje opravljajo svojo naloge. Ena teh je tudi, da škodljivim virusom in bakterijam preprečujejo vstop v tvoj nos in grlo.

Izberi: Vitamin Well Defence

Vitamin C + vitamin D + cink

Napitek Defence (zaščita) vsebuje vitamine C, D in B12 ter mineral cink, ki imajo vlogo pri delovanju imunskega sistema. Vsebuje tudi izvlečke bezga in zelenega čaja.

Naj koža ostane zdrava

Kaj je prav tako esencialni del prazničnega časa? Fotografiranje! Če kdaj, bodo prav v pričakovanju novega leta zagotovo nastale kakšne najbolj nepozabne fotke in prav je, da si na njih videti sveža, mlada in polna energije. Takšen videz pa ti lahko ponudi le zdrava koža. In hidriranje je najboljši način ohranjanja napete in mladostne kože.

Izberi: Vitamin Well Hydrate

Vitamin C + vitamin D + cink + biotin

Napitek Hydrate (hidracija) vsebuje vitamin C in B12, ki prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Vsebuje tudi biotin, niacin in cink, ki prispevajo k ohranjanju zdrave kože.

 

Maček? Ne, hvala!

In potem je seveda tu tisto jutro potem. Alkoholni maček je kot destilat vseh naših grehov preteklega dne. Seveda pa ni nujno, da rjove po tebi cel dan. Pitje alkohola te namreč dehidrira, kar je eden od ključnih razlogov za obupno počutje naslednji dan. Ustrezno hidriranje tudi v času zabav po poskrbelo, da si praznikov ne boš zapomnila samo po glavobolih. Nepisano pravilo – na vsak kozarec alkohola popiješ en kozarec vode.

Izberi: Vitamin Well Celebrate

Magnezij + cink + folna kislina + niacin

Pijača Celebrate vsebuje magnezij, ki pripeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter prispeva k delovanju mišic. Cink in folna kislina prispevata k delovanju imunskega sistema. Vsebuje tudi niacin, ki prispeva k sproščanju energije pri presnovi.