Si v službi vedno lačna? Predstavljamo ti hiter RECEPT za zdrav prigrizek, ki bo pregnal lakoto

17. 3. 2024
Si v službi vedno lačna? Predstavljamo ti hiter RECEPT za zdrav prigrizek, ki bo pregnal lakoto (foto: Profimedia)
Profimedia

Predstavljamo ti recept za okusne domače žitne ploščice, ki ti bodo pomagale počakati na kosilo❤️

Vsaki od nas se je že zgodilo, da je med delom postala zelo lačna, do odmora za kosilo pa je bilo še daleč. V takih primerih potem največkrat stečemo na avtomat in si privoščimo sladek prigrizek, ki pa lakote velikokrat sploh ne poteši pa še nezdrav je. Nato pa komaj čakamo čas za kosilo, saj s sodelavci že prej skrbno planiramo, kakšne dobrote si bomo privoščili.

@worldwiderulz Looking for lunch ideas at 9:03am #maccas #mcdonalds #bigmac #officehumor #officelife #workhumor #worklife @McDonald’s Australia @McDonald’s ♬ Little Life - Cordelia

Toda obstaja boljša rešitev za krotenje lakote – zate imamo popoln recept za prigrizek, ki bo potešil tvojo lakoto in ti pomagal počakati na kosilo. Te doma narejene ploščice z mandljevim maslom in medom so popoln prigrizek za v službo, poleg tega pa so tudi enostavne za pripravo – zanje boš potrebovala le tri sestavine.

Profimedia

Sestavine za 8 ploščic:

  • 2 skodelici ovsenih kosmičev (160 g)
  • ⅔ skodelice mandljevega masla (160 g) ali masla iz oreščkov po izbiri
  • ¼ skodelice medu (85 g) ali javorjevega sirupa  

Priprava:

  1. V srednje veliko skledo dodaj oves, mandljevo maslo in med ali javorjev sirup ter mešaj, dokler se vse skupaj dobro ne poveže.
  2. Pekač poškropi z maščobo v pršilu, da se zmes ne bo prijela na podlago. Vlij mešanico in enakomerno porazdeli.
  3. Pokrij in postavi v zamrzovalnik, dokler se ne strdi. Nareži na ploščice.
  4. Hrani v hladilniku, dokler ni pripravljeno za uživanje.
  5. Dober tek! ❤️

Njihova priprava je, kot lahko vidiš, zelo enostavna in hitra. Žitne ploščice so priročne, saj so že narezane na porcije, kar bi lahko koristilo tudi pri nadzoru telesne teže, če se držiš določene diete. Pogosto so pripravljene tudi iz ovsa, oreščkov, semen in suhega sadja, ki lahko izboljšajo zdravje srca in poskrbijo za ustrezno raven krvnega sladkorja. Če si jih pripraviš sama, boš tako imela popoln nadzor nad tem, kaj vsebuje tvoj prigrizek.

Tako! Stavimo, da boš od zdaj naprej lažje dočakala kosilo. ❤️