O-oou! Kakšno škodo je Tina Gaber v resnici povzročila Robertu Golobu in njegovi vladi?

Na kritike Tine Gaber se je odzval tudi Robert Golob. Kaj pravi? 👇🏻

O-oou! Kakšno škodo je Tina Gaber v resnici povzročila Robertu Golobu in njegovi vladi? (foto: Facebook/Screenshot/Tina Gaber/Profimedia) Facebook/Screenshot/Tina Gaber/Profimedia
28. 7. 2023

Tina Gaber, izbranka predsednika slovenske vlade Roberta Goloba, bije bitko za nutrije.

Verjetno se spomniš, ko je z božanjem nutrij na obrežju Ljubljanice kršila kar nekaj odlokov in hkrati ogrožala svoje zdravje, dvigila ogromno prahu.

Pred kratkim je naredila korak naprej in javno objavila spodnji videoposnetek, katerega pa večina ni sprejela dobro. Med drugim je govorila celo o korupciji in kar bralcev ji je namenilo spodnji odgovor: "Morda pa bi bilo bolje, če bi o tem obvestila svojega izbranca. Menda je na pomembni funkciji v državi ..."

Kako je celotno situacijo komentiral Robert Golob?

Videoposnetek si lahko ogledaš tukaj:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Gaber (@tina_gaber)

Drugi berejo tudi: Uf, Tina Gaber zdaj s tem POSNETKOM pritegnila še pozornost hrvaških medijev

Na videoposnetek se je odzvala Biotehniška fakulteta, ki je navedbe aktivistke Tine Gaber označila z besedami: "Nestrokovno, nedopustno, škodljivo." Gabrova namreč Hubertu Potočniku, avtorju študije o vplivu nutrij, očita sistemsko korupcijo.

Javil se je tudi Potočnik, ki videoposnetek doživlja kot osebno in strokovno žalitev, hkrati pa poudarja, da je bila študija pripravljena strokovno in profesionalno neoporečno.

Portal 24ur.com se sprašuje, kakšno škodo s svojim aktivizmom Tina Gaber povzroča vladi Roberta Goloba?

Kot navajajo filozof Boris Vezjak meni, da bi se tako ona kot premier morala najmanj opravičiti, a premier jo brani, da ima vsak lahko svoje mnenje.

Predsednik vlade je gostoval v oddaji 24UR ZVEČER, kjer je branil svojo partnerko. "Vsak ima pravico do svojega mnenja, to je osnovno načelo. Ampak ali vi mislite, da živimo še vedno v državi, kjer bo moški nadzoroval besede svoje partnerke? Jaz tega ne verjamem," je dejal.

Golob je še dodal: "Če me vprašate, kakšno je moje mnenje – da moramo v primeru nutrij najti boljšo rešitev. Ali sem jaz specialist? Nisem, zato se ne bom izražal."

Filozof Vezjak je prepričan: Mislim, da gre za nedopusten poseg v avtonomijo stroke, v avtonomijo znanosti. Njen nastop je dejansko bil osebno in strokovno žaljiv, ponižujoč in hkrati vsebuje hude obtožbe." 

Zaradi aktivizma Tine Gaber se med nekaterimi ljudmi pojavlja dvom tudi o Golobovi vladi in njegovih prepričanjih.

Morda te zanima še: Si vedela, da je Slovenija edina država NA SVETU, ki omogoča psa kot ...

Preberi tudi: Našle smo fotografijo Tine Gaber pri 18 letih (čiiiisto druga je bila)

Povzeto po 24ur.com

Fotografije: Žiga Živulović jr./Bobo, Facebook/Screenshot/Tina Gaber/Profimedia

BONUS EPIZODA: Prisluhni pogovoru z Luko Basijem v podkastu Ob skodelici kave z Živo Avžner