Ženske so razkrile, kakšen je v resnici seks med nosečnostjo

Čeprav seks med nosečnostjo velja v večini primerov za varnega, bo vsaka ženska k njemu pristopila malo drugače. 7 žensk je razkrilo, kako so se v resnici počutile, ko se je med njima s partnerjem na postelji znašel še nekdo – nosečniški trebuh.

Ženske so razkrile, kakšen je v resnici seks med nosečnostjo (foto: Profimedia) Profimedia
8. 2. 2018

1. "Seks med nosečnostjo je v začetku bil v redu, a potem, ko se je začel trebuh dejansko kazati, je postalo nekoliko čudno!"

"Vsi so mi rekli, da bo moj spolni nagon narasel in bo močnejši, a na žalost pri meni ni bilo tako. Trebuh se mi je poznal že zelo zgodaj, zato je bil tekom nosečnosti resnično velik. Prav tako sem so moje noge in gležnji zatekli kot balon in mi je bilo večino časa neudobno. In moj novi sin se je veliko premikal! Seksanje z ogromnim trebuhom, ki ga je težko premikati, je zelo neroden.

Moj mož je bil z menoj veliko bolj pazljiv kot pred nosečnostjo. Mislim, da le ni želel storiti ničesar, s čemer bi tvegal kakršno koli poškodbo mene ali otroka. Poleg tega pa je zaradi pogostega premikanja dojenčka pogosto začutil nogico ali komolec, ki ga je drezal med seksom.

Zanj je bilo to preprosto preveč čudno, zato je to jemal kot znak, da mora nehati. Na koncu sva se odločila čakati, dokler nisem rodila." —Joey

2. "V prvem in tretjem trimesečju je bil moj spolni nagon nižji kot navadno, v nasprotju s tem pa je bil seks v drugem trimesečju vse, kar sem si želela."

"Seks je sproščal bolečino, bil je vznemirljiv in občutek je bil skoraj kot nov. Možu sem bila noro privlačna med nosečnostjo. Proti koncu nosečnosti je bil bolj previden, a je bil, ko sem ga pomirila, še bolj navdušen nad njim!" —Taylor

3. "Sem ena tisti žensk, ki postane noro potrebna, ko je noseča, še posebej v drugem trimesečju."

"V prvem trimesečju sem navadno preveč utrujena, da bi razmišljala o seksu. Sem pa zato v drugem v polni pripravljenosti. Z majhnim otrokom je težje najti čas za seks s partnerjem, zato pogosto enostavno seksam sama s seboj. Ko seksava en z drugim, je največja težava trebuh in nekateri položaji preprosto niso izvedljivi.

Misijonarski je napornejši, saj je težje dihati, ko ležiš na hrbtu, partner pa te zaradi trebuha ne more doseči. Jasno je, da tudi ne moreš ležati na trebuhu. Vse, kar zahteva nekaj športne aktivnosti, seveda tudi odpade. Tvoje telo je enostavno preveč okorno in težko.

Na srečo me moj mož obravnava kot normalno osebo in ga ne skrbi, da more biti preveč pazljiv ali karkoli – gre za normalen seks, ki je nekoliko slajši, saj se zavedam, da v sebi nosim življenje, ki sva ga ustvarila skupaj." —Lopa

4. "Bila sem neverjetno zadovoljna, ko sem ugotovila, da je velik bonus pri nosečnosti to, da je nosečniški orgazem tisti z velikim O."

"Že pred nosečnostjo sem doživela večkratne orgazme, a to ni bila nikoli norma. Ko sem bila noseča, pa so večkratni orgazmi postali stalnica in pričakovano. Moj spolni nagon je bil na višku in odziv mojega telesa je bil res intenziven.

Tvoje telo sije in je lepo, kar prispeva k tvoji samozavesti. Prav tako mislim, da je povezanost med partnerjema močnejša. Moj mož je bil na začetku definitivno bolj pazljiv, a je hitro ugotovil, da sem v redu in da zelo uživam." —Kerry

5. "Seks je drugačen, ko si noseča. Ko veš, da si v pričakovanju, se avtomatično držiš bolj nazaj, si bolj pazljiva, pa čeprav ti ni treba."

"Do drugega trimesečja se mi je povrnila energija in moj spolni nagon je bil petkrat močnejši. Ves čas sem bila v polni pripravljenosti. Moj partner je zelo pazil na položaje in skrbel, da mi odgovarjajo. Lahko je čutil, če sem bila napeta, in me je vprašal, če me boli ali če želim spremeniti položaj.

Tekom drugega trimesečja mi je bilo najbolj udobno, če sem bila zgoraj, v tretjem pa mi je najbolj odgovarjalo 'po pasje'. Kar ti je en dan všeč, se lahko že naslednji teden spremeni, zato je pomembno, da si s partnerjem zelo odprta in iskrena, saj na tak način zagotoviš, da vama je obema prijetno." —Meredith

6. "Pri meni je bilo med nosečnostjo vse povišano. Moj spolni nagon je bil veliko močnejši kot ponavadi in mojega moža to ni motilo."

"Navadno sva seksala trikrat tedensko, kar se je spremenilo v trikrat dnevno. Sicer me je skrbelo, če lahko seks kako vpliva na otroka, a mi je mož zagotovil, da bo vse v redu.

Ko se je nosečnost bližala proti koncu, okoli šestega in sedmega meseca, sva morala biti nekoliko bolj previdna, še posebej pri položajih, ki sva jih izvajala – da mi je bilo udobno. Najbolj nama je odgovarjalo, če sem bila zgoraj ali pa, da je on bil odzadaj, medtem ko je bil misijonarski zelo neudoben." —Kiedra

7. "Zame je seks med nosečnostjo naravnost fantastičen – neverjetna zabava in vznemirjenost. Počutila sem se kot resnična boginja!"

"Dokler ju nisem izkusila, nisem vedela, da sta seks in masturbacija med nosečnostjo tako odlična. Okrepljeni orgazmi in povečana senzacija nosečniškega seksa so resnična tolažilna nagrada siceršnjega neudobja, ki jih ženske izkusimo v nosečnosti (slabost, utrujenost, občutljivost prsi in podobno).

Zato vsem mamam, ki se počutijo neprijetno ali so šokirane nad tem, kako močna je potreba po seksu: če ne obstaja zdravstveni razlog, da se držite nazaj, si naredite uslugo (pa tudi vašemu partnerju) in se prepustite." —Abby

Imaš podobno izkušnjo? Deli jo z nami na naši Facebook strani pod to objavo! :)

Prirejeno po: Cosmopolitan.com

Preberi še: Kim Kardashian: Na dan prišle prve fotografije male Chicago West ali pa Konec ugibanj: Kylie Jenner je postala mamica!

Priporočamo tudi: Je tvoj dragi dosti višji od tebe? Ne boš verjela, kaj to pomeni za vajino razmerje!