Ženske iskreno o tem, zakaj NE PRENESEJO fanta najboljše prijateljice (in kako s tem 'živijo')

Čeprav imaš svojo prijateljico najraje na svetu, nikakor ne preneseš njenega tipa. Nisi edina! Preveri, kako se s tem spopadajo ženske na spletu.

Ženske iskreno o tem, zakaj NE PRENESEJO fanta najboljše prijateljice (in kako s tem 'živijo') (foto: Profimedia) Profimedia
10. 9. 2019

Če si tiste vrste oseba, ki se želi dobro razumeti s prijateljičinim fantom, je lahko to včasih izjemno težko, ko ugotoviš, da je on, po domače povedano, totalni kreten. Ko pomisliš na vse skupne večerje in dogodke, ki jih moraš "preživeti", te malodane mine do življenja.

A svojo prijateljico imaš rada in jo želiš podpirati. Bi ji povedala, kako čutiš? Imaš sploh to pravico? Ali pa je bolje, da si tiho in skušaš s tem živeti naprej (ter na skrivaj upaš, da se njuno razmerje ne bo obneslo 😈)?

S pomočjo portala Reddit smo zbrali nekaj izpovedi žensk, ki ne pre-ne-se-jo partnerja svoje najboljše prijateljice. Tukaj so njihovi razlogi, zakaj, in kako s tem "živijo":

1. Nepričakovan seznam "uničenih" stvari

"Nikoli mi ni bil preveč všeč mož moje najboljše prijateljice in še preden sta se zaročila, sem ji povedala, da lahko najde boljšega. Z njim se je naposled vseeno poročila in je srečna, zato o tem ne govorim. No, vsaj nisem do pred enim mesecem.

Bila sva pri njima na obisku in po tem, ko sva odšla, ji je naročil, naj nama pošlje seznam stvari, ki sva jih 'uničila' v njunem stanovanju.

Rekel je, na primer, da sva opraskala njuna vrata. Ničesar nisva uničila, za seboj sva tudi počistila in ju peljala vsepovsod ter kupovala svojo hrano, medtem ko sva bila tam tri dni. Dala sem ji vedeti, da nama je jasno pokazal, da nisva dobrodošla v njunem domu in da ju več ne bova obiskala.

Z njo nisem prekinila stikov in najin odnos zaenkrat še ni trpel zaradi tega. Skrbi me, da je lahko ta manipulacijska taktika znamenje zlorabe, zato ji bodo moja vrata vedno odprta."

2. "Aja, pa Matej* tudi pride zraven!"

"Vsepovsod ga pripelje s seboj, brez da bi mi rekla. Če se torej dogovoriva, da greva nekam sami, mi zadnjo minuto reče: 'Aja, Matej tudi pride!' Že mnogokrat sem se o tem z njo pogovorila in nikoli me ne posluša, zato se z njima ne družim tako pogosto ali vsaj ne preveč dolgo. Mogoče dve ali tri ure, in še to občasno."

3. Fant iz nočne more

"Ne zdi se mi prav, da bi ji kaj rekla, ampak njen sedanji partner se mi zdi grozen in ob njem se mi kar koža naježi. Ne morem se niti pretvarjati in ne želim biti skupaj z njima nikoli več.

Dokler ne bo vprašala, ji tega ne bom povedala, ampak ob njem se počutim neprijetno in nisem pripravljena tvegati svojega miru zavoljo njenih slabih odločitev."

4. Največji dolgočasnež na svetu

"Sčasoma sta se najini poti ločili. Moj ji nikoli ni bil všeč in tudi meni ni bil všeč tip, s katerim je bila nazadnje. Dobesedno mi je povedala, da se je z njim spustila v razmerje zato, ker je imel diplomo in službo.

Celotno njegovo osebnost so sestavljali šport, njegova brada in dejstvo, da je bil nekoč v bendu.

Dobesedno najbolj dolgočasna oseba, ki sem jo kadarkoli spoznala."

5. Najpomembneje je, da je ona srečna in varna

"Ne povem ji, da ga ne maram. Ko se pogovarjava o njenem razmerju in težavah v njem, ji le rečem, da si zasluži biti srečna in se počutiti varno.

6. Na koncu se je vse dobro izteklo

"Ko je moja najboljša prijateljica še hodila s svojim zdajšnjim možem, se midva nisva razumela. Ob njem sem se vedno počutila neprijetno. Poskusila sem biti vsaj prijazna do njega, ampak se nikoli ni izšlo.

Takoj zatem, ko sta podpisala poročne papirje, pa se je obrnil proti meni in rekel: 'okej, zdaj sva lahko prijatelja', kar me je zmedlo, saj sem mislila, da me ne mara.

Ampak iskreno? Zdaj se precej dobro razumeva. To me je zelo presenetilo, a vendar lahko iskreno rečem, da ni tako slab, kot sem mislila, da je, ko sta še hodila/bila zaročena."

7. Bolje je biti tiho

"Spoznala sem, da če svojo zaskrbljenost izraziš na glas, bo to samo povzročilo, da bo tvoja prijateljica s tisto osebo dlje časa. Čeprav je težko, jim moraš dovoliti, da same spoznajo. Izogibaj se komentarjem, ki niso nevtralni."

8. Tako ali tako se ne bo obneslo

"Takšna je trenutna situacija z mojo najboljšo prijateljico: ve, da me skrbi zaradi njenega partnerja in zakaj menim, da ni dober zanjo.

Poslušam jo, ko govori o svoji zvezi in sočustvujem z njo ter se trudim, da ne bi rekla kaj negativnega o njem.

No, prišla je do točke, kjer (mislim, da) ve, da ima ta zveza rok trajanja. Skušam jo podpirati kot prijateljica in če bosta šla narazen, ji bom tudi takrat v oporo."

9. Preprosto bedak

"Ta tip je preprosto bedak. Ni nasilen (kolikor vem), ampak je le poosebljenje domišljavosti, pretencioznosti in pritajene čudaškosti.

Če bi to bila otroška risanka, bi bil on govoreča podlasica v usnjeni jakni.

Njegov govor je pretirano uraden brez razloga, vse dolgočasi z nekimi dejstvi in na splošno skuša biti veliko bolj kul kot je v resnici. Vsem najinim prijateljem in tudi njenim staršem se zdi neznosen. Čez dva meseca se bosta poročila. Vsi smo le tiho in jo skušamo podpirati."

*Ime je izmišljeno.

Pripravila: N. Š.

Preberi še: Česa se morata znebiti, da bosta lahko živela srečno do konca svojih dni? ali pa Če pogosto sanjaš TOLE, boš v življenju imela veliko DENARJA 🤑

Priporočamo tudi: "Svoj prvi seks sem doživela pri 17-ih letih in zgodil se ni zato, ker bi jaz to želela, ampak ..." (Teja Perjet odkrito o PRVEM SEKSU)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri