"Ženi sem rekel, da mi je vseeno, če me prevara - zdaj je zaljubljena v drugega" (klic na pomoč moškega)

"Porival sem jo stran in sabotiral najino razmerje. Dokler nisem spoznal, da počasi izgubljam najbolj čudovito osebo v svojem življenju ..."

"Ženi sem rekel, da mi je vseeno, če me prevara - zdaj je zaljubljena v drugega" (klic na pomoč moškega) (foto: Profimedia) Profimedia
17. 10. 2022

Ko sem svoji ženi rekel, da mi je vseeno, če me prevara, je bila razumljivo šokirana in zmedena. Večkrat me je vprašala glede tega in poskušala razumeti, kaj sem s tem mislil. Vedel sem, da je že razmišljala o odprtem razmerju. Mene sicer druge ženske niso zanimale, sem pa želel, da je ona srečna in se ima lepo. Zato sem ji poslal seznam omejitev (na primer: brez otrok, spolno prenosljivih bolezni, katerikoli izmed naju se lahko kadarkoli odloči za ponovno monogamijo in podobno).

A v nadaljevanju sem zamočil, ker sem ji rekel, da ji ni treba povedati, kaj je počela.

Rekla mi je, da ji je nek moški v službi dal svojo številko ter me vprašala, ali je v redu, če se z njim pogovarja, in jaz sem ji pritrdil. No, tekom zadnjih nekaj mesecev sta si postajala vedno bližje. Sam sem imel v službi težave in ji nisem posvečal dovolj pozornosti. Večkrat me je vprašala, če se s tem strinjam. Zdaj vem, da je skušala le ugotoviti, ali mi je zanjo mar.

Sčasoma se je zgodil tudi seks. Takrat je prišla do mene in mi priznala, da se počuti zelo krivo. Bil sem razburjen, ampak ji tega nisem priznal. Namesto tega sem ji rekel, naj ne skrbi in da nisem jaz kriv, če ima slabo vest. Vedno bolj sva se namreč oddaljevala drug od drugega. Porival sem jo stran in sabotiral najino razmerje.

Dokler nisem spoznal, da počasi izgubljam najbolj čudovito osebo v svojem življenju.

Zato sem se začel truditi rešiti tisto, kar sva imela. Pripravljal sem ji njene najljubše jedi, čistil hišo, namesto nje tekel po raznih opravkih (sama dela veliko več kot jaz).

Vem, da so pričakovanja za moške v razmerjih nizka in prepričan sem bil, da sem dober partner, ker nikoli nisem pozabil njenega rojstnega dne, najine obletnice ali dopusta. Zmeraj sem poskrbel, da so vsi ti dnevi bili zares posebni. Trudil sem se, da sem jo doma pričakal s pripravljeno večerjo vsakič, ko se je vrnila iz službe. Nisem pa je nikoli posedel in spregovoril o svojih čustvih.

Povedala me je, da se želi dobiti s svojo prijateljico s faksa, ki živi v drugi državi. Vedel sem, da je ta prijateljica res prijetna oseba in da ji bo vikend z njo dobro del. Tudi svoji mami je to povedala, ko je ta želela priti na obisk.

Prepričan sem bil, da je resnično potrebovala ta izlet.

Teden pred izletom je šla na kosilo s tistim moškim, kar me je naredilo resnično ljubosumnega. Prizadelo me je. Povedal sem ji, da mi je vseeno, če tisti večer pride domov. Izkazalo se je, da je bil tisti trenutek kaplja čez rob.

Naslednji dan sem se z njo vendarle pogovoril o svojih občutkih. Rotil sem jo, naj se preneha videvati z njim. Odgovorila mi je, da dolgo časa ni čutila nobene čustvene povezanosti z menoj in da je več ne privlačim. Da se je takrat, ko sem ji rekel, naj ne prihaja domov, v njej nekaj zlomilo. Rekla je, da je pripravljena poskusiti. Končno sem ji prisluhnil, kaj je imela povedati o najinih težavah in se potrudil komunicirati, se z njo pogovarjati, crkljati in ji izkazovati svoja čustva.

Nato mi je povedala, da ji je njen "prijatelj" rekel, naj me zapusti in da jo bo čakal, dokler se ne ločiva. Zatem, ko sem ji rekel, da se bo vsaj imela lepo na izletu s svojo študijsko prijateljico, nakar mi je priznala, da mi je lagala in razkrila, da bi v resnici na izlet šla z njim. Rotil sem jo, naj ne gre, ji ponudil, da plačam vse odpovedi, ampak je rekla, da je dala obljubo, ki jo bo tudi držala.

Odšla je, a ko se je vrnila nazaj, več ni bila ista. Prosil sem jo, naj se z njim preneha videvati in pogovarjati.

Rekla mi je, da bo poskusila. Ampak kakšen dan pride iz službe nekoliko kasneje in ni dovolj lačna, da bi jedla večerjo, ki sem ji jo pripravil. Zato vem, da je bila z njim.

Na najino obletnico sem se resnično potrudil. Kupil sem ji rože, ki so se ujemale z barvami najine poroke, ji izdelal album s fotografijami s tistega dne in medenih tednov, napisal seznam zaobljub in obljubil, da se bom še naprej trudil biti boljši mož. Najino sobo sem okrasil z nekaj najine poročne dekoracije ter ji zaigral najino pesem za prvi poročni ples in z njo plesal. Iskreno sem se razjokal, v njenih očeh pa ni ostala niti solzica več.

Vem, da jo vsaka lepa in romantična stvar, ki jo naredim za njo, le še bolj boli in v njej vzbudi še več slabe vesti.

V naslednjih dneh naju čaka najino prvo zakonsko svetovanje. Nisem prepričan, ali nama bo to pomagalo ali pa bo le meni olajšalo spopadanje z ločitvijo. Počutim se kot zguba.

Vir: Reddit

Preberi še: "Soseda mi je ponudila svojega moža za seks - ali naj sprejmem?" (izpoved poročene ženske)

Priporočamo tudi: Če bi pari poznali tole, bi jih 40-55% MANJ šlo narazen (in se ločilo!)