"Žena pravi, da je preutrujena za seks, nato pa sem po nesreči izvedel, da ..." (izpoved moškega)

"In zdaj ne vem, kaj si naj mislim ..."

"Žena pravi, da je preutrujena za seks, nato pa sem po nesreči izvedel, da ..." (izpoved moškega) (foto: Profimedia) Profimedia
7. 9. 2021

"Ljubim svojo ženo, ampak najin seksualni odnos trenutno ni ravno najboljši. Pritožuje se, da je preveč utrujena za seks, saj imava dva otroka (stara eno in dve leti). Trenutno živimo v enosobnem stanovanju, ker prenavljamo hišo. Po nesreči sem izvedel, da je preko spleta naročila masažno paličico – neke vrste vibrator. In zdaj ne vem, kaj si naj mislim. Preden sva dobila otroka, sva imela zavidanja vredno spolno življenje," je psihoterapevtki Pameli Stephenson Connolly potarnal moški.

Preberi, kaj mu je svetovala:

"Prisluhni ji, ko ti reče, da je utrujena. Skrb za dva otroka bi izčrpala marsikoga, zato je kakršenkoli način, s katerim si lahko poenostavi življenje – vključno s seksom na hit'rco – privlačna ideja. Masažne paličice so izjemno enostaven način za doseganje zadovoljstva in lajšanje stresa, zato je popolnoma razumljivo, če preprosto želi svoje potrebe zadovoljiti po hitrem postopku.

A vendar lahko za to obstajajo tudi drugi razlogi, kot so želja po zvišanju libida (ki zna običajno biti nižji še nekaj časa po porodu). Pomembno je, da to razumeš in od nje ne pričakuješ, da je še zmeraj enaka, seksualno nabita, partnerka, kot je bila prej – dokler si ne opomore in se njeni hormoni ponovno uravnovesijo. Poskušaj se ne počutiti ogroženo oziroma razočarano v tej trenutni, naravni situaciji. Najbolje, kar lahko zdaj narediš, je da si kar se da v pomoč in razumevajoč – to pa je že samo po sebi za večino žensk zelo vzburjajoče."

Odličen odgovor, kaj praviš? 🥰

Preberi še: "Sem poročena mati dveh otrok in seksam s tipom, ki sem ga spoznala preko spleta" (zgodba bralke)

Priporočamo tudi: "Bila sem družica na poroki svojega fanta" (resnična zgodba)