"Žena mi je šele na najino poročno noč priznala, da ima ..." (zapis šokiranega moža)

"Ne morem si pomagati. Zdi se mi, da sem naredil veliko napako."

"Žena mi je šele na najino poročno noč priznala, da ima ..." (zapis šokiranega moža) (foto: Profimedia) Profimedia
6. 5. 2022

Ne morem si pomagati, ampak odkar sem izvedel, da ima moja žena genitalni herpes, se mi zdi, da sem naredil veliko napako.

Poročena sva šele osem mesecev. Star sem 27, ona pa 25. Odkar sva se spoznala med uvajalnim treningom v službi, je bila najina romanca vrtoglava. Opazil sem jo v hipu, ko se vkorakala v konferenčno sobo, in nisem bil edini, ki ji je namenil odobravajoč pogled.

Tekom dneva sva ves čas pogledovala drug k drugemu, preprosto nisem mogel odmakniti oči od nje. Še isti večer sem jo povabil na zmenek, ki se je sprevrgel v drugega, pa tretjega, ...

Bil sem nekoliko zadržan, ker sem bil še nedolžen, in po nekaj tednih sem ji priznal, da sem neizkušen. Odgovorila mi je: "Ne skrbi. Tudi sama sem bila le z enim ali dvema."

Začela sva počasi in seks je bil dober. Pokazala mi je, kako naj jo zadovoljim, in vsekakor je vedela, kako zadovoljiti tudi mene. Sčasoma sem jo prosil za roko in lanskega oktobra sva si obljubila večno zvestobo. Dan je bil prečudovit.

V preteklosti mi je rekla, da je seksala le z nekaj fanti, a tokrat mi je priznala, da jih je bilo v resnici več.

Končno mi je iz nje uspelo izvleči številko, medtem ko se je zahihitala in mi rekla: "V bistvu je bližje 20."

Nato mi je povedala še, da ima genitalni herpes.  Občasno dobi izbruh herpesa na ustih, zato mi takrat reče, naj je ne poljubljam.

Je imela to, preden sva se spoznala, ali pa me je varala? Je lahko genitalnega dobila preko navadnega herpesa? Strah me je in ne vem, kaj naj verjamem.

Klic na pomoč Slovenke: "Kako naj to rešim? Moj mož je obseden z ..."

Nasvet strokovnjakinje:

Kar je tvoja žena počela, preden te je spoznala, je njena zgodovina, ki jo imamo vsi pravico imeti. Da bi učvrstila vajino razmerje, se osredotočita na vajino skupno prihodnost, a vendar ji razloži, da mora biti s teboj iskrena, saj bosta le tako lahko zgradila medsebojno zaupanje.

In ne bodi paničen. Sedemdeset odstotkov ljudi bo do svojega 25. leta imelo en tip herpesa, ki lahko nenadoma izbruhne kadarkoli. Zato ni nujno, da te je tvoja žena varala. Morda je genitalni herpes dobila enkrat med oralnim seksom z nekom, ki je imel herpes, pa je virus ostal brez simptomov skrit v njenem telesu.

V kolikor ima tvoja žena izbruh genitalnega herpesa, vsekakor ne seksaj z njo, dokler ne izgine.

"Tisto sekundo sem točno vedela, kaj bo, ko bom odprla mail" (pretresljiva izpoved Slovenke)