Želiš končati zvezo, a ga/je nočeš prizadeti? Razhoda se loti TAKO (in med vama ne bo hude krvi)

... predvsem pa se boš tako 100 % izognila slabi vesti! ❤️

Želiš končati zvezo, a ga/je nočeš prizadeti? Razhoda se loti TAKO (in med vama ne bo hude krvi) (foto: Profimedia) Profimedia
6. 8. 2022

Težko je, ko imaš svojega partnerja še zmeraj rad, pa veš, da se je vajin čas iztekel. V kolikor želiš zaživeti naprej, ne da bi se (on/ona) od žalosti in (ti) slabe vesti utapljala v solzah, beri naprej.

1. Kot prvo, ne spuščaj se v razmerje z nerazumno osebo.

Ja, resno mislimo, in prepričani smo, da veš, zakaj.

2. Priznaj (si) svoje napake.

Saj veš, kaj je skupni imenovalec vseh tvojih propadlih razmerij, kajne? Ti.

3. Ne izkoriščaj osebe za seks, da bi se lažje soočila s koncem razmerja.

In to mislimo tako na seks z drugo osebo kot to, s katero se razhajaš. To zate, ki se nahajaš v čustvenem in ranljivem stanju, nikakor ni dobro, za drugo osebo pa sploh. Vaš, kaj je dobra, pravzaprav odlična, ideja? Samozadovoljevanje! Uporabi svoje lastne solze kot lubrikant (v dobesednem in prenesenem pomenu).

"Želim odpovedati poroko, saj sem izvedela, da MOJA družina skrivaj počne TO"
(izpoved ogorčenega dekleta)

4. Prepoznaj pomembnost minljivosti življenja in ljubezni.

Seveda boš ob pogledu na tisti par starčkov na klopi v parku začutila, kot da ti je spodletelo, pa vendar se moraš zavedati, da sta ta dva prej izjema kot pravilo.

5. Bodi prijazna. Ne bodi sebična.

Je on/ona tista oseba, ki potrebuje prostor? Daj mu/ji ga. Ne vpij nanj/nanjo tega, da se počutiš, da se te izogiba, in zakaj to počne.

6. Vzemi v obzir njegov/njen karakter.

Očitno je, da ima ta oseba nekaj, kar si imela rada. Razlog, zakaj si se sploh spustila v razmerje z njo. Ne pozabi tega. In ne reci ničesar, kar bi lahko pozneje obžalovala.

7. Prepoznaj svojo iracionalnost. 

Ne razmišljaš racionalno, tvoje misli niso jasne. Tvoj um je preplavilo obžalovanje ali gin tonik ali oboje. Morda niti ne čutiš nečesa, za kar misliš, da čutiš. Daj času čas. Dovoli si, da mine dovolj dolgo, preden sprejmeš kakšno naglo in drastično odločitev, preden se odločiš ostriči svoje dolge lase ali se podaš v avanturo z (njegovim) najboljšim prijateljem.

Pari brutalno iskreno o tem, kako se je njihov odnos spremenil po prihodu dojenčka