“Že od nekdaj sem rada poležavala na postelji in si drgnila mednožje" (surovo iskreno o prvem orgazmu)

Spominjam se, da sem kot radovedna deklica v mamini nočni omarici prvič našla ‘sumljivo’ čtivo, ki je spominjalo na Cosmo ... Še istega dne sem pričela raziskovati, in to traja že dvajset let.

“Že od nekdaj sem rada poležavala na postelji in si drgnila mednožje" (surovo iskreno o prvem orgazmu) (foto: Profimedia) Profimedia
17. 2. 2019

Nekdo je definiral orgazem kot nekaj med eksplozijo ročne bombe in sončnim zahodom. Bil je blizu! Tisti, ki so navdahnjeni z vesoljem, ga bodo opisali kot vstop v orbito, ki te za nekaj sekund ali minut odnese v galaksijo genitalnega krčenja in raztezanja.

Mnogi ga občutimo kot nekakšen trans z popotresnimi sunki, in ker so ti precej močni, jim pri Cosmu rečemo tudi veliki O. Po tej eksploziji užitka ali ‘ko nam pride’, začutimo nepopisno olajšanje in nadaljujemo lahko s tistim, kar smo počele, preden smo si slekle – oziroma nam je nekdo segel pod – hlačke ...

Tečnoba v hlačkah

A pojdimo lepo po vrsti: vse se najprej enkrat zgodi prvič. Zanimivo je, da se veliki večini zgodi bodisi že na začetku osnovne šole, ko še ne vedo, kaj se jim je pravzaprav zgodilo, bodisi nekje med puberteto.

Veliko deklet (77 odstotkov) svoj prvi orgazem doživi bolj ali manj ‘po naključju’ oziroma pri samozadovoljevanju, ko začnejo radovedno odkrivati svoje telo. Ne glede na to, kdaj ali kako se nam to zgodi, je vsem skupno to, da nikoli ne ostane le pri enem.

Orgazmi so pač ena od praktičnih stvari: ko se jih enkrat ‘naučimo’, je kot z vožnjo s kolesom. S tem da je orgazem vsaj tisočkrat boljši od kolesarjenja! Razen ... če ga ne doživiš med vožnjo na dirkalnem kolesu, kot se je to posrečeno zgodilo junakinji v filmu Dekleta zgoraj brez.

‘Orgazmopolitan’

Ko sem za ta članek izprašala mnogo prijateljic in soustvarjalk Cosma, prek interneta pa tudi obiskovalke našega foruma, sem prišla do kozmičnega prebliska, da bi lahko z gradivom, ki sem ga ob tem nabrala, izdali posebno številko – Orgazmopolitan!

Pristanek na realnih tleh je bil trd: vse skupaj moram stisniti v dve strani ... Izbrala sem nekaj iskrivih, sočnih, simpatično radovedno-nedolžnih zgodbic, in prepričana sem, da se boš v kateri od njih našla tudi ti.

Njen prvi ‘Oooo’ 29 let - Drgnjenje po molitvi

“Že od nekdaj sem rada pri belem dnevu sanjarila, poležavala na postelji in si zraven čisto neobvezno drgnila mednožje. Teorija orgazmov mi ni bila preveč znana, po instinktu sem si rada zašla med noge. Tako sem nekega dne ob primernem filmčku v glavi (kdo z MTV-ja mi je bil takrat pri trinajstih všeč, ne vem več) dovolj dolgo ostala spodaj in začelo je postajati vedno bolj prijetno.

Takrat sem se šele spomnila, da me lahko to celo nekam pripelje, in vztrajala sem z masažo do vrhunca.

Uau! Bila sem radostno navdušena in zelo zadovoljna, da sem pogruntala takšno fino stvar.

Potem sem to redno počela, najraje zvečer po tem, ko sem zmolila svetega angelčka, kmalu pa tudi čez dan.”

Njen prvi ‘Oooo’ 31 let - Evforija s prvim vaginalnim

“Prvič sem ga doživela še pred osnovno šolo. Takrat še nisem vedela, kaj orgazem sploh je, niti da je moje mencanje pred spanjem pravzaprav samozadovoljevanje.

Nisem vedela, kaj se mi dogaja (o tem se niti nisem dosti spraševala, se mi je vse skupaj zdelo nekaj naravnega), jasno mi je bilo samo to, da mi je prijetno. Z orgazmi nikoli nisem imel težav, sem jih doživljala z vsemi fanti, s katerimi sem bila, je pa res, da so vaginalni prišli šele po petindvajsetem.

Spominjam se, da sem bila čisto evforična, ko se je zgodil prvi vaginalni – mogoče je bil zame pravzaprav ta prvi. Se spominjam, da so se fantje kar precej trudili z mano, pa sploh ni šlo.

Na koncu je uspelo med čisto bežno avanturo, ki ni prav dolgo trajala – je pa gospod zelo dobro vedel, kako se stvarem streže.

Potem je bilo še bolj vznemirljivo, nekako izpolnjeno. Zdi se mi, da se zares začne šele, ko enkrat urediš vse te dileme z orgazmi. Ne razmišljaš več, ali bo orgazem ali ne, ampak na primer o tem, koliko jih bo.”

Njen prvi ‘Oooo’ 18 let - Radovednost in erotični material

“Svoj prvi orgazem sem doživela precej hitro – pri petih, šestih letih. Bila sem v tistih letih, ko te neizmerno zanima, kako si prišel na svet.

S starejšo sestrično sva skupaj gledali erotične revije in filme, ona pa se je tudi že samozadovoljevala, zato sem potem poskusila še jaz.

Vem, da mi je precej ugajalo, sem pa imela slabo vest zaradi prepričanja, da kaj takega ni za otroke.

Vendar sem kljub temu nadaljevala ... Mislim, da to ni imelo bistvenega vpliva na moje življenje, mogoče samo pri tem, da sem bila kasneje s fanti bolj sproščena.”

Njen prvi ‘Oooo' 34 let - Prej kihanje, zdaj ooorgazem

Moj prvi orgazem ni bil nič posebnega, presenetil me je, doživela sem ga s prvim fantom. Dolgčas. No, potem je nekako vse potekalo ‘normalno’. Potem, proti tridesetim, se je stanje izboljševalo, in po tridesetem – huuuuuudo! Res. Vsemu, kar je prej deset let veljalo za orgazem, danes rečem kihanje.

No, gre za to, da so orgazmi drugačni, vsesplošni, vesoljski. Prej se je vse dogajalo ‘fizično’, sedaj je to čisto drugače. No, še vedno je fizično, pa še vse drugo zraven. To povezujem z dejstvom, da se nekaj zgodi s duševnostjo ženske, ko dozori.

Enostavno noro uživaš v sebi in svojem telesu in s tem posledično tudi drugi kar ‘norijo’ zraven in v tebi ... Poleg tega je tudi ljubezen drugačna. Moškemu, s katerim seksaš, zaupaš in zato se mu res čisto prepustiš. Lahko mu pa čisto nič ne zaupaš, pa še vedno noro uživaš – v obeh primerih zmagaš!

Njen prvi ‘Oooo’ 24 let - Krščanska vzgoja

“Bilo mi je deset let, zgodilo pa se je popoldan med gledanjem mladinskega filma. Vzburila sem se, občutek mi je bil všeč, pričela sem se dotikati spolovil. Bolj kot sem drsala, bolj je ugajalo in orgazem ni bil več daleč.

Prvi občutki so bili fantastični, čeprav je takoj zatem sledil velik in močan občutek sramu in umazanosti. Najbrž posledica krščanske vzgoje.

Kar pa ni preprečilo nada ljnje masturbacije. Mislim, da če ga do danes ne bi doživela, bi bila najbrž zafru strirana, češ da je z mano nekaj narobe.”

Njen prvi ‘Oooo’ 30 let - Močna motivacija za učenje

“Svojega prvega se ne spominjam. Prav dobro pa se spomnim prvih občutkov poljubljanja, mečkanja, ko se je spodaj dogajalo tristo na uro, čeprav se s fantom sploh še nisva slačila.

Mislim, da sama nisem toliko raziskovala, da mi je bilo ljubše v dvoje, nisem pa čisto prepričana, da gospoda Orgazma nisem prvič ujela sama. Tisti ‘pravi’ pa je prav gotovo prišel s fantom malce kasneje, ko so padle hlačke in sva cele popoldneve in vikende upravičevala statusa mladih raziskovalcev.

Takrat sem bila stara kakšnih 16, 17 let, prvega pravega seksa pa še nisem doživela (najprej sva preizkusila delovanje vseh zunanjih in notranjih organov, potem sva šele šla v akcijo).

Vse, kar se je takrat dogajalo v povezavi s spolnostjo, je ZELO vplivalo na moje spolno življenje – takrat smo bili res pridni učenci in smo vaje ponavljali in ponavljali in ponavljali, motivacije ni nikoli zmanjkalo.”

Njen prvi ‘Oooo’ 19 let - Občutek sramu

“Bila sem ekstremno mlada, mislim da 5 ali 6 let. Nekje sem našla bratovo erotično literaturo, ob kateri sem doživela občutke, ki jih še nisem poznala, pa tudi razni izrazi so mi bili tuji, vendar sem vseeno poskusila, kakšne občutke mi vzbuja razno božanje, ipd. in ugotovila, da me pripelje do vrhunca, ki nisem vedela točno, kaj je.

Predvsem so bili takrat ti orgazmi zelo močni, temu pa je posledično sledilo občutenje sramu, ker sem se počutila umazano in sem imela občutek, da sem edina, ki je to odkrila. Vesela sem, da sem ugotovila, kaj zmorem, in odkrila, kaj vse mi ugaja, da lahko zdaj to delim s svojim fantom.”

Njen prvi ‘Oooo’ 24 let - Ko se premikajo gore

“Priznam, da mi je hecno, ko dekleta pri petih, desetih letih doživijo prvi orgazem. Osebno takrat še nisem vedela, kaj je orgazem, kaj šele, da bi ga doživela!

O samem seksu smo se s kolegi začeli pogovarjati šele tam pri trinajstih, štirinajstih, ko smo šli na kakšno uro spolne vzgoje.

Prvi se je zgodil pri štirinajstih na morju, ko sem spoznala ‘modela’, malce starejšega, in on me je popeljal do ekstaze. Bilo je zelo lepo – zanimiv občutek, malo te zmrazi.

Zdi se mi, da ko se sam pripelješ do orgazma, veš, kako je to videti, veš, kakšni so občutki, tako da pri samem seksu veš, kaj doživljaš in ne rečeš vsakem tresljaju orgazem. Kajti orgazem ni samo tresljaj, pri pravem orgazmu se gora premika! “

ANKETA Kako si doživela svoj prvi orgazem?

  • pri samozadovoljevanju: 77 %
  • s fantom ‘oralno’: 5 %
  • s fantom ‘ročno’: 4 %
  • s fantom med seksom: 2 %
  • se ne spominjam: 5 %
  • ga še nisem doživela: 4 %

Napisala: Marta Lamovšek

Preberi še: Zakaj so Rusinje videti tako dobro? Spoznaj "ruski ubijalec maščob"!

Priporočamo tudi: Naravno: Ko boš poskusila TOLE, nikoli več ne boš kupila lubrikanta