Zasvoji ga z ustnicami! (9 načinov poljubljanja za VROČI konec tedna)

Seksualni akt se običajno začne s poljubi, zato uvoda ni smiselno zanemariti. Aktivnost ustnic je namreč kakovost tistega, kar sledi.

27. 6. 2002

Poljubljanje ima status uvoda. Nekaj takega kot ogrevanje pred tekmo. Takšno prepričanje verjetno izhaja iz najstniških let. Ko se je kak fant pohvalil s “Sem jo že poljubil”, je šlo za stavek, ki je pri vrstnikih vzbujal zavist in hkrati prebujal obete, da je to šele začetek nečesa velikega. In ko se je nazadnje veliko pričakovanje izpolnilo, je poljub potonil v ozadje ter v soju tistega velikega po krivici zbledel.

V primerjavi z rajskimi užitki orgazmičnega doživljanja smo ga postavili v kot in ga spremenili v nekaj manj pomembnega. Morda tudi zaradi njegove enostavnosti, ki daje občutek, da pri poljubljanju ni treba imeti ne vem kakšnega znanja. Pa ni tako.

Poljubljanje je pomemben del čutnega doživljanja, samostojni užitek, stimulacija za nadaljevanje in nezanemarljiv element zbliževanja. To so razlogi za devet Cosmovih predlogov o dražljivem poljubljanju, ki naj vašega partnerja spremeni v zasvojenca z vašimi ustnicami. Da je vredno, bodo potrdili tudi zbrani komentarji moških.

Hladilni dih

Poljub, pa naj si bo kakršenkoli, sproža drget, ki se spušča po hrbtenici. Še posebno, če si boste vzele čas zanj. Za prvi predlog smo izbrali lahkotno združitev ustnic. Dotaknite se ga narahlo kot perešček in obračajte glavo izmenično v levo in desno. Ko boste dodobra ogrele njegove ustnice, jih s konico jezika počasi obliznite, nato pa z dihom ohladite.

Pri dragem boste vzbudile rahel žgečket, piš zraka, ki bo udaril ob njegovo ustnično kožo, pa bo zanj izjemno dražljiv. “Včasih, ko se moja deklica skloni, da bi me poljubila, se me z vlažnimi ustnicami loti tako, da jih komaj čutim, potem pa s polno sapo dihne vame, kar me spravlja ob pamet,” se je s predlogom strinjal 25-letni Janez iz Velike Nedelje.

“Čuti se mi izostrijo in postanem nadvse občutljiv, tako da me potem že najrahlejši dotik znori. In ker je vse skupaj le pokušina, kot da bi obliznil sladoled, ki ga imam sicer za polno skodelico, si moje izbranke noro želim še bolj. In še več. Želim si izprazniti skodelico slastnega sladoleda do konca.”

Dražljivi poteg

S prstom se sprehodite po njegovih ustnicah, nato pa med palec in kazalec zajemite del spodnje ustnice in mu naredite šobo. Šobo odločno, a rahlo pritegnite k svojim ustom in jo “pohrustajte”. Vaši prsti bodo vzbudili nekaj bolj grob občutek od običajnega, kar bo pri moškem sprožilo veliko željo po poljubu.

Kristjan, 27-letnik z Bleda, je nad tovrstno izkušnjo navdušen. “Dekle me v šobo uščipne in to ravno dovolj, da uščip čutim, boli pa me ne. Njeno dejanje me strašno stimulira, všeč pa mi je še nekaj. Ko me pritegne k sebi, čutim njeno moč in samozavest, kar dodatno poveča mojo željo po njej.”

Strastno sopenje

Strastno sopenje mu bo dobesedno vzelo sapo. Objemite ga in se hermetično prisesajte na njegove ustnice. Lahko bi rekli vodotesno, kajti ne sme ostati niti najmanjša špranja, skozi katero bi lahko uhajal zrak. Potem globoko vdihnite, a ne na vso moč. Raje se poigravajte, namesto da bi na silo izsesale ves zrak iz globine njegovih pljuč.

Ko boste imele polna pljuča, obrnite postopek in mu zrak “vrnite”. Čar takšnega poljuba je v sodelovanju, zato se bosta oba čutila nadvse intimno povezana. Prav zaradi potrebne po sinhronosti obeh vam priporočamo, da o nameri takšnega poljuba vnaprej seznanite partnerja. Da res ne bo ob sapo.

“Moja izbranka me je nekoč presenetila s takšnim poljubom pod vodo v bazenu. Najino dihanje je bilo tako usklajeno, da se mi je na trenutke zdelo, kot da sva se zlila v eno bitje. Še zdaj se mi spomin na podvodni poljub zdi eden od mojih najbolj erotičnih trenutkov,” se je raznežil 30-letni Celjan Mitja.

Nagajivo grizljanje

Akcijo začnite pod njegovim uhljem in se spuščajte po vratu, med potjo pa ga grizljajte. Del kože lahko tudi zajamete med zobe in ga ugriznete, seveda nežno. Mimogrede, ali ste vedele, da kar 80 odstotkov ljudi strastni ugrizi neizmerno dražijo?

Telo ne zaznava bolečine, kajti v vzburjenem stanju se po telesu sprostijo endorfini, ki blokirajo receptorje bolečine, zato se ugrizi spremenijo v erotično izkušnjo. “Ko se bližam vrhuncu,” nam je zaupal 26-letni Andraž, “hrepenim po agresivnejših dotikih, in ko moja Mojca zasadi zobe vame, me, milo rečeno, ponese čez rob.”

Vroče-hladno

Po večerji predlagajte nočni napitek in ponudite ledeno kavo. Ustnice si ogrejte s toplo tekočino, ki jo posrkajte po slamici, in se z vročimi ustnicami spravite na njegove. Ko se bo ogrel, z žlico zajemite sladoled in si ohladite usta ter ga znova poljubite. “Vajo” večkrat ponovite.

S tovrstno ustno izmenjavo vroče-hladno boste v poljubljanje vnesle drugačen užitek. Z izmenjavo temperature boste namreč zaposlile dvoje čutil v ustih, marljivi živčni končiči pa bodo poskrbeli za večjo občutljivost. “Z Andrejo sva odkrila tak način poljubljanja po naključju neko noč v kavarni,” se je začela pripoved 25-letnega Radovana iz Ajdovščine.

“Jaz sem si naročil viski z ledom, Andreja je pila kuhano vino. Ko me je “vroče” poljubila, pravzaprav že ob prvem dotiku njenih toplih ustnic z mojimi hladnimi, mi je začelo srce divje razbijati. Nenadno odkritje sva uvrstila v redni program, jaz pa se vselej, ko naročim viski, še vedno spomnim tiste prve izkušnje za gostilniškim pultom.”

Iskalka zaklada

Predstavljajte si, da z ustnicami iščete zaklad, dragocenost, ki naj vas spravi na ekspedicijski pohod po njegovem telesu, pa so njegove erogene cone. Poljubljati ga začnite ob vznožju vratu in po koži z jezikom krožite, vrtajte, ga oblizujte. In vse drugo, kar vam pride na misel.

Potem se lotite raziskovanja “pokrajine” njegovega telesa in si v možgane vtisnite njegove reakcije oziroma kje so vaši poljubi izzvali največ odobravanja. Ko boste prepotovale celotno telo, se vrnite na najbolj občutljive točke in se jim posebej posvetite. Erogene cone niso stalnice.

Spreminjajo se od človeka do človeka in so hkrati odvisne tudi od dnevnega razpoloženja posameznika. Zato vam bo takšno raziskovanje s poljubi natančno pokazalo, kje je v tistem trenutku najbolj čuteča točka vašega partnerja in z ljubkovanjem mu boste lahko neizmerno ustregle ter podžgale dodatno strast.

“Ob prvem iskanju mojih občutljivih točk s poljubljanjem bi lahko prisegel, da mi je Metka brala misli. Poljubljala me je točno tam, kjer sem si najbolj želel,” je bil navdušen 25- letni Novomeščan Klemen. “Pozneje mi je razkrila svojo taktiko in v mojih očeh je ocena njenih seksualnih sposobnosti narasla.”

Obkrožite svet

Namesto ust naj se tokrat na pot “okrog sveta” odpravi jezik. Prostor, ki ga mora raziskati, pa so njegova usta. Križarjenje začnite odločno in čvrsto in najprej raziščite nebo, kolikor je mogoče daleč do vhoda v grlo. Nato nekoliko popustite pritisk in se lotite stranskih predelov ust. Stranski obhod končajte ob zobeh z notranje strani, sklenite pa na zunanji strani dlesni.

Za finale s svojim jezikom obkrožite njegovega za polnih 360 stopinj. Tovrsten poljub ima izjemno moč, saj ne ostane niti za milimeter neraziskane ustne votline. Strokovnjaki zagotavljajo, da so mnogi deli ust največkrat zapostavljeni, pa čeprav skrivajo marsikatero erogeno točko. S totalnim poljubom vam ne bo ostala skrita nobena.

“Ko je moje dekle naredilo ‘inventuro’ v mojih ustih, sem presenečen ugotovil, da je bilo na tem teritoriju kar nekaj izjemno dražljivih točk, za katere prej nisem niti vedel,” je lastno izkušnjo opisal 29-letni Bojan iz Trbovelj. “To mi nikakor ni šlo v glavo. Ob neštetih poljubih do takrat sem bil namreč prepričan, da ne morem odkriti nič več novega. Hkrati mi je bil njen ‘sprehod’ všeč, ker je odražal nekaj odločnosti. V načinu njenega raziskovanja je bilo veliko erotičnega.”

Čebelica

Vaše zadovoljno brenčanje, ko mu poljubljate vrat, ni zanj le znak, da ste v devetih nebesih. Vaš glas namreč ustvarja vibracijo, ki jo moški čuti skozi kožo. Zato pogumno začnite na njegovi bradi in medtem ko boste vzdolž in povprek prečkale vrat, brenčite kot čebelice, s čimer boste naelektrile njegovo celotno telo.

Če boste ton zvoka višale in nižale, boste povečale razpon njegovih občutkov. “Imel sem občutek, kot da bi me priključili na vsestranski masažni aparat, ki je dražil vsako tkivo mojega telesa, ne le kožo, kjer me je poljubljala,” se je navdušil 30-letni Postojnčan Marko.

Razigrani jezik

Vsak sunek vašega partnerja med spolnim aktom dvigne stopnjo njegove razdraženosti, zato mu ponudite “ustno” verzijo. Zdi se neverjetno, a tudi gibanje jezika v ustih, ki simulira akt, ima podobno dražljive učinke. Zatorej zdrsnite z jezikom med njegove rahlo odprte ustnice ter ga počasi in zapeljivo premikajte navznoter in ven.

“Z Milko naju je takšen poljub tako navdušil, da kar nisva mogla nehati. Bilo je grešno noro, zato sva naredila še korak več. Poljub sva uskladila z aktom. Uaau, je bilo ‘odštekano’, vendar sva se morala kmalu ustaviti. Obema je namreč že po nekaj gibih prihajalo, poljubljanje, ko ti gre na kričanje, pa je nemogoče.”

Petra Potočnik