"Zaprosil sem punco, ona pa ni rekla niti ja niti ne - namesto tega mi je povedala, da ..." (izpoved moškega)

"Delno jo razumem, delno pa sem šokiran, da je uspela biti tako prepričljiva. Tri polna leta pretvarjanja! Kaj hudiča?"

"Zaprosil sem punco, ona pa ni rekla niti ja niti ne - namesto tega mi je povedala, da ..." (izpoved moškega) (foto: Profimedia) Profimedia
3. 10. 2022

"Po treh letih zveze sem zaprosil svojo punco. Bil sem grozno živčen, ampak ne bom lagal, pričakoval sem dober odziv. Pa vendar si nisem niti v sanjah mislil, da bom s tem v njej nenamerno sprožil tak občutek krivde, da mi bo povedala, da se že od začetka najine zveze pretvarja, da jo spolno privlačim.

Ko sem to slišal, sem ostal brez besed in osramočen. Rekla mi je, da bi z največjim veseljem bila moja žena, a da ve, da njena skrivnost ni zdrava za najino razmerje, kaj šele zakon. Postala je izjemno čustvena in se mi opravičila, da mi že takoj ni povedala resnice.

Priznala mi je, da je nikoli nihče ni spolno privlačil in nikoli ni čutila potrebe bo seksu, a vendar so jo pretekle izkušnje naučile, da je bolje, da se pretvarja, da v seksu uživa in osreči partnerja, kot da je 100 % iskrena in dovoli seksu, da ji sčasoma uniči razmerje.

Povedala mi je, da me preveč ljubi, da bi mi še naprej lagala, še posebej, ker sem pripravljen z njo preživeti ostanek svojega življenja. Želela je, da obdržim prstan in mi povedala, da me razume, če me več ne zanima. Toliko stvari sva si še povedala, a vendar si veliko podrobnosti zaradi adrenalina od zaroke in kasnejšega čustvenega vrtiljaka nisem zapomnil.

S punco ne živiva skupaj, zato sem imel nekaj časa zase, da to sprocesiram. Še vedno ne vem, kaj naj naredim. Delno jo razumem, delno pa sem šokiran, da je uspela biti tako prepričljiva v postelji.

Tri polna leta pretvarjanja! Kaj hudiča? Tolikokrat je dala pobudo za seks in zmeraj je bila pripravljena na nekoliko bolj sprevržene stvari. Skoraj nemogoče je verjeti, da bi vse to zaigrala. Zmeden sem.

Ne vem, kaj naj naredim s svojimi čustvi. Priznam, da o aseksualnih ljudeh in tem, kako se soočajo s spolnimi razmerji, vem zelo malo. Kaj naj storim?"

Bi mu znala svetovati?

Podobno zgodbo o aseksualnosti naše bralke in kako lahko rešita težavo, v kolikor se z njo soočata tudi vidva, si lahko prebereš tukaj:

"Seksam, ker to od mene pričakuje partner, sama pa se počutim kot porno igralka" (iskren zapis Slovenke)

Vir: Reddit