"Zaljubljam se v moškega, a zdi se mi, da bi lahko bil nasilen in posesiven" (klic na pomoč Slovenke)

"Meni šesti čut pravi, da bi bila resna zveza z njim zahtevna, če ne celo nevarna." Mi pa pravimo: samo daleč stran od njega! 😳

"Zaljubljam se v moškega, a zdi se mi, da bi lahko bil nasilen in posesiven" (klic na pomoč Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
8. 8. 2022

"Zapletam se z moškim, v katerega sem noro zaljubljena, vendar me je začel glodati strah, da bi znal biti v zvezi posesiven in nasilen.

Znaki so naslednji:

1. Predno mi je povedal, da sem mu všeč, me je kakšna 2 meseca samo opazoval, potem pa je hotel vedeti vse o meni – o sebi pa pove bolj malo. Šele ko je izvedel vse, od tega, kje živim, kaj delam, iz kakšne družine prihajam itd., je naredil korak naprej.

2. Velikokrat hoče, da je po njegovo, ker se mu zdi, da je njegov način najboljši. Dostikrat ima prav, ne pa vedno.

3. Reagira impulzivno, čustevno. Do ljudi, ki mu niso všeč, zna biti zelo nesramen.

4. Dvakrat je rekel, da bo oz. da se žensko udari. Eno je bilo za žensko, ki ga je verbalno napadla, drugo za neresno sodelavko, ki non-stop zabušava.

Sigurno so še druge stvari kot to.

Meni šesti čut pravi, da bi bila resna zveza z njim zahtevna, če ne celo nevarna," se je na slovenskem forumu oglasila zaskrbljena ženska.

Pozor: Če tvoj moški počne te stvari, je zelooo NEGOTOV!

"Jaz vidim v tem moškem znake nasilja. Psihičnega in fizičnega.

Psihično je to, da mora imeti vedno prav, da komandira in ukazuje, sicer postane nesramen in sovražen, dokler ne doseže svojega. Fizično pa s tem, da mu je popolnoma normalno, da se ženske lahko tudi tepe. Če boš v zvezi z njim, bo mislil, da si njegova lastnina in lahko pričakuješ udarce in tepež.

Nasvet: Pojdi takoj stran od tega moškega, ker z njim ne bo nič lepega, ampak čisti pekel. V poduk si preberi nekaj zgodb o nasilju v družini in kako se je začelo. Na internetu jih je veliko. Takoj stran," ji je svetovala ena uporabnica.

"Ni nujno, da bo nasilen. Vsekakor pa se jaz za vezo z osebo, ki zna biti nesramna do ljudi, ne bi odločila.

Glede udarcev pa je čisto odvisno, kako je bilo. Če je neka oseba začela (pa čeprav samo verbalno) napadati in se enostavno ni ustavila, pa je rekel v stilu 'nehaj ali pa te focnem', tega ne bi ravno vzela za grožnjo, da bo nasilen. Še posebej, ker ne pišeš, da bi jo potem res udaril. Tudi za sodelavko, če tebi reče 'ma bi jo pritisnil, ker spet pol stvari ni naredila', tega ne bi vzela za grožnjo, da bo nasilen," pa je odgovorila druga.

Kaj pa meniš ti? Bi se spustila v razmerje s takšnim moškim? 🙄

Želiš končati zvezo, a ga/je nočeš prizadeti? Razhoda se loti TAKO (in med vama ne bo hude krvi)