Zakaj moj dragi po seksu takoj zaspi?

Zakaj mi ne zna povedati, da me ljubi? Zakaj po seksu takoj zaspi? Zakaj se noče spremeniti? Se tudi tebi porajajo takšna vprašanja? Odgovore najdeš spodaj.

Zakaj moj dragi po seksu takoj zaspi? (foto: Profimedia) Profimedia
9. 10. 2020

Človeška bitja smo ustvarjena za ljubezen, saj brez izražanja čustev zelo težko živimo. Lepo nam je, ko lahko nekomu izrazimo naklonjenost in ljubezenska čustva, še lepše pa, ko takšna čustva občutimo tudi sami.

Pomanjkanje ljubezni ljudje doživljamo kot stres, ki se kaže na našem razpoloženju kot razdražljivost, povzroča pa lahko nespečnost, glavobole ali celo depresivna stanja.

A zatekanje k joku in čokoladi ni prava rešitev, treba je analizirati ljubezenske težave.

Si tudi ti kdaj postaviš katero izmed spodnjih vprašanj? No, danes boš na njih dobila tudi odgovore!

Zakaj takoj po seksu zaspi?

Ena od pogostih težav v partnerskih zvezah je moška utrujenost po seksu. Če se ti moška zaspanost po aktivnosti v postelji zdi nenavadna, naj te potolažimo z naravnim dejstvom. Biološko pogojeno je namreč, da se moški po seksu umiri.

Njegov srčni utrip se tako zniža, da potrebuje počitek. Zato mu ne zameri, če po seksu od utrujenosti zaspi. To se mu ne zgodi zato, ker se ne bi zmenil zate. Kriva je narava! Njegovo spolno poželenje boš lahko prebudila šele po krajšem počitku.

Zakaj mi ne zna povedati, da me ljubi?

Pri čustvenih izlivih so moški šibki, ker sta obe možganski polovici slabo povezani med seboj. Desna je zadolžena za čustva, leva pa za razum. In to je tudi vse. Njuno usklajeno delovanje ni mogoče. Čeprav so moški zelo čustveni, tega ne znajo pokazati na razumen način, kot od njega pričakuješ ti.

Zato mu povej sama, kako naj ti izkaže ljubezen, da boš zares vedela, kaj čuti do tebe.

Zakaj se noče spremeniti?

Pri iskanju partnerskega zadovoljstva se je treba zavedati, da vsak človek lahko spremeni le samega sebe. Okolica in ljudje v njej se ne bodo spremenili, pa če se še tako trudiš vplivati nanje.

Bodi iskrena in premisli, če ti on zares ustreza takšen kot je … Ne upaj na to, da se bo nekoč v prihodnosti spremenil. Že zdaj ti povemo, da se ne bo.

Preberi še: Moški razkrili, s katerimi bese­dami jim ženske vlijejo največ ponosa ali pa Seks z bivšim? To so razlogi ZA in PROTI!

Priporočamo tudi: "Če gre za resnično ljubezen, so vzponi in padci v razmerju normalen pojav" (5 stopenj ljubezni)