Zakaj imamo rade fante, ki ljubijo fante?

Ko sem začela delati na Cosmopolitanu, so bili v modi metroseksualni moški – moški, ki so se (končno) začeli pogovarjati tudi o čustvih, ki so zelo skrbni glede svojega videza, oblačenja, higiene ...

Zakaj imamo rade fante, ki ljubijo fante? (foto: Profimedia) Profimedia
9. 11. 2015

To so 'moški-prijateljice', le da so zraven še naši ljubimci, partnerji. Potem so ženske ugotovile, da tem moškim manjka odločnosti in surove moške moči, ter so si zaželele možatega, neobritega moškega, ki točno ve, kaj hoče ... njo. A zdaj bi spet nekaj novega, drugačnega ... Odrska luč je tokrat posvetila na – geje.

Heteroseksualni moški se že dolga desetletja slinijo nad akcijo med dvema ženskama. "Lupčka! Lupčka! Lupčka!" spodbuja svoji prijateljici, naj se lotita druga druge, čisto navaden tip v baru, ki je pravkar zvrnil šest piv.

Skoraj vsak seks v troje v popularni kulturi je srečnež v sendviču med dvema pohotnima ženskama (spomni se filmov Vicky Christina Barcelona, Savages, Wild Things).

Igra dveh moških teles, med katerima se znajde – ona

Moški bodo rekli bljak, a če se lahko 'dogaja' njim, ko gledajo dve punci, ki tiščita jezik druga drugi v usta in se strastno otipavata, zakaj dve lepi moški telesi, prepleteni drugo z drugim, ne bi vzburjali žensk?

Strokovnjaki pravijo, zdrava pamet pa jim prikimava, da v resnici ne gre za nove vzgibe žensk, ki bi se rade znašle v sendviču med dvema gejema, temveč so novi razlogi za vzdihovanje nič drugega kot gejevski moški zvezdniki.

Ali se spomniš obnorelih oboževalk Matta Bomerja, ki so na Change.org organizirale peticijo, ko ga niso izbrali za vlogo Christiana Greya v Petdesetih odtenkih?

Drugi primer je Harry Styles – namesto da mu le sledijo na Twitterju, ženske berejo gejevsko erotiko, ki opisuje namišljeno srečanje, na katerem Louis Tomlinson, še en član skupine One Direction, izvaja oralni seks na Harryju.

Gejevski zvezdniki imajo res veliko vlogo pri tem, da so nam tipček-tipček postali všeč, a dejstvo je, da so tudi čisto navadni geji po navadi videti zelo dobro.

Večina ima lepa, natrenirana telesa, skrbi za svoj videz in ima dober okus za oblačenje, pa še pogovarjamo se lahko z njimi o čemerkoli – točno namreč vedo, kaj mislimo in kako se počutimo. Ni čudno, da rade pogledamo za njimi in da nekatere zelo voajersko kukajo tudi v njihove spalnice – prek filmčkov in knjig.

Nepotešena? Kaj pa, če je ženska, ki jo vzburja misel na vroče prizore dveh moških, v resnici homoseksualka?

Seksolog Aleksander Lah pravi: "Ta teorija ne drži, ker je energija med dvema moškima običajno precej drugačna kot med dvema ženskama. Prej bi rekel, da takšna ženska uživa v tem, ker si želi ob sebi veliko moškosti, več kot samo enega moškega."

Seksolog je v nas takoj vzbudil radovednost in naše naslednje vprašanje je sledilo: Kakšnim ženskam so torej všeč moški, ki ljubijo moške?

Seksolog pravi:

"Geji so po navadi všeč ženskam, ki želijo, da je moški tudi čuten, ne pa samo v svetu motorjev, nogometa, piva, površinskega vulgarnega odnosa do žensk, hitrega seksa, ki zadovolji samo njega, pa še to zgolj kratkoročno.

Geji so všeč tudi ženskam, ki se moškega bojijo ali pa mu zamerijo, ker jim ne dovoli, da bi izražale svoja čustva, jo pri tem omejujejo in jo s tem spominjajo na očeta, ki ni imel posluha za ženska čustva in njeno dramo ter se s tem ni znal spoprijeti, zato je to brezčutno zatiral.

Čeprav morda trenutni moški ne dela tako, kot je njen oče, se ji vseeno sprožita neki nezavedni program in odpor do moškega, ki ima hrbtenico.

Toda taka ženska, če si le dovoli, slej ko prej naleti na pravega moškega, takega, ki jo čuti, hkrati pa ji ljubeče, jasno in odločno, začinjeno s humorjem, postavlja meje, strukturo, omejitve ... Najprej jo to spravlja ob živce, pozneje, če je moški ljubeč, vztrajen in odločen, pa se mu ona preda, saj on pooseblja moškost (strukturo, meje, pravila, zavest), ki jo vsaka ženska potrebuje in ceni ter se ob tem počuti varno.

Toda če si ženska izbere čutnega moškega, ki pa nima hrbtenice, se ga bo hitro naveličala. Ne govorim, da ženska potrebuje moškega, da bi ji postavil meje, kajti vsaka ženska mora imeti v sebi tudi nekaj moškosti, ki ji omogoča, da si zna sama postaviti meje, biti strukturirana in organizirana.

Toda ženska v partnerskem, še posebej pa spolnem odnosu, želi vsaj za trenutek spustiti svojo moško stran in zaživeti svojo ženskost v celoti, v vsej polnosti ... ženskost pa je po naravi nevihta, kaos, ocean, energija, čustva, norost, sočnost, užitek in ženska si lahko dovoli vse to izraziti samo ob moškem, ob katerem se počuti varno, to pa je moški, ki zna v njenem čustvenem viharju, norosti ostati stabilen, močan, prožen, ljubeč in še vedno s smislom za humor. 

Še posebej v spolnem odnosu ima ženska rada, da si jo moški vzame silovito, toda z ljubeznijo in spoštovanjem v ozadju in tako, da jo nenehno čuti, da se ozira na njene občutke in njene želje."

Torej ne gre toliko za to, da si želimo gejev – želimo si le drugačnega moškega – takšnega, ki bi nas razumel, nas čutil, slišal, upošteval in z nami seksal nežno, pa tudi divje.

In morda prav takšno ljubezen vidimo v gejevskih zvezah, ki nas zato lahko vzburjajo in nas preplavljajo s 'prepovedanimi' fantazijami.

Prizadeta?

Morda pa je za teboj le še ena ponesrečena zveza. Potrta si in niti predstavljati si ne moreš, da bi bila spet s kom, ki bi te razočaral, prizadel ... Potrebuješ premor od zvez ... Ampak nekako ne znaš biti sama.

Poleg tega imaš svoje potrebe ... In včeraj v klubu si spoznala res luštnega fanta, senzibilnega, odličnega poslušalca, v katerega si se že skoraj zaljubila, potem pa ti je povedal, da ljubi – fanta! No, takrat so se vsi tvoji strahovi razblinili in vanj si resnično zagledana, saj veš, da v resnici od tebe nikoli ne bo pričakoval več kot nedolžnega prijateljstva ali kot pravi Lah:

"Večini žensk zveza in odnos pomenita zelo veliko, precej več kot moškim. So pa tudi take ženske, ki so imele slabe zveze, ki so bile večkrat prizadete in si ne upajo spet v odnos, da ne bi bile ponovno prizadete ...

Prepovedan sad ...

Obstajajo tudi ženske, ki bi za to, da bi si dokazale, da zmorejo vse, zapeljale tudi geja. "Nekatere ženske bi zaradi samopotrjevanja naredile tudi to – osvojile nekaj, kar je težko osvojiti, pa čeprav si takega partnerja sploh ne želijo," pravi seksolog.

Če si se prepoznala v ženski, ki si nenehno mora dokazovati, da lahko zapelje vse, tudi čednega geja, se iskreno vprašaj, komu in zakaj se v resnici moraš dokazati.

Čeprav bo odgovor boleč, bo najverjetneje točno tak: najprej sebi, za vsem tem pa svojemu očetu, ker te morda ni dovolj spoštoval ali ljubil, ali pa je pozornost boj posvečal čemu drugemu kot tebi (to je lahko tudi alkohol), ko si bila še majhna deklica.

In četudi boš zapeljala vse moške tega sveta, bo tvoje srce še vedno jokalo, ker ti ni uspelo – kot majhni deklici – očetu dokazati, da si vredna vse njegove ljubezni in pozornosti.

Najverjetneje se očetu dokazuješ tudi z drugačnimi dejanji (dobrimi ocenami v šoli, s svojo kariero ali športnimi dosežki ...).

Ko boš svojo bolečino prepoznala in sprejela ter odpustila očetu in sebi, ti ne bo treba zapeljevati več vseh po vrsti. Sploh pa ne gejev ... prepusti jih fantom, ker v resnici lahko ljubijo le moške.

Pa vendarle – če te vzburja misel na dva fanta, se ne sprašuj, ali je kaj narobe s tabo. Uživaj ob gledanju dveh čudovitih teles, če te to obnori, spogleduj se z gejem za sosednjo mizo (morda te pa lahko nauči še kakšnega trika) in se ne obremenjuj. Pomembno je, da živiš. In če se ti življenje odvija na več različnih frontah, ni s tem prav nič narobe.

Besedilo: Petra Arula

Preberi še: 19 moških skrivnosti, ki ti bodo končno jasne ali pa članek Kako lahko dosežeš več zaporednih orgazmov?

Priporočamo tudi: Pričeske z modnih pist, ki jih lahko uporabite vsak dan