Zakaj bi žulile zelje, ko je na voljo kaviar

Pred nedavnim se je obrnilo novo tisočletje. Običajno od vseh tovrstnih prelomov pričakujemo nekaj več. Zakaj torej ne bi upali tudi na seksualno izboljšanje za ženske, ki so bile v prejšnjih stoletjih na tem področju v podrejenem položaju?

29. 8. 2002

Za izhodišče nam je bila raziskava, ki so jo naredili v Veliki Britaniji. Bralke Cosmopolitana so odgovarjale na kup vprašanj o kakovosti in pogostnosti lastnih seksualnih izkušenj, na preprosto vprašanje “Kaj si želite in kaj pričakujete v seksualnem življenju od 21. stoletja?” pa se je kot hudournik zlilo na tisoče odgovorov, ki bi jih v nekaj stavkih lahko strnili v eno veliko željo – Britanke so zahtevale seksualno zadovoljitev, pravico do uresničitve svojih fantazij, več seksualnih seans, boljši seks in neizmerne količine čutnega dogajanja v posteljah.

Očitno so pravilno usmerjene, kajti vrhunski užitek med rjuhami ni le pravica žensk, ampak tudi njihova dolžnost. Zato morajo poskrbeti, da si ga priborijo. Otočanke torej želijo spremembe, na osnovi njihovi prednostnih želja pa je sestavljen naslednji ‘manifest’, ki naj bi jim pomagal do uresničitve sanj.

“Dokument” je sestavljen iz petih zaobljub (tri vam predstavljamo tokrat, dve pa v prihodnji številki) in ni razloga, da ga ne bi pod drobnogled vzele tudi Slovenke. Morda lahko iz njih potegnete kakšno novo smernico. Navsezadnje je seksualno dogajanje nedorečeno področje, ki vselej pušča upanje, da je kljub neizmernim užitkom možno še veliko več.

Prva zaobljuba

»Prisegam, da bom uresničila svoje divje fantazije.«

Kar 83 % bralk britanskega Cosmopolitana doslej še ni uresničilo svojih seksualnih fantazij, na srečo pa jih kar 98 % želi skrite želje v prihodnosti izpeljati.

Poglejmo, kaj o fantazijah mislijo strokovnjaki. Sleherna ženska, pravijo, ima pravico do seksualnih sanj, žal pa le dve od desetih zamišljene fantazije tudi uresničita. Cosmo si želi takšno statistiko izboljšati, zato vzpodbuja ženske, da pridejo z besedo na dan in sanjske želje spremenijo v resničnost. (Le če si želite seksati s polbratom, s tremi ovcami ali z vloženo kumarico, vam priporočajo, da fantazije zadržite zase.)

Vse, kar je legalno in v naši družbi moralno neškodljivo, pa naj čim prej ugleda dnevno luč. Če si na primer želite, da bi posnele na video seksanje na kuhinjski mizi, ko nosite na sebi le rdečo lasuljo, veste pa, da se vaš partner nerad fotografira in zato predvidevate, da ne bo pristal na vaš predlog, se ne potegnite nazaj. Vedno obstaja način, da pridete do zastavljenega cilja.

Nič čudnega ni, da se nam jezik zatika, ko gre za tako intimna odkritja, kot so skrite fantazije. Navsezadnje se dotaknemo osebnih skrivnosti, ki so največkrat prepletene s psihološkimi elementi posameznika. Vendar se splača pobrskati globoko v zavest in se morda dotakniti celo nezavednega. Človeško telo ima namreč neskončen potencial za užitke in večina tega potenciala ostane neizkoriščenega.

Običajno se pari zadovoljijo z bolj ali manj razgibanim stalnim repertoarjem, kar je enako, kot da bi si predpisali seksualno dieto. Zakaj le? Zakaj bi morali živeti ob kuhanem zelju, če pa si lahko pripravite izvrstno, okusno in potratno kosilo, kjer je glavna jed čisto sladostrastje? Priprava takšnega obeda je postopna.

Začnite jo pri sebi in se najprej oborožite z osnovami. Saj veste, nemogoče je pripraviti slavnostno večerjo, če ne znate speči niti jajc. Če boste namreč hotele partnerju prišepniti svojo željo, pa vam manjka lastne samozavesti in zaupanja v ljubimca, ne boste prišle daleč.

V primeru, da vam manjka obojega (samozavesti in zaupanja v partnerja), vam bo prišel prav napotek strokovnjakov. Za vas imajo preprosto zdravilo – na prvi stopnji se najprej sprostita gola. Stisnita se drug k drugemu, se božajta, raziskujta in uživajta v pogledu. Če sta sramežljiva, si pomagajta z igro, ki naj zmanjša napetost in vas umiri.

Poskusite lahko z igralnimi kartami (izjemno primeren je slačipoker), ali pa se morda potopite v penečo kad in začetno nelagodnost skrijete pod vodno gladino. Smisel tovrstnega početja je, da si pripravite okolje, kjer boste uživali v dotiku kože ob kožo in se ob tem približali drug drugemu. Kot bi gradili most med seboj.

Zato mu dovolite, da položi penis na vašo toplo, mehko kožo, ali pa se le dotikajta in uživajta v teh dotikih. Ko bosta dovolj sproščena, bo prišel trenutek, da bosta lahko začela govoriti o skritih fantazijah, svojih in njegovih, in takrat boste lahko odkrili, kaj vam roji po glavi.

Uresničitev

Vas mika, da bi svoje sanje uresničili, pa ne veste, kako bi začeli? Strokovnjaki vam ponujajo naslednje korake, s katerimi boste opremili ‘oder’ in pripravili potrebno sceno.

Prvi korak: Sprejmite dejstvo, da so fantazije nekaj dobrega. Znebiti se morate namreč namišljene krivde, da je z vami gotovo kaj narobe, ker se vam po glavi podijo reči, o katerih še niste slišali govoriti nikogar. Ne pozabite, da smo si različni in da nas zato vzburjajo drugačne stvari.

Drugi korak: Povejte mu, kaj si želite. Vaša izpoved naj bo lahkotna, brez obveznosti, da tisto, kar vas privlači, mora tudi narediti. Morda vam je lahko v pomoč erotičen film z vaši želji podobno fantazijo. Izposodite si na primer film Devet tednov in pol, potem pa lagodno navrzite: “Hm, a veš, da je to nekaj, kar sem si vedno želela poskusiti (pod to navedite sceno, ki je enaka ali blizu vaši fantaziji). Kaj misliš, bi morda midva to poskusila?”

Tretji korak: Bodite praktični in pripravljeni. Ko je fantazija še v vaši glavi, ne načrtujete podrobnosti, ko pa se bliža možnost za realizacijo, morate biti nared. Vse skupaj je podobno odrski igri, za katero morate imeti pripravljene potrebne scenske rekvizite, sicer bo produkcija videti cenena.

To seveda še ne pomeni, da morate imeti pod posteljo skladišče bičev, lisic in verig, kakšne svilene vezi, skrite pod blazino, pa so lahko zelo priročne. Tako boste začele s postopnim uresničevanjem želje, pozneje pa lahko z nežnejše variante preidete na tršo.

Druga zaobljuba

”Prisegam, da si bom privoščila vrhunski seks vsak dan. “

Dobra tretjina, ali natančneje 37 % žensk, si želi vrhunskega, razdiralnega in pamet jemajočega orgazma vsak dan. Toda le pet odstotkov jih je zatrdilo, da ga na dnevnem meniju tudi ima.

Verjetno bi se večina strinjala, da ni nič lepšega od vrhunskega seksa. Teoretično seveda. Resnična slika našega vsakdana pa je drugačna. Kar polovica Cosmovih bralk je odkrila, da se imajo za srečnice, ker se ljubijo dva do trikrat tedensko.

Ni potrebna ne vem kakšna inteligenca, da bi našli razlago za tako klavrno stanje. Odgovor je v utrujenosti, stresih in trajnejših razmerjih, ko vas pogled na golega partnerja preprosto ne vzburja več tako močno, kot vas je na začetku zveze.

Vam to zveni domače? Če boste odgovorile pritrdilno, ste zrele za resen premislek o svoji ljubezenski zvezi. Z njo je očitno nekaj narobe! Intimnost je kakor betonski temelj vašega ljubezenskega razmerja in brez trdne podlage se bo ‘zgradba’ prej ali slej sesula.

Če torej vaše intimno življenje spominja na grške razvaline, se pripravite na temeljito restavriranje. Vzemite si dan dopusta in ga izkoristite za celodnevno druženje. V program ‘športnega dneva’ vam ni potrebno vpisati tudi seksualnih aktivnosti, kajti bolj vam bodo koristile sproščene ure brez psihičnih pritiskov. Cilj takšnega druženja naj bo uživanje v dvoje.

Lahko si povesta stvari, za katere v norem dnevnem ritmu nista imela časa, lahko se pogovarjata ali šalita, lahko se tudi zdivjata po naravi ali pa v njej uživata z roko v roko na sprehodu. Skratka, prepustita se trenutnim navdihom in počakajta, kam vaju bodo pripeljali. Če se bosta sproščeno zabavala in vaju bo zamikala posteljna telovadba, bo vse lepo in prav. Privoščita si jo.

Nikakor pa seksa ne načrtujta vnaprej, ker lahko izzveni kot dolžnost, ki vam bo verjetno pokvarila vajin skupaj preživeti dan. Otresite se tudi nekaj klasičnih stereotipov. Mišljenje, da je za dober seks potreben maraton, je zmotno. Noro lepo vam je lahko tudi v časovni stiski. Nastavite si budilko za četrt ure prej in si privoščite ‘enega na hitro’.

Se mar ne strinjate, da je to čudovit začetek delovnega dneva? Za bogatenje razgibanosti intimnih užitkov si lahko pomagate tudi s pripomočki, ki bodo hitro spravili v tek vaš libido. Priročna je erotična literatura, morda lep spomin na neko minulo seksualno izkušnjo. Do kakovostnega ljubljenja se ne pride avtomatično, ker pač ljudje to radi počnemo, vanj je potrebno vložiti nekaj energije.

Najdite svoj recept za prebuditev seksualne želje in si ga v trenutku, ko bi se raje utrujeni zvalili na posteljo, prikličite v zavest. Predstavljajte si, kot da gre za tabletko, ki vas bo poživila, le po kozarcu vode, da tableto splaknete po grlu, morate seči.

Vsakodnevna želja

Če ste se odločili za ljubljene vsakih 24 ur, si morate najprej vtisniti v možgane, da je pomembnih slehernih pet minut, ki si jih lahko odtrgate od obveznosti. Priložnosti je mnogo, le naučiti se morate, da jih vidite. Tukaj je nekaj namigov. Zoprno budilko ste pravkar utišale in mika vas, da bi podaljšale spanje še za pet minutk.

Ali pa se morda zaradi službenih skrbi ponoči premetavate in ne morete spokojno spati. Smuknite pod odejo in se ljubimca lotite z usti. Njegov mednožni junak vam bo ‘odgovoril’, še preden se bo vaš izbranec dobro zbudil. In ko mu bo prišlo, boste zaspale kot dojenček. Pomagajo tudi kakšni seksi čevlji s petami.

Ko bosta nekajkrat seksala z novo pridobitvijo v intimnem zavetju spalnice, si čevlje obujte čez dan in ga nepričakovano povabite na kavo. Morda med malico. Njegova erotična reakcija, ko mu bo pogled padel na vaše obuvalo, vam ne bo ostala skrita. Čas za malico lahko izkoristita tudi bolj aktivno. Rezervirajte hotel za eno uro in se odpovejte hrani.

Tretja zaobljuba

»Prisegam, da bom uživala v njegovem uživanju.«

Več kot polovica žensk (58 %) je priznala, da so v postelji bolj sebične od partnerjev. S takšno statistiko se res ni lepo postavljati. Saj poznate starodavno reklo “Daj in povrnjeno ti bo.” Če se boste do ljubimca obnašale kot do seksualnega stroja, ki serijsko izdeluje vaše užitke, ne bo imel razloga, da bi vas jemal drugače kot seksualni objekt. Tako ne bosta prišla daleč.

Sebičnost v postelji ni sicer vselej negativna, nasprotno, velikokrat je celo dobrodošla med rjuhami, vendar pazite, da se ne boste do njega obnašale kot do najetega delavca, ki mora v stanovanju opraviti to ali ono. Na prvi stopnji odvajanja od negativno sebičnega ljubljenja si postavite vprašanje, kako si moški predstavljajo, da bi se ženska obnašala v postelji.

Poznate odgovor? Moški si želijo, da bi njihova izbranka neizmerno uživala in – morda še bolj – da bi jim to tudi pokazala. Takšna partnerka oddaja jasno sporočilo: “Rada se ljubim s teboj”. Če tega ne zmorete, najverjetneje delite posteljo z napačnim moškim. Moškim so všeč tudi aktivne ženske. Aktivnost ne pomeni, da navalite nanj kot seksualna sestradanka.

Raje poskrbite za razpoloženje, ki bo nedvomno razkrilo vaše namene. Dražljivo in provokativno se oblecite, privijte luč in mu z medlo svetlobo prebudite nežna čustva, zavrtite mu najljubšo romantično pesem … Skratka, izkoristite vas sredstva, ki vaju sproščajo in zbližujejo.

Podvojite užitke

V predigro lahko vključite svoj prispevek k dvigu seksualne napetosti, za začetek vaše domišljijske poti pa smo izbrali tri klasične načine, ki ga bodo zanesljivo znoreli. Samozadovoljevanje je čudovita pot, ki vam zagotavlja vrhunec in hkrati ponuja užitek tudi njemu.

Seveda, če se ne boste obnašali, kot da ste sami v spalnici, ampak boste v dogajanje vključili tudi partnerja. Medtem ko bodo vaši prsti zaposleni, se namestite predenj in ga fiksirajte z očmi. Ko ga boste opazovale, kako natančno spremlja vaše početje, bosta uživala oba. Izkoristite dejstvo, da se moški kot izraziti vizualisti z lahkoto vzburijo ob gledanju zapeljivega gibanja žensk.

Zato se zgledujte po barskih plesalkah in mu zaplešite pred očmi v intimni zasebnosti spalnice. Prijalo mu bo tudi, če mu boste diskretno nakazali, da ste se potrudili posebej zanj in da vam še na misel ne pride, da bi svoje plesne darove ponudile komu drugemu.

Med ljubljenjem skušajte napovedovati svoje nadaljnje poteze. Drobec sekunde preden nekaj naredite, mu oznanite, kaj nameravate. V trenutku, ko boste na primer rekle “Zdaj se bom lotila notranje strani tvojega stegna,” stegnite roko v nakazani smeri. Tako boste obema podvojile užitke. Prvič z namero in drugič z realizacijo.

Nadaljevanje v prihodnji številki.

Statistična razkritja

Anketni odgovori britanskega Cosmopolitana so oblikovali še nekaj usmeritev svojih bralk.

Otočanke imajo na seksualnem področju za 21. stoletje velika pričakovanja. Iz odgovorov je bilo razvidno, da jih je kar 85 odstotkov za intenzivno seksualno življenje. Vprašalnik jim je namreč ponudil izbiro med razburljivimi seksualnimi užitki in življenjem, dolgim le 50 let, ter dolgočasno posteljo in praznovanje stotega rojstnega dne. Le petnajst odstotkov žensk bi se odpovedalo seksu na račun daljšega življenja, medtem ko so druge raje izbrale vrhunske seksualne užitke in smrt pri petdesetih.

Ena od treh vprašanih si želi nor, erotičen in razum jemajoč seks vsak dan, četrtina vprašanih pa je zatrdila, da ji je kot darilo od partnerja ljubši vrhunski orgazem od zaročnega prstana. Več kot četrtina je za seksualne igrice s preoblačenjem in z igranjem različnih vlog, blizu 70 odstotkov jih obožuje seksanje na prostem, dve od petih pa občasno vznemirja uporaba lisic ali privezovanje z vezmi. Zanimivo je tudi, da si jih dobrih 25 odstotkov želi izkusiti ljubljenje v troje, več kot tretjina pa bi partnerju dovolila, da ji pobrije sramne dlake.

Andreja Gorišek