Za njegov veliki O

Ženski orgazmi so zelo popularni in bolj ali manj redna tema klepetov. Tudi v medijih se znajdejo, obravnavajo jih seksualni priročniki. Kaj pa moški? Mar niso v tem primeru zapostavljeni? Poskusili bomo vsaj delno popraviti krivico!

27. 6. 2002

Morda boste pomislile, kaj bi delali znanost iz tega? Navsezadnje se dobro ve, kako gre. Pa ni čisto tako. Moški oné ni gospodinjski aparat, h kateremu sodijo navodila v slogu “vstavite ročico A v odprtino B, zavrtite, pritisnite na stikalo” in tako naprej do želenega cilja.

Tako kot ženske marate predigro in se vas dvigne kvišku, kadar moški pritiska na prave gumbe vašega “aparata”, potem pa primerjate svoje vrhunce z vam znano jakostno lestvico, so tudi pri moških orgazmi in orgazmi z veliko začetnico.

O moških orgazmih se malo in malokrat govori verjetno zato, ker se ne spodobi. Kakšen moški pa bi bil, če bi moral priznati, da ni izvedenec na področju, kjer se največkrat meri njegova moškost. Vsaj na besednem bojišču. Še en razlog za tišino o orgazmih močnejšega spola je v tem, da pri moških orgazem ni tako skrivnosten kot vrhunec pri ženskah.

Splošno razširjeno mnenje o moških orgazmih preprosto velja, da je enostavno kot upravljanje z avtomatskim dvigalom. Vrata se odprejo, vstopite, počakate, da vrata zdrsnejo skupaj, pritisnete na številko vrhnjega nadstropja in hip pozneje ste že pod nebom. V višavah. Morda je res preprosto, a je vseeno treba natančneje vedeti, za kaj gre, kaj se dogaja.

Zatorej moški orgazem nima veliko skupnega z vožnjo v dvigalu. Intimna “vožnja” navzgor je pri moških mnogo bolj sestavljen proces, v katerega so vključeni hormoni, pospešeni krvni pretok, globlje dihanje in sopenje, mišična napetost in ne nazadnje nabreklost testisov.

Šele ko veste za vse podrobnosti, ki se med seksualno igro dogajajo v moškem telesu, ko poznate vse faze, ki jih moški doživlja in ki ga spravljajo ob pamet, boste lahko rekle, da je pripeljati moškega do vrhunskega orgazma neverjetno lahko. In hkrati neizmerno zabavno. Zato vam želimo pomagati, da se seznanite s posameznimi koraki in omogočite svojemu dragemu, da se povzpne visoko, višje in najvišje.

Vse se začne v glavi

Najprej si zapomnite, da se pot do orgazma vašega izbranca začne v možganih. Ko moški pomisli na seks, pošljejo njegovi možgani prek hrbteničnih živcev impulz v predel genitalij, v odgovor pa se poveča pretok in količina krvi v penisu. Med tem prvim korakom, imenovanim dražilna faza ali faza želje, se poveča njegov srčni utrip, testisi pa se stisnejo. In vse to se zgodi, še preden sploh približate roko njegovim spodnjicam.

Kako lahko dodatno začinite dogajanje: Dodatno podražite njegovo domišljijo! Pri seksu imajo moški izrazito vizualni značaj. Zato poskrbite, da bo imel kaj videti. Zapeljivo se gibajte, sprostite lastno domišljijo, odvrzite sramežljivost in si omislite kar se da drzno predstavo. Tako, da bi še Samantha iz nadaljevanke Seks v mestu posegla po beležnici in si naredila zapiske.

Mi vam ponujamo le eno od neštetih možnosti. Postavite se predenj, si obliznite ustnice in odpnite nekaj zgornjih gumbov na bluzi. A le toliko, da se bodo za robom tkanine zasvetile čipke od modrčka. Potem mu namignite, da so vaše spodnjice v kompletu z modrcem in za hip odgrnite krilo, da se mu bo pred očmi zasvetil delček kože. Nekaterim moškim so všeč zadnjice, drugim noge, tretjim prsi, zato poprej odkrijte, kateri deli ženskega telesa so šibka točka vašega ljubimca.

In na tisti gradite svoj “dramski” nastop. Če boste opazile, da mu oči na ženski vselej obvisijo na oprsju, vključite v enega od prizorov svoja “hribčka”. Skozi tkanino si zdražite bradavici in mu nato v trenutku napetosti “zasvetite” z otrdelima “špičkama” na prsih. Samo za hip, da bo pričakovanje stopnjevano in da bo njegova domišljija z reaktivno hitrostjo odbrzela naprej.

Napeto draženje

Kdaj natančno se začne druga faza, ki so jo strokovnjaki označili za fazo vzburjenja, je odvisno od posameznega moškega. Do “izstrelitve” njegovega mednožja lahko pride že, ko mu pobliskate z delčkom kože njegovega najljubšega dela vašega telesa, lahko pa je vaš dragi eden od mnogih, ki potrebuje tudi telesni stik. V tem primeru se ga nežno dotaknite.

Rahlo se “obdrsajte” ob njega z boki, sprehodite se z nohti čez njegov hrbet, morda pa bo bolj primerno zapeljivo, čutno božanje. Presodite same, zavedajte pa se, da tovrstno čutno stopnjevanje napetosti vzbuja močan občutek potrebe po intimnem stiku. V njegovi glavi bo ostala le še ena misel – seks. In kaj se bo v takšnem trenutku dogajalo v njegovem telesu?

Srčni utrip in frekvenca dihanja se bosta dodatno povečala, bradavice mu bodo otrdele, testisi se bodo napihnili kot balončki, nekaterim pa se bo napetost pričakovanja pokazala celo na koži, ki rahlo pordeči. Če se boste odločile za direkten dotik njegovega junaka, boste lahko opazile spremembo barve na njegovi glavici, ki bo dobila škrlatni odtenek. In še nekaj. Penis se lahko v tem trenutku dodatno poveča, kar strokovnjaki imenujejo druga erekcija.

Kako lahko dodatno začinite dogajanje: Mentalno ste ga že “zmasirale”, zdaj pride na vrsto ročno delo. A ne zaletite se takoj v središče njegovega zaklada! Priporočamo, da se posvetite njegovemu celotnemu telesu. S poljubi, božanjem, ljubkovanjem, stiskanjem, sesanjem, pa z nohti, jezikom, s prsti, z rokami in nogami … skratka z vsem, kar je na voljo. Izhajajte iz dejstva, da boste napetost in posredno veliki finale povečale z obeti in s pričakovanjem.

Šele ko boste ve pripravljene, ali ko vas bo on prosil, se z rokama lotite penisa. Njegov ponos pogumno objemite, pri čemer si lahko za dodatek pomagate s katerim od vlažil, ki so na voljo. Gladite ga z gibi gor-dol in vmes malo zakrožite. Takšno gibanje bo dodatno nadražilo živčne končiče, posebno na najbolj občutljivi točki spodnje strani penisa, tik pod glavico. Včasih lahko to točko s prsti celo otipate, kajti zaradi pretoka krvi utripa. Če jo boste zaznale, se je nežno lotite s prsti ali z jezikom.

A naj vas navdušenje nad odkritjem občutljive točke ne zavede, da bi se osredotočile le nanjo. Ne zanemarjajte drugih delov telesa. Osvobodite si eno roko in jo premaknite višje, na njegov trebuh, na prsi, bradavice, in ga božajte. Tako boste užitke dvignile na visoko raven intenzivnosti in čutenja, zato skušajte ta čas čim bolj podaljšati. S časovnim “nategovanjem” se bo vaš partner dvignil na nivo nirvane, daljša predigra pa zanj pomeni tudi močnejši orgazem.

Zavlačevanje napetosti mu omogoča, da si nabere še več seksualne energije, zato bo ob izlivu sprostitev toliko večja. Toda v tem hipu še ni čas za njegov orgazem. Še vedno ste v fazi draženja, zato napetost dvigujte in ko se vam bo zazdelo, da bi lahko eksplodiralo, popustite. Seveda boste hodile po tanki meji in kaj lahko se zgodi, da vas bo zaneslo, a z vajo si boste lahko pridobile občutek prave mere ali hoje po robu.

Še majhen nasvet. Ko boste opazile, da se je glavica penisa nenadoma povečala, kar je predznak ejakulacije, glavico čvrsto stisnite za približno štiri sekunde in nevarnost bo mimo. Potem izberite drug način draženja, a bodite s penisom nežne. Ne sesajte ga, raje ga ližite in se izogibajte draženju občutljivega vršička. Zelo priporočljivo je, da v takem trenutku penis pustite na miru in se raje posvetite “privesku”, zvestima dvojčkoma “nadstropje” nižje.

Najbolj učinkovito je, da s palcem in kazalcem zajamete le koren penisa, z dlanjo pa zajamete testise in jih med krožnim ljubkovanjem lahno potiskate navzdol. Pred izlivom se namreč testisi pokrčijo in dvignejo, s potiskanjem navzdol pa boste situacijo lahko spet umirile. K podaljševanju ”potovanja” do orgazma pripomorejo tudi nekateri položaji.

Eden izmed njih je, ko je na vrhu ženska. Seveda boste morale malo raziskovati, da najdete najboljši način za njegovo umiritev, vendar se vam bo naložba večkratno izplačala. Za umiritev je odlična metoda tudi pogovor. Verbalno mu misli speljite v trenutno občutenje in mu pomagajte, da tisto, kar šele prihaja, popolnoma odmisli.

Eksplozija

Pa smo v fazi orgazma. Rakete pokajo in se v mavričnih barvah in oblikah rišejo na nebu. Veliki pok boste povečale, če boste tik pred eksplozijo pospešile ritem gibanja. Morda boste presenečene nad njegovo burno reakcijo. In kaj se ob orgazmu dogaja v moškem telesu?

Večina seksualnih žlez, s prostato in modi na čelu, pridno dela, tako da se seksualne tekočine pretakajo do sečnice, kar mu vzbudi občutek polnosti in potrebo po ejakulaciji. Odprtina mehurja se takrat zapre, le čez nekaj sekund pa njegova izlivna zmes v krčevitih presledkih na približno osem desetink sekunde privre na plan. Takrat je aktivna celo njegova zadnjica, saj se zadnjične mišice sinhrono krčijo.

Kako lahko dodatno začinite dogajanje: Pozorno spremljajte mišično napetost in ritem njegovega telesa in se mu s svojim telesom prilagodite. Zlijte se z njim, kajti tako boste znova zvišale njegovo čutno raven. To bo tudi primeren trenutek za ljubkovanje dela med anusno odprtino in testisi, kjer se konča nešteto živcev. Nežnosti se lotite s spodnjo stranjo prstov in jih gibajte narahlo v ustaljenem, usklajenem ritmu.

Drug način za zvišanje njegove ekstaze je, da njegovo seksualno energijo iz medenice usmerite na druge dele telesa. Resda je večina moških erogenih predelov zbrana pod pasom, toda če ga boste ljubkovale, na primer, po hrbtu ali mu šle z roko skozi lase, mu boste pomagale, da se bo njegova napetost preselila tudi višje, orgazem pa bo zato večji in ga bo hkrati doživel kot razstrelitev celotnega telesa.

Nujna sprostitev

Med sprostitveno fazo se bosta njegov srčni utrip in dihanje umirila na običajni ritem, penis se bo skrčil, a bo še vedno za približno 50 odstotkov večji od velikosti v nezdraženem stanju. Rdečica s prsi in trebuha bo zbledela, njegov penis pa lahko ostane, podobno kot pri ženskah klitoris, izjemno občutljiv za dotik.

Za ponovitev “akcije” bo potreboval nekaj časa, dolžina regeneracije pa je odvisna od let in telesnega ustroja. Pri mlajših gre običajno za 10 do 20 minut, pri starejših razumljivo za več. Raziskave so pokazale, da so razlike v času, ki ga moški potrebuje, da znova “natoči” gorivo, zelo velike, zato nikar ne pomislite, da je kaj narobe, če se bo drugi start zavlekel. Svoje prste ima namreč vmes tudi biološki sistem posameznega telesa.

Kako lahko dodatno začinite dogajanje: Za zadovoljno sprostitev boste morale najprej ugotoviti, v katero od dveh skupin sodi vaš partner. Med tiste, ki jim je ljubo postkoitalno ljubkovanje, ali pa je morda član skupine “zdaj me pusti pri miru”. Če sodi med prve, lahko mirno položite roko na penis in se ga nekaj minut nežno dotikate. Izogibajte se le občutljivi glavici.

V moškega iz druge skupine pa ne rinite in tega nikakor ne jemljite osebno. V tistem trenutku preprosto odplava v svoj samotni svet. Če pa ste mu pripravljene dati še nekaj več, ga začnite masirati. Lotite se obraza, vratu in lasišča, ki so najobčutljivejša področja. Po sprostitvi spodnjega dela telesa se mu prilegla nežnost na nasprotnem koncu. Če ste ga razvajale že vso dolgo pot do orgazma z veliko začetnico, ni razloga, da ne bi na koncu postavile še pike na i.

Njegov veliki vrhunec

Da mu bo čim lepše, se ne usmerite le na že znane erogene cone, ampak raziščite njegovo celotno telo.

  • 1. Ali je pri moških možen večkratni orgazem?

  • 2. Koliko orgazmov zmore moški v enem dnevu?

  • 3. Iz česa je semenska zmes?

  • 4. Kolikšna je količina izliva?

  • 5. Koliko kalorij je v izlivu velikosti čajne žličke?

Andreja Gorišek