"Z možem bova posvojila dvojčka, družina biološke mame pa želi, da ..." (resnična zgodba)

"Njena družina je razburjena, ker ne želiva sprejeti ..."

"Z možem bova posvojila dvojčka, družina biološke mame pa želi, da ..." (resnična zgodba) (foto: Profimedia) Profimedia
13. 12. 2022

Z možem (jaz sem stara 25, on pa 29) sva ravno sredi postopka posvojitve dvojčkov, ki se bosta rodila januarja. Njuna biološka mama G je petnajstletna najstnica, ki ju ne želi obdržati.

Je hčerka prijatelja najinega prijatelja in nekako se je izvedelo, da želiva posvojiti, zato naju je njena družina poklicala takoj, ko so izvedeli, da je noseča. Ob njej sva že njeno celotno nosečnost in čeprav si ne želi biti mama, bo še zmeraj lahko obiskovala dvojčka kolikor bo hotela, saj živimo v istem mestu.

Takoj, ko sva izvedela za dojenčka, sva začela iskati imena, in ko je bilo potrjeno, da bosta dvojčka, fantek in punčka, sva se odločila za imeni Ellie in Evan.

No, pretekli teden pa sva izvedela, da je G sama izbrala imeni: Walter in Agnes. Ni ju izbrala na podlagi svojih sorodnikov, ampak preprosto zato, ker sta se ji imeni slišali kul. Mislim, da mi ni treba govoriti, kako zastareli sta, in z možem ju preprosto ne marava.

Ampak tudi, če bi imeni bili lepi, sta otroka še vedno najina. Midva ju bova vzgajala. G je rekla, da ju nikoli ne bo obiskovala (čeprav si bo verjetno premislila). Še naprej vztrajava, da ju midva poimenujeva. Prav tako bosta imela najin priimek in bosta legalno najina otroka, za kar smo se odločili in strinjali pred petimi meseci.

Njena družina je razburjena, ker ne želiva sprejeti njunih pravih imen in nama grozijo, da bodo poiskali druge starše. Njena sestra nama je rekla, da le blefirajo in upajo, da bova odstopila.

Zdaj razmišljava, da bi punčko poimenovala Ellie Agnes, ampak fanta ne bova poimenovala Evan Walter. Trenutno iščeva odvetnika in imava vse pisno (otroka bosta najina, brez legalne povezave z G, njeno družino in njunim biološkim očetom, obiski bodo dovoljeni le, ko se bova midva strinjala – trenutno seveda načrtujeva, da bo to vsakič).

Pogovarjala sva se z njeno sestro in rekla nama je, da je G rotila svoja starša, naj ne iščeta drugih parov, saj želi, da sva midva starša njenim otrokom. To naj bi jima govorila že zadnjih nekaj dni in sanja se nama ne, zakaj nama njena sestra tega ni povedala že prej.

Z možem sva se z G usedla in imela dolg pogovor. Opravičila sva se ji in ji rekla, da če želimo odprto posvojitev, moramo vsi trije sodelovati. Povedala nama je, da v resnici ni bila njena ideja, da nama vsili imeni (kot se nama je tudi zdelo).

Izbrala naj bi ju zato, da bi se poslovila od tega, kar bi lahko bilo, ju zapisala v svoj dnevnik, njena mama pa ju je našla.

Temeljito sva se z njo pogovorila o posvojitvi in še enkrat preverila, če je to res to, kar si želi, in se je strinjala. Trenutno namreč ni v situaciji, da bi imela otroka, kaj šele dva.

Rekla nama je, da si ne želi biti mama, ampak je za dvojčka najbolje, da jo vendarle poznata, zato ju bo občasno obiskovala (morda enkrat na dva tedna ali pogosteje).  G želi, da jo dvojčkoma predstaviva kot 'teto'.

Pogovorili smo se o vseh možnostih in se strinjali, da za razvoj dvojčkov ni dobro, da bi v njuni življenji bila vključena tudi njena družina. /.../

Na koncu smo se vsi trije skupaj odločili za imeni Alice Eleanor (Alice zato, ker je prikupno in elegantno, Eleanor v spomin na moževo pokojno sestro) in Finn Alexander (Finn je izbrala G po liku iz Vojne zvezd, Alexander pa zato, ker je bilo to ime na najinem seznamu top 5 imen).

Vir: Reddit.com

Besna izpoved: "Dovolj imam tega, da ima moj mož 'očetovski privilegij'."