"Večkrat dnevno masturbiram, do spolnosti s punco pa mi ni - je z mano vse ok?"

"To se mi zdi kar dosti, pa nikoli nimam dovolj. Ko pa se z mojo vidiva, mi ponavadi ni do seksa ..."

"Večkrat dnevno masturbiram, do spolnosti s punco pa mi ni - je z mano vse ok?" (foto: Profimedia) Profimedia
7. 12. 2022

"Odkar delam od doma, imam nekoliko več časa in ga vsak dan vržem na roke 3-4x, kakšen dan tudi 5x … To se mi zdi kar dosti, pa nikoli nimam dovolj.

Ko pa se z mojo vidiva, mi ponavadi ni do seksa … Všeč mi je 95 % žensk, hitro sem 'trd' in 'vsako bi' … Na vsaki, ki jo vidim, vidim nekaj, kar me vzburi. Tako, da sm 80 % dneva 'potreben'. /.../

Zdi [se mi, op. a.], da je že malo preveč, ker tudi en kup časa vzame, pa imam veliko za naredit. Ne vem, zakaj mi vsaka druga bolje izgleda ... Ampak je težko drugje dobiti, ker tudi ne vem, kje bi našel kakšno, ki ji je samo za no, nič resnega," je zapisal nek Slovenec.

Kakšne odgovore je dobil na to, lahko prebereš tukaj, mi pa bomo s teboj raje delili 5 razlogov, zakaj bi morala (oba!) redno masturbirati, četudi sta v zvezi.

Si vedela, da bi morala biti redna masturbacija del vsakega zdravega zakonskega življenja? In ne le to – celo izboljša lahko vajin seks! Poglej, kako:

1. Poveča občutek samozavedanja.

Tvoje telo je in če se želiš z njim igrati, to počni. Maturbacija je zdravo izražanje nadzora nad svojim lastnim telesom. Prav tako ti pomaga razumeti svoje potrebe, ki jih lahko nato deliš s partnerjem.

Skozi masturbacijo prakticiraš tudi ljubezen do sebe na splošno in svoje telo neguješ na način, po katerem hrepeniš in ga potrebuješ. Orgazem je eden najlepših darov, kar jih lahko podariš sami sebi.

“Slekel mi je hlače in me polegel čez klop!” (preveri, kje je Slovenka doživela noro vroč seks)

2. Daje ti več seksualnih izkušenj.

Maturbacija je neke vrste vaja in vaja dela mojstra! V kolikor pred vajino zvezo oziroma poroko nisi imela veliko spolnih izkušenj z drugo osebo, imaš lahko težave pri izražanju tega, kar ti je všeč. Maturbacija se ti pomaga to naučiti.

Prav tako pa te na nek način 'prisili', da poskusiš nekaj novega. Z njeno pomočjo boš odkrila svoje želje, hrepenenja, fantazije. 

3. Omogoči ti tvoj prostor in čas zase, hkrati pa sprošča stres.

V kolikor sta preveč utrujena, da bi se povezala med seksom, je to popolnoma okej. Kar pa ne pomeni, da se ne moreš poigrati sama s saboj in se sprostiti pred spanjem.

Ko si pod stresom ali utrujena, je masturbacija odličen način za sprostitev brez pretiranega napora. Med doživljanjem orgazma se sproščajo hormoni, kot sta dopamin (hormon sreče) in oksitocin (hormon ljubezni). Slednja dva poskrbita za lajšanje bolečin, stresa in tesnobe.

Prav tako je masturbacija odlična rešitev, ko eden izmed vaju ni pri volji. Tvoje spolno življenje je tvoja odgovornost – če si nečesa zaželiš, poskrbi za to. Vsi smo odgovorni za svoje orgazme. 😉

4. Izboljša tudi tvoje spolno življenje.

Saj veš – več boš seksala, pa četudi gre 'zgolj' za solo akcijo – bolj seksi se boš počutila in lažje se boš vzburila. Z masturbacijo se lahko osredotočiš na stimulacijo, kakršno bi želela od svojega partnerja in s pomočjo katere lahko povečaš užitek med seksom v dvoje.

In če si mislila, da je masturbacija rezervirana samo za solo akcijo, razmisli še enkrat. Lahko je namreč tudi vroča in koristna predigra, v kolikor jo izvajata skupaj oziroma en pred drugim. Ne samo, da bo izboljšala vajino spolno življenje, ampak se bosta počutila tudi bolj povezana.

5. Pomaga ti bolje spati.

To, da masturbacija zmanjša stres, zdaj že veš. In posledično boš ponoči tudi bolje spala. Razlog za to pa se skriva v tem, da se ti med masturbacijo zniža krvni pritisk in zviša raven endorfinov – kemikalij, ki so odgovorne za sproščanje in zmanjšanje stresa.

"V postelji sem slaba in to me ubija!" (iskrena izpoved obupanega dekleta)