Vajino razmerje ni najboljše? Izvoli 3 preproste vaje, kako izboljšati komunikacijo s partnerjem

Strokovnjaki razkrivajo 3 preproste vaje, ki so številnim pomagale do veliko boljšega in bolj srečnega razmerja. 

Vajino razmerje ni najboljše? Izvoli 3 preproste vaje, kako izboljšati komunikacijo s partnerjem (foto: Profimedia) Profimedia
4. 8. 2022

Verjetno si že večkrat slišala, da je dobra komunikacija pomemben temelj uspešnega razmerja. Strokovnjaki so namreč enotni, da morata biti partnerja sposobna spoštljivega način pogovarjanja in izražanja svojih občutkov.

V primeru, da vajin odnos (in komunikacija) v tem trenutku nista najboljša, lahko to popravita z vajo in vztrajnostjo

S partnerjem preizkusita 3 vaje, ki vama bodo pri tem pomagale.

1. Aktivno poslušanje

Imaš občutek, da moraš vedno dokazovati svoj prav? Pogosto prekinjaš partnerja? Imaš potrebo po dajanju nasvetov? Ta vaja bo kot nalašč zate.

S partnerjem si vzemita čas, ko se aktivno poslušata. Odstranita vse moteče dejavnike (telefon, televizija, računalnik...) in se usedita. Najprej naj govori partner, ti pa medtem pozorno poslušaj. To, kar partner pove, ne jemlji osebno, ne dajaj nasvetov in ne uveljavljaj svojega mnenja. Preprosto samo prisluhni in se potrudi razumeti občutke druge osebe.

Zveni enostavno, vendar boš lahko hitro ugotovila, da temu ni tako, saj ga boš avtomatsko želela prekiniti in mu povedati svoje. 

“Ne vem, ali sem biseksualka ali sem enostavno sita moških” (resnična izpoved)

2. Grajenje zaupanja

Še eden izjemno pomemben temelj uspešnih odnosov je zaupanje. Ali zaupaš svojemu partnerju? Se je morda v preteklosti zgodilo kaj, s čimer se je vajino zaupanje skrhalo?

Zaupanje se gradi počasi, pri grajenju pa si lahko pomagaš z enostavno vajo; partnerju zavestno začni zaupati. Če ti denimo reče, da bo sam organiziral dogodek, na katerega je povabljena vajina družina, mu prepusti vajeti in organizacijo. Zaupaj, da bo vse tako kot mora biti in mu daj vedeti, da vanj verjameš.

3. Razumevanje besed

Se ti pogosto dogaja, da ti partner nekaj pove, ti pa to interpretiraš po svoje? Ta zanimiva vaja bo kot nalašč zate.

S partnerjem se usedita. On naj pove en stavek, ti pa mu čim bolj natančno razloži, kako ste ga interpretirala. Nato naj še partner izrazi, kaj je s stavkom želel povedati. Tako se bosta bolje naučila izražati in interpretirati informacije od drug drugega.

Za uspešno komunikacijo je pomembno, da sta oba s partnerjem spoštljiva in potrpežljiva. Le tako lahko zgradita uspešen odnos, ki bo oba osrečeval.

"Mislim, da me žena vara, saj je med spolnim aktom počela TO" (zapis zaskrbljenega moškega)

Preberite več na Sensa.si

Fotografije: Profimedia