Tvegajte na zmenku!

Zmenki so tveganje, ki vam lahko napihne samozavest in vas hkrati ločuje od drugih deklet. Opozorilo: ob upoštevanju naših napotkov na zmenku se lahko zgodi, da mu boste strgale ‘gate’.

30. 12. 2004

Kadar greste ven z novim fantom, ponavadi preklopite na splošno ustaljen in stereotipen način obnašanja oziroma prevzamete igranje določene vloge. Slednja naredi celotno stvar predvidljivo in na nek način dolgočasno.

Na primer, ko ves večer avtomatično zavračate vse moške, ki na prvi pogled ne ustrezajo vašim pričakovanjem in vam ne ponudijo zmenka, kakršnega ste si same zamislile. Večina nas tako po nekem ustaljenem ‘redu’ pričakuje ponudbo za večerjo ali obisk kina.

Če se boste potrudile in naredile izjemo, se vam lahko to dejanje bogato obrestuje. Poskusite in tvegajte! S kančkom tveganja pri zmenkih boste pridobile novo vrsto samozavesti in morda boste na tak način priča nastajanju najbolj vznemirljive intimne zveze doslej. Ženske, ki si upajo tvegati, so namreč za nasprotni spol noro mikavne.

Srečanje z druge vrste moškim

Tveganje

Morda se sestajate le z ekonomisti, dajete prednost moškim iz oglaševalskih krogov ali svoje oko mečete predvsem na moške, ki ustvarjajo z rokami. Za začetek vam predlagamo, da spremenite ustaljeni vzorec. To storite zelo preprosto tako, da greste ven z druge vrste fantom kot doslej, čeprav na prvi pogled ni naredil prevelikega vtisa na vas.

Plačilo

Preprosto lahko srečate čudovitega fanta, kakršnega je srečala Lucija, ki je bila pri sedemindvajsetih letih prepričana, da bo njen moški visok in atletsko grajen. Ko je spoznala ne ravno športnega Leona, ki jo je neznansko zabaval, si je rekla: K vragu pričakovanja, in sprejela povabilo na zmenek. “Šele ko sva se začela pogovarjati, sem ugotovila, da me tudi spolno neznansko privlači.”

Razmišljajte tudi ve na Lucijin način! Ker vsi ljudje do neke mere razmišljamo po merilih okolja, v katerem živimo, pogosto ne vemo, kaj je tisto, kar nas osebno najbolj zadovoljuje. Težko je torej na začetku vedeti, kaj imate pravzaprav rade, zato tudi pri iskanju partnerja po trebujete čas in raznovrstnost.

In če se nenehno zapletate v zmenkarije z moškimi istega ali vsaj podobnega tipa, to pomeni, da zanemarjate drugačne vrste fantov, s katerimi vam je morda usojena bleščeča zveza. Ko se torej rešite fantazij o svojem popolnem moškem in se odprete raziskovanju tistega, ki ga odlikujejo vam ljube lastnosti, ki jih sicer niste vajene, lahko prav ta postane vir vaše sreče.

Z lahkotnim vprašanjem v njegove globine

Tveganje

Predlagamo naslednji vprašanji: Kaj delaš tako dobro, da bi bil za to v popolnem svetu plačan? Kaj bi raje: pisal tekste Drnovšku ali opravljal dolžnosti osebne tajnice Hugha Hefnerja?

Plačilo

Vaš unikatni pristop ga bo osupnil in ve boste na tak način o njem izvedele nekaj več, prav gotovo pa bo njegovo zanimanje za vas raslo, še posebej, če ga je večina žensk, s katerimi je šel ven, spraševala iste dolgočasne stvari, ki so predvidene v prvi fazi spoznavanja.

Če torej odstopite od klasičnega – kam si hodil na fakulteto in kaj delaš – boste privabile njegovo pozornost, in v mislih se bo začel spraševati, kje se bo ta razgovor končal. Z lahkotno-navihanimi vprašanji mu boste dale vedeti, da vas ne zanima le njegov finančni in socialni status. In nedvomno mu bo prijalo vaše pri za devanje, da poskušate stvar med vama narediti zanimivo.

Povabilo na provokativni zmenek

Tveganje

Če ste bile do sedaj vajene dolgočasnih zmenkov v povprečnih lokalih ob večerji ali zgolj pijači oz. v kinu z obvezno pokovko in kokakolo v roki, vam predlagamo, da ustaljene lokale zamenjate za vsaj malo bolj eksotične, filmsko predstavo pa za kakšen spodoben seksi šov ali vsaj razstavo v bližini vašega mesta.

Plačilo

Če boste za zmenek izbrale neobičajno mesto, to ne bo le povečalo njegovega zanimanja za vas, temveč vama bo pomagalo lažje preiti tudi prvo fazo spoznavanja, ki je za večino prej mučna kot ne. Kot smo že ugotovili, lahko z zmenkarsko večerjo ali s filmom oba zapadeta v igranje stereotipnih vlog. Če bosta skupaj počela neobičajne stvari, bosta lažje sproščena drug z drugim, ker bodo zavore med vama hitro popustile.

Sandi, 27, je bil osupel, ko se je na prvem zmenku znašel na nenavadni predstavi, na katero ga je povabila Darja. Kupila je namreč karte za cirkus, ki je ravno takrat gostoval v bližini mesta. Med zabavno predstavo smešnih klovnov, dih jemajočih vrvohodcev in drobnih ter gibčnih artistk na trampolinu sta se ves čas drezala s komolci in se hahljala, po njej pa sta se počutila sproščeno in zelo udobno drug z drugim. Bilo je, kot da bi bila na kakšnem šestem, sedmem zmenku in ne na drugem, priznava Sandi.

Naredite kaj potencialno nerodnega

Tveganje

Ste prejele povabilo na za vas nenavaden večer? In zdaj premišljujete, ali ga ne bi bilo morda bolje odpovedati, kot pa da boste videti nerodne in se boste pred njim le osmešile? – Nikar! Povabilo seveda sprejmite, ker vas čaka plačilo. Kadar odkrito pokažete svo je pomanjkljivosti – ko ste torej videti napol smešne napol nerodne, vam prav to zagotavlja tudi občutek varnosti in vas naredi vročo, kot bi bile vsaj Cameron Diaz.

Moški po svoji naravi radi in več tvegajo, zato jih bolj privlačijo ženske, ki so pripravljene narediti kaj nenavadnega, četudi jim to ne uspe ravno z odliko.

Plačilo

Ana, 28, je ugotovila, da se na zmenku najbolj splača prepustiti se toku, brez vplivanja na sosledje dogodkov. Njen Luka jo je za prvi zmenek odpeljal na večer divjih latino ameriških ritmov. Pri tem ji je pozabil omeniti, da je sam v tem zelo dober. Ana se je sredi plesišča med zapletanjem svojih nog najprej sicer res počutila rahlo zmedeno. Potem se je sprostila in prepustila zabavi. Kasneje ji je Luka povedal, da je bil prijetno presenečen nad tem, da se je kljub svoji plesni nerodnosti odzvala njegovemu povabilu.

Povzetek: Fantje imajo radi punce, ki se na račun svojih majhnih nerodnosti zmorejo zabavati.

Duška Jarc

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri