Tudi ti imaš točko G

Nova raziskava je potrdila: vse ženske jo imamo – skrivnostno majhno področje, ki je sposobno pričarati nore užitke. Tu je vse, kar moraš vedeti, da izkoristiš njen potencial.

30. 4. 2009

Čeprav morda še nisi imela priložnosti spoznati njene moči, si zagotovo že slišala za točko G: erogeno cono, ki je znotraj tvoje vagine in je zmožna proizvesti precej intenzivne občutke. Problematična pa je zaradi tega, ker lahko hkrati povzroči tudi precej velike frustracije, saj je tako prekleto izmuzljiva. In čeprav je celoten pojem točke G vse prej kot nov – raziskovalci na področju seksa se z njo ukvarjajo že precej časa –, je bila zdravstvena srenja vedno skeptična do tega, ali pravzaprav sploh obstaja.

Vendar nič ne skrbi, prinašamo ti dobre novice: točka G je zelo resničen del tvoje anatomije. Zdravniki so jo na novo dokumentirali z magnetno resonančnim slikanjem in biopsijami. Zahvaljujoč tej novi raziskavi in njenim odkritjem, zdaj lahko končno z gotovostjo trdimo, da je prav vsaka ženska zmožna izkusiti bolj skoncentriran seksualni užitek in doživeti tako močan orgazem kot še nikoli poprej – končno, kajneda, dame?

V nadaljevanju te bomo vodili do tvoje točke G – ja, prav si prebrala, našla jo boš. Nato ti bomo razložili, kaj početi, ko jo najdeš, da boš lahko izkusila prav vse koristi, ki ti jih ponuja.

Kaj točno je

Obstajajo nestrinjanja glede velikosti točke G. Variirala naj bi od polovice centimetra do dobrih pet centimetrov. Razlikuje se tudi od ženske do ženske. Naj bi bila od dva in pol do pet centimetrov globoko znotraj sprednje stene vagine.

Pod površjem se skriva zelo občutljivo tkivo, ki ob pravilnem dotiku sproži občutke spolne sreče. Kakorkoli že, glavno je naslednje: užitke in občutja, ki so posledica njene ‘uporabe’, so nekatere ženske označile za intenzivnejše od tistih, ki so jih izkusile pri stimulaciji klitorisa – kot topel, oblivajoč občutek, ki je odmeval skozi njihovo celotno telo.

Tudi strokovnjaki, ki so že od samega začetka prepričani v njen obstoj, do zdaj niso znali natančno določiti, ali je točka G posebne vrste žleza ali zgolj zbir živčnih končičev, ki se raztezajo od spodnje strani klitorisa.

Vseeno pa so prepričani o naslednjem – točka G je svoja lastna entiteta, podobna organu v moškem telesu. Znana je tudi kot ženska prostata, ker njeno tkivo obkroža območje, ki proizvaja kemikalije, podobne tistim, ki jih naredi moška prostata – žleza, ki ustvarja tekočino za hranjenje sperme.

Še ena podobnost med moško prostato in točko G: nekatere ženske so ob vzburjenju točke G izkusile tako mokroto, kot je niso doživele ob preostalih načinih stimulacije. Določene pravijo celo, da ob orgazmu ejakulirajo čisto tekočino, ki pa nima posebnega vonja.

Kje jo najdeš

Ulezi se in se sprosti – odprava na tvojo prvo misijo do točke G zahteva predvsem potrpljenje in veliko vztrajnosti. Začni s tem, da daš noge udobno narazen in pokrčiš kolena, saj je tvoja vagina v tem položaju odprta in lažje dostopna.

Z dlanjo, obrnjeno navzgor, vstavi vanjo dva prsta tako, da konici prstov narahlo pritiskaš ob sredinski del zgornje vaginalne stene (to je tista, ki je bližja tvojemu popku). Ne veš, kaj moraš iskati? Iščeš rahlo gobast oziroma rahlo nagrbančen predel, podoben nebu v tvojih ustih. Opisujejo ga tudi kot rahlo hrapavega, kot bi na območju gladke površine našla predel, ki ima teksturo oreha.

Če si po nekaj minutah še vedno praznih rok, si v glavo prikliči kakšno spolno fantazijo (recimo Brada Pitta, ki v kopalkah leži na robu bazena, pije mojito, te vabi k sebi … oh, oprostite, kje sem že ostala?) – brez heca. Ko si vzburjena, se točka G napolni s tekočino in nabrekne, zaradi česar se izdatno poveča. Zato se poskusi vzburiti in našla jo boš.

En precej čuden namig, da si jo našla: kar naenkrat boš imela občutek, da te tišči na stranišče. To pa zato, ker je točka G tako blizu sečnice in dotikanje pogosto sproži reakcijo, da moraš nujno urinirati. Ampak brez panike, ni ti treba spustiti iz rok vsega, kar si že dosegla, v resnici gre za lažen preplah. Po nekaj sekundah bo verjetno ta občutek minil in zamenjal ga bo cvetoč in predvsem neizmerno vroč občutek, ki se bo le še stopnjeval in postajal intenzivnejši, bolj ko se boš tega dela dotikala in ga masirala.

V nadaljevanju poskusi sama eksperimentirati z menjavanjem hitrosti in poskusi masirati različno močno. Seveda ne bodi presenečena, če boš ugotovila, da si vedno bližje in bližje orgazmu. Takrat ni več razloga, da se zadržuješ – pusti si izkusiti noro močan orgazem, še preden boš svojemu moškemu pokazala, kako se stvari streže.

Kako njega pripelješ do nje

Verjetno se še spomniš, da je tvoj moški na začetku vajinega razmerja potreboval nekaj časa, preden je osvojil tvoje telo in to, kaj te vzburja. Enako pričakuj pri točki G. Čeprav bo zagotovo navdušen nad odkrivanjem njenega potenciala, je to za večino moških še neraziskano območje.

Najlažji način, da ga spraviš na konja: naj v tvojo vagino nežno vstavi en ali dva prsta in nato potipa po tvoji zgornji vaginalni steni. Če ima problem najti tisto pravo mesto, ga spodbudi k poljubljanju tvojih bradavičk ali pa naj se loti zunanjega V-predela tvoje vagine – bolj ko si vznemirjena, bolj bo tvoja točka G izstopala, zaradi česar jo bo lažje našel.

Dodatno vama bo pomagalo, če si boš pod ritko podstavila blazino ali dve in noge razprla široko narazen. Tako bo tvoja vagina dovolj odprta, on pa bo imel do nje veliko boljši dostop. Ko bo enkrat našel tisto pravo točko, mu predlagaj, naj jo masira v počasnih in nežnih krogih.

Poskusita več različnih variant dotikanja, na primer, naj prstke premika, kot da bi hotel z njimi narisati osmico ali pa naj masiranje postopoma in počasi stopnjuje. Točka G lahko prenese precejšen pritisk, zato ga boš morda morala prositi, naj malo bolj pritisne.

Tehnika, ki jo vsekakor morata poskusiti, saj ti bo prinesla hitre in močne užitke, je tapkanje. S konico enega prsta naj se večkrat zapovrstjo čvrsto dotakne tvoje točke G. Strokovnjaki namreč trdijo, da obstaja biološki vzrok za to, da ženskam to tako zelo ugaja. Namreč ravno dotiki v prvih dvajsetih sekundah so tisti, ki so najintenzivnejši. In s tem, ko bo uporabljal tapkanje, bo vsak dotik kot tisti prvi, le da se bo užitek ponavljal v valovih in se nato končal s tvojim neverjetnim vrhuncem.

Položaji za uporabo toke G

Ženska na vrhu je nedvomno zmagovit položaj za uporabo točke G. Pomisli: obrnjena si proti njemu, če pa nato uporabiš še malo gimnastičnih sposobnosti in greš s hrbtom nazaj (proti njegovim bedrom), bo njegov penis avtomatično naslonjen ob tvojo zgornjo vaginalno steno. Takrat bo vsakršno gibanje z lahkoto stimuliralo tvojo točko G, poleg tega pa ti bo ta položaj omogočal popoln nadzor nad globino in hitrostjo, da boš lahko njegov penis prilagodila tako, da se bo drgnil ob želeno točko.

Od zadaj, kot to počnejo psički, prav tako omogoča veliko dostopnost, zlasti če ti ležiš na trebuhu z le rahlo razširjenimi nogami. S tem so vaginalne stene bližje skupaj in je skoraj nemogoče, da njegov penis ne bo prišel v stik s tvojo ciljno točko.

Vsekakor ne izključita starega dobrega misijonarskega položaja. Poskusita z rahlo modificirano različico, pri kateri ti seveda ležiš na hrbtu, noge pa imaš v kolenih pokrčene, tako da stopala počivajo plosko na postelji. Medenico si privzdigni s podloženimi blazinami pod ritko. Moški naj se postavi v višji položaj na kolenih, tako da prodira vate od zgoraj, kar bo njegovi medenici omogočilo dostop do tvoje zgornje vaginalne stene. Tako boš v gibanju naprej in nazaj čutila neposredno stimulacijo tvoje točke G.

Vrhovni trik s točko G

Eden od posteljnih trikov, ki vsebuje točko G, pa vendarle prekaša vse druge, če govorimo o orgazmu vseh orgazmov: (z)mešani orgazem. Ta vsebuje stimulacijo točke G, medtem ko se on igra s tvojim klitorisom. Živci klitorisa se raztezajo skoraj do točke G, zato bolj intenzivnega doseganja vrhunca kot s tema dvema načinoma dotikanja skoraj ne moremo doživeti.

Če želiš izkusiti mešani orgazem med predigro, naj on s prsti ene roke boža tvoj klitoris, hkrati pa naj se s konico enega ali dveh prstov druge roke posveti tvoji točko G. Ko boš že konkretno vzburjena, prevzemi nadzor in privzdigni medenico tako, da boš imela več od njegovih prstov, hkrati pa se boš tako lažje drgnila še od njegovo dlan. Priporočamo še eno potezo, ki te bo spravila ob živce: prosi ga, naj se z jezikom posveti klitorisu z gibi, podobnimi frcanju, ročno pa naj draži tvojo točko G.

Za mešani orgazem med spolnim aktom je še vedno najboljši položaj, da si ti na vrhu. Medtem ko si nagnjena s hrbtom nazaj, da povečaš drgnjenje penisa ob tvojo točko G in se hkrati z rokama opiraš na podlago, naj se on igra s tvojim klitorisom.

Poskusita točko G izkoristiti tudi v položaju, ko je on zadaj, ti pa si nadzornik situacije. Na kolena poklekni zelo nizko, medenica in podlakti naj bodo dvignjene iz postelje, tako da lahko katerikoli od vaju doseže tvoj klitoris. Užitek lahko še dodatno povečata tako, da on nekaj časa potiska vate, kot zna le on, potem pa mu ukaži, naj za nekaj časa preneha, da preklopita na stimulacijo klitorisa. Potem naj spet začne s svojim gibanjem in nato ponovno preneha, da lahko eden od vaju spet draži tvoj klitoris.

Na koncu, ko se zaradi prevelike vzburjenosti sploh ne moreš več zadrževati, ga spodbudi k stimulaciji vsega možnega in se prepusti eksplozivnemu orgazmu. Ker bosta pri tvojem mešanem orgazmu sodelovala oba, bosta ne le izkusila noro fizično zadovoljitev, ampak tudi globoko čustveno povezanost.

Povečevanje moči tvoje toke G

Vaja dela mojstra in to še posebej drži za tvoj gumbek poželenja. Večkrat kot se boš z njim ukvarjala, ga stimulirala sama in večkrat, ko ga bosta vključila v vajin repertoar seksa, bolj bo v formi, zaradi česar boš seveda lažje dosegla spolno nirvano.

Poleg seksa lahko užitek, ki ga občutiš, povečaš tudi z rednim izvajanjem Keglovih vaj. Zagotovo si za njih že slišala – gre za stiskanje sramnih mišic, kot bi hotela zaustaviti tok urina. Ponavljajoče izvajanje teh koristnih vaj bo okrepilo tvoje vaginalne mišice in ti omogočilo močnejši oprijem med spolnim odnosom, da boš lahko še bolj pripomogla k pritisku na točko G.

Takole jih izvajaš: skoncentriraj se na tiste mišice, ki lahko zaustavijo dotok urina. Stisni tako močno, kot zmoreš, zadrži pet sekund in nato popusti. Vajo ponovi desetkrat, in sicer trikrat dnevno. Lahko jih delaš res kjerkoli in kadarkoli – na primer, ko si v prometnem zastoju, pod tušem ali celo, ko sediš za mizo v svoji pisarni. Deset minut Keglovih vaj dnevno bi moralo narediti tvojo točko G bolj odzivno. Pa veliko sreče!

‘‘Smešna zgodba o tem, kako sem našla točko G.’’

“Ko sva se nekoč dolgočasila, mi je fant v vagino vstavil dva prsta, z drugo roko pa mi je privzdignil boke. Ta sprememba v kotu me je malo bolj odprla in njegovi prsti so se obdrgnili ob mojo točko. Občutila sem pravo eksplozijo.” Tanja, 23

“Ko sva neki večer seksala, se je moj fant v misijonarskem položaju še posebej počasi premikal. Zelo mi je ugajalo, potem pa je bilo, kot bi pritisnil na stikalo. Takrat sem spoznala, da se je vsakokrat zadel ob mojo točko G.” Sabina, 21

“Ležala sem na hrbtu in moj fant je imel v meni kazalec tako, da je bila dlan obrnjena navzgor. Prst je premikal, kot bi govoril ‘Pridi sem, punči!’. Čutila sem, kako se konica prsta drgne ob mojo vaginalno steno, kar je še povečalo užitek” Mateja, 30

“Ko je neko noč moj fant prodrl vame od zadaj, je njegov penis kazal direktno proti moji točki G in ob dotiku je bil užitek res intenziven. Le na ta način imam lahko orgazem s točko G in takrat vedno kričim.” Daša, 26

Prevedla in priredila: Teja Barborič