"To so skrivnosti, za katere nočem, da bi moj fant vedel"

Naj gre za ceno tistih novih salonarjev, SMS od bivšega sredi noči ali zajeten seznam preteklih zvez – vse smo že kaj skrivale pred svojim fantom.

Fotografija je simbolična. (foto: Profimedia) Profimedia
21. 9. 2019

Vendar včasih to pomanjkanje komunikacije postane škodljivo za prihodnost vajine zveze.

"Če gre za stvar, v katero sta vpletena oba partnerja, ni prostora za skrivnosti. Medtem ko je zasebnost zdrava, bi morala biti odprta komunikacija prioriteta v vsaki zvezi. Premisli torej, kaj mora tvoj moški zares vedeti, da bo vajina zveza uspešna," opozarja zakonska svetovalka mag. Dragica Sternad.

Pet bralk nam je zaupalo pikantne podrobnosti, ki so jih zatajile svojim fantom ...

Spala sem z več kot sto moškimi

"Moj fant nič ne ve o tem, a spala sem z več kot sto moškimi. Nedolžnost sem izgubila, ko sem bila stara 16 let, in čeprav sem bila v dveh dolgih zvezah – vključno s štirimi leti zakona –, sem vedno uživala v seksu.

Nikoli nisem prevarala partnerja in vedno sem uporabljala zaščito, zato mislim, da ni nujno potrebno, da bi mu povedala o svoji pestri spolni zgodovini. Ko sva se pogovarjala o številkah, sem mu lagala – rekla sem mu, da sem bila z manj kot 20 moškimi. Zaradi moje spolne zgodovine mi je malce neprijet­no in vem, da bi me zapustil, če bi mu povedala resnico. Skrbi me, da bo izvedel, in peče me slaba vest, ker sem mu lagala, toda tisto, česar ne ve, mu ne more škodovati, kajne?"  - Kristina, 26

Ne prenesem njegove mame

"Fanta sem spoznala, ko sva pred štirimi leti z nahrbtniki potovala po Aziji. Takoj sva se ujela in se po dveh mesecih skupaj vrnila domov. Veselila sem se, da bom spoznala njegovo družino, a sem kmalu ostala razočarana, saj je njegova mami vsiljiva, nesramna in groba. Niti potrudila se ni, da bi me spoznala, in je med najinim prvim srečanjem celo večkrat omenila njegovo bivšo.

Po štirih letih je še vedno ne maram. Ob njej se počutim neprijetno, ne govoriva veliko, in ko že spregovoriva, so to le kratki pogovori, polno negativnosti. Zelo rada imam svojega fanta, vendar nič ne ve o tem. Obožuje svojo mamo, on pa njej pomeni vse, zato svoja čustva raje zadržim zase." - Katja, 25

Sram me je zaradi njegove službe

"Moj fant dela za selitveni servis in samemu sebi pravi strokovnjak za selitve. Vsak večer mi pripoveduje o tem, kako je zapeljal kamion vzvratno na najbolj ozkem prehodu med bloki, ali o tem, kako je s hladilnika snel tečaje, da bi lahko šel skozi vhodna vrata. Prav zares vsak večer poslušam isto zgodbo, ki me niti najmanj ne zanima, njemu pa se ob obujanju spominov kar svetijo oči. Želim si, da bi si poiskal boljšo službo.

Sama študiram in se skušam uresničiti, medtem ko on prenaša mizice in kavče. Ko ga ljudje vprašajo, s čim se ukvarja, reče, da 'vozi kamion'. Kakšna laž! Seli pohištvo! Nikoli mu nisem povedala, kako zelo sovražim njegovo službo, ker je tako vesel, ko se odpravlja na delo. Ponosen je na to, kar počne, in vem, da bi morala tudi jaz tako čutiti zanj, zato sem raje tiho." - Iva, 19

Polovico svoje plače porabim za oblačila

"Odvisna sem od nakupovanja. Odkar sem zaslužila prvo plačo, ko sem bila stara 18 let, sem zapravila več za oblačila kot za karkoli drugega. S partnerjem imava skupne bančne račune, a on nič ne ve o mojih zapravljivih navadah. V resnici imam še en račun, na katerega mi delodajalec nakazuje del plače. Ko seštejem vse svoje račune, vidim, da za oblačila zapravim polovico plače.

On nima pojma o modi in le redko opazi, da sem kupila kaj novega. Previdna sem le glede računov, ki jih vedno vržem v koš že v trgovini. Skupaj varčujeva za stanovanje, zato oblačila in čevlji ne bi smeli biti v napoto temu načrtu. Če bi on zapravljal denar podobno kot jaz, bi bila zelo jezna – nisem prepričana, ali bi v tem primeru zveza sploh preživela." - Ajda, 26

Fantaziram o njegovem najboljšem prijatelju

"Že nekaj mesecev imam seksualne sanje o najboljšem prijatelju svojega zaročenca, s katerim sva skupaj šest let in sva noro zaljubljena. Kljub temu mi njegov najboljši prijatelj ne gre iz glave. Lansko leto so sanje postale bolj žive in pogostejše. Ko njegov prijatelj pride k nama na obisk, se počutim neprijetno.

Moj zaročenec je celo vprašal, ali je vse v redu – rekel je, da se čudno obnašam. Počutim se tako zelo kriva, kot da bi ga prevarala, a nimam srca, da bi mu povedala, kaj se mi ponoči plete po glavi. Mene bi povsem podrlo, če bi on premišljeval o drugi punci. Ne nameravam mu povedati, ker vem, da bi to uničilo najino čudovito zvezo."  - Sanja, 30

Priredila: Petra Arula

Preberi še: Iskreno izpoved dveh nezvestih moških in dveh nezvestih žensk ali pa 15 skrivnosti boginje seksa (in kako to postaneš)