Razkrivamo TRIK, ki so ga ženske pred 200 leti uporabljale za zapeljevanje moških

Veliko žensk danes še vedno misli, da je vloga zapeljivca pripisana moškemu in da je on tisti, ki bi moral storiti prvi korak. Si pripravljena na dozo resnice?

Razkrivamo TRIK, ki so ga ženske pred 200 leti uporabljale za zapeljevanje moških (foto: Profimedia) Profimedia
10. 11. 2018

Priznajmo si, da imamo ženske globoko v sebi še vedno nekje prisotno mnenje, da so moški tisti, ki bi morali pristopiti k ženski in začeti pogovor, saj so to počeli že skozi celotno zgodovino.

"Če sem mu všeč, bo sam prišel do mene, naj se malo potrudi."

No, resnica je malce drugačna.

Znani Youtube ustvarjalec vsebin na temo zmenkov ter razmerij med moškim in ženskami, Matthew Hussey, je na svojem kanalu objavil video, v katere razkrije 200 let staro skrivnost, s katero so ženske poskrbele, da so moški "tekli" za njimi.

Ženske naredimo prvi korak

Da, prav si slišala. Ženske so večkrat kot moški naredile prvi korak.

Spomni se kakšnega ljubezenskega romana, ki se odvija na britanskem dvoru. Dvorjanke in mlade gospodične, ki so svoje oči vrgle na določenega izbranca, so se sprehodile mimo njega, pred njim "izgubile" svoj robček in tako je bil moški postavljen pred odločitvijo. 

Zaradi svojega nagona po reševanju žensk v stiski, so ponavadi stekli za njimi, vrnili robček, ženska pa je bila tista, ki je vodila pogovor naprej. Moški je tako še vedno bil pod vtisom, da je ON naredil prvi korak. Ampak zdaj veš, da smo dame pobudnice. ;)

Brez izgovorov

Torej, naslednjič, ko se boš odpravila ven, nikar ne čakaj, da lepotec v baru pristopi do tebe, ampak se sama odpravi do njega. Prosi ga, če ti pomaga odnesti pijačo do vaše mize, ali pa ga prosi, da popazi tvoje stvari, medtem ko se ti odpraviš do točilnega pulta. Skratka, najdi način, s katerim boš "potrebovala" njegovo pomoč in ga nato zapelji v pogovor.

Poskusi! :)

Foto: Profimedia, GIPHY

Preberi še: Če nekdo strmi vate, naredi TO! (Psihološki TRIK, ki VEDNO deluje)

Priporočamo tudi: Tako v hipu ugotoviš, kaj ti želi sporočiti s svojo govorico telesa (glede na njegov astro znak)