To je PRAVI razlog, zakaj ljudje med seksom STOKAMO

In da ne pozabimo: med stokanjem zaradi užitka in stokanjem zaradi bolečine je gromozanska razlika!

To je PRAVI razlog, zakaj ljudje med seksom STOKAMO (foto: Profimedia) Profimedia
29. 4. 2021

"Aah, aaaah, oh. O. Moj. Bog. JA! To mi paše. Ah, aaah, jaaaaa."

Si se kdaj spraševala, kakšen je pravi razlog, da se ljudje med seksom oglašamo z najrazličnejšimi zvoki? Raziskali smo, v čem je fora stokanja med seksom, in zate našli odgovore na (verjetno) najbolj pogosta vprašanja ...

Zakaj ljudje med seksom stokamo?

Kot je za Cosmopolitan povedala strokovnjakinja Gigi Engle, to zelo verjetno počneš zato, ker uživaš.

"Gre za naraven, živalski odziv na najbolj osnovni ravni. Ko občutimo užitek, začnemo izgubljati nadzor nad svojim telesom. Somatski živčni sistem se na nek način umakne v ozadje in preprosto ne moremo nadzirati zvokov, ki posledično pridejo iz nas."

Po drugi strani pa lahko stokaš tudi z namenom pretvarjanja. "Včasih ženske med seksom stokajo zaradi tega, da bi tudi same nekaj pokazale," nadaljuje Englova. "Kdaj namreč z zvoki pretiravamo z namenom, da bi partnerjev ego postavili na preizkušnjo."

Okej, kaj torej stokanje med seksom točno pomeni?

Najpogosteje stokanje služi kot zelena luč. "Stokanje nakazuje na to, da ti je tisto, kar počne tvoj partner, všeč," pravi Englova. "Če ti je nekaj všeč, daj od sebe glas in mu s tem pokaži, naj nadaljuje s tem, kar počne! Stokanje je dober pokazatelj, da nekaj deluje, tako kot je po drugi strani tišina dober pokazatelj, da nekaj ni v redu."

A pozor, tukaj postane zapleteno: vsem ljudem na tem svetu ni prijetno spuščati zvokov, s katerimi si niso blizu, zato je komunikacija ključ.

Pri partnerju zmeraj preveri, da mu je tisto, kar počneš, všeč (ne glede na to, ali stoka ali ne).

"Saj ne znam brati misli! Kako naj vem, če je partnerjevo stokanje dobro ali ne?"

Bodi pozorna na partnerjevo govorico telesa med stokanjem. Če stokanje bolj spominja na 'Au' (ostrejši in bolj iz grla), potem je to slabo. To lahko spremlja tudi partnerjevo izmikanje dotikom.

V kolikor se torej še ne poznata dobro in nista prepričana, kaj vajino stokanje pomeni, je pogovor najboljša stvar, da skupaj ugotovita, kaj vama ugaja.

"Vedno imej v mislih, da različni ljudje spuščajo različne zvoke," pravi Englova.

Dodaja, da včasih lahko nekaj zveni kot 'slabo stokanje', v resnici pa je le način, na katerega določena oseba izrazi svoj užitek.

Ali stokanje naredi seks bolj strasten?

Absolutno! "Stokanje je zelo seksi in z njim pokažemo, da je izkušnja za nas pozitivna. Ljudje radi vemo, če svoje delo v postelji dobro opravljamo. In slišati potrditev je zelo erotično," zaključuje Englova.

Zato, drage dame (in gospodje 😉), kar na plano z vašimi glasovi!

Preberi še: TAKŠNI moški naj bi privlačili čisto VSAKO žensko (tudi tebe?)

Priporočamo tudi: Raziskave kažejo, da se VEČINA parov najraje poljublja TAKOLE (tudi vidva?)