Najpomembnejša stvar, ki jo moški potrebuje v zvezi (a si tega ne upa priznati)

In ne, ne govorimo o seksu ali dobri hrani, temveč o nečem veliko bolj ... nežnem!

Najpomembnejša stvar, ki jo moški potrebuje v zvezi (a si tega ne upa priznati) (foto: Unsplash.com/S A R A H ✗ S H A R P) Unsplash.com/S A R A H ✗ S H A R P
6. 10. 2018

Tako kot ženske je tudi moške včasih težko prebrati. Zato pa pravijo, da so ženske z Venere in moški z Marsa. Še posebej na začetku zveze je včasih tako, da tavamo v temi in niti ne vemo, kaj naš partner pričakuje od nas in kako si predstavlja našo zvezo.

Izvedenih je bilo že več raziskav, kjer so moške spraševali, kaj pričakujejo od svoje partnerice v ljubezenski zvezi.

Na seznam so uvrstili stvari kot so: strast, predanost, spontanost, "začinjeni" spolni odnosi ... in če si mislila, da se bo na prvo mesto uvrstil seks, te bomo rahlo presenetili. 

Moški v zvezi si namreč močno želijo spoštovanja, čeprav se tega včasih sami niti ne zavedajo, niti tega ne izrazijo kot potrebo.

Od kod izvira potreba po spoštovanju?

Ta potreba naj bi izvirala že iz daljne preteklosti, saj se je od fantov in moških vedno pričakovalo, da bodo dosegli vse in še več. Morali so biti najboljši učenci, najhitrejši in najbolj spretni športniki, najbolj vdani sinovi ...

Tudi sicer se spoštovanje do neke mere gradi na podlagi tega, kar človek doseže.

Namreč, ko bo moški začutil, da je dosegel svoj cilj, da si je prislužil odobravanje okolice, bo v svojem srcu naredil tudi prostor za ljubezen.

Kako poskrbeti, da bo tvoj partner dobil občutek, da ga spoštuješ?

Ne razumi nas narobe. Izražanje spoštovanja nikakor ne enačimo s podrejanjem ali strinjanjem z vsako besedo, ki jo izreče tvoj dragi. Prav tako mu ni treba pogledati skozi prste za vsako napako, ki jo naredi oziroma z njim stalno delati v rokavicah.

To samo pomeni, da mu moraš občasno povedati, da mu zaupaš, da verjameš vanj in da je sposoben doseči vse, kar si želi. Če dobro premisliš, je to nekaj, kar si v zvezi želimo tudi ženske, kajne?

Poleg tega, da nas naš moški brezpogojno ljubi, seveda. ;)

Spoštovanje je namreč vrlina, ki pokaže, kateri ljudje imajo občutek za sočloveka in kako dobro znajo vzdrževati medosebne odnose.

Vir: yourtango.com

Foto: Unsplash.com/Unsplash.com/S A R A H ✗ S H A R P

Preberi še: Mesečni horoskop za OKTOBER 2018 (ljubezen, kariera in počutje)

Priporočamo tudi: Zakaj se splača vlagati v duševno zdravje? Oglej si navdihujoče predavanje zdravnice Sanele Banović! (VIDEO)