7 stvari, ki jih nikar ne počni med analnim seksom (svarijo zdravniki!)

Ja, še vedno boš potrebovala kondom!

7 stvari, ki jih nikar ne počni med analnim seksom (svarijo zdravniki!) (foto: Profimedia) Profimedia
19. 2. 2022

Še preden te posvarimo pred tem, česar nikakor ne počni med analnim seksom, je pomembno, da veš naslednje: ne odloči se za analni seks samo zato, ker si tega želi tvoj partner.

Sicer pa ...

1. Analnemu seksu se izogni, če tvoj anus ni popolnoma čist in črevesje prazno.

Pred analnim seksom poskrbi za klistiranje in temeljito umivanje predela okoli anusa z antibakterijskim milom, ki bo preprečilo nastanek vnetja.

2. Ne uporabljaj istega kondoma za analni in vaginalni seks!

Če se bosta odločila za analni seks in vmes želela preklopiti na vaginalnega, vmes zamenjajta kondom. Druga luknja, drugi kondom!

3. V anus ne potiskaj ničesar, za kar ne veš, kako bo prišlo ven.

Zdravniki imajo ničkoliko prigod, ko so se ljudem v anusih zataknile najrazličnejše stvari, vse od vaginalnih vibratorjev do kroglic. Ker se anus krči lahko mimogrede potisne predmet globje v rektum. Uporabljajta torej le igračke, ki so narejene prav za tovrstne spolne igrice.

4. Ne stori tega 'na suho'!

Analnega seksa se nikoli ne loti brez vode ali lubrikanta, kar ne bo preprečil le razpok, ampak tudi povečal vaš užitek.

5. Pred analnim seksom ne užij droge, ki sprošča mišice!

Poppers je droga, ki je med drugim postala znana tudi po tem, da sprosti mišice pred analnim seksom, kot pojasnjujejo zdravniki pa je to mit, ki se mu je bolje izogniti. Kot pravijo namreč ni nobenega znanstvenega dokaza, da bi bil analni seks zaradi njega prijetnejši, prav tako pa povzroča tudi veliko stranskih učinkov, med drugim tudi nenehna nihanja krvnega tlaka.

6. Hemoroidi in analni seks ne gresta skupaj!

Imaš težave s hemeroidi? Potem lahko med analnim seksom začneš krvaveti, prav tako pa je že misel na to kar malce neprijetna ...

7. Ne uporabljaj hladilne kreme, ki blaži bolečino.

Iz preprostega razloga. Ker med akcijo ne boš čutila ničesar, bo pa zato bolečina toliko bolj intenzivna, ko učinki kreme popustijo. 

via GIPHY

Fotografije: Profimedia

Preberi še: "Namesto brivske kreme uporabi balzam za lase!" (+4 napotki profesionalke, kako si obriti bikini)

Priporočamo tudi: Poglej, kako prisrčno je Chrissy Teigen oznanila, da je ponovno noseča!