"Teden dni sem preživela v letovišču za mlade svingerje" (izkušnja Cosmo novinarke)

Izkušnja seksualnega eksperimentiranja na Jamajki se je za novinarko in njenega partnerja sprevrglo v konkretno spreminjanje romantičnih odnosov – za vedno.

"Teden dni sem preživela v letovišču za mlade svingerje" (izkušnja Cosmo novinarke) (foto: Profimedia) Profimedia
28. 8. 2021

Stopila sem na konice prstov, da bi moj pogled lahko segel čez večstoglavo množico, ko me je zaobjel val vznesenih vzklikov, ki so se s svetlobno hitrostjo razširili čez letovišče. Med kopico prepotenih in zagorelih teles sem zagledala vzrok njihovega kričanja – tri popolnoma gole ženske, ki z izjemo sončnih očal in slamnika na glavi niso imele na sebi niti najmanjše zaplate blaga, so z razširjenimi nogami ležale ob bazenu. Pred vsako se je kleče sklanjala možata postava, ki je hitela odgrizniti jabolko, vtaknjeno v njihove vulve.

V trenutku, ko je sodnica pihnila v piščalko, se je moški, ki mu je med zobe uspelo ukleščiti največji košček svežega sadeža, v nasladi veselja dvignil na peté in množici brez zadržkov razkazal kot kamen trdo erekcijo.

Gre za zgolj enega izmed povsem vsakdanjih utrinkov običajnega popoldneva v letovišču Hedonism II, nekonvencionalnem letovišču z režimom neobveznih oblačil ter neobvezujočega seksa na idilični zasebni jamajški plaži. V obdobju, ko sem kot novinarka v kariernem vzponu največkrat pokrivala ravno področja spolnosti in vključujočih tabuiziranih naslad, so se moje še neizkušene oči napasle na neštetih različicah mesenih perverzij – orgij, pegginga in masaž s srečnim zaključkom. Bila sem priča in soudeleženka vsega naštetega, vendar je prebujenje med tedenskim oddihom v Hedu, kot ga ljubkovalno imenujejo stalni gostje, na glavo zasukalo moje poglede glede seksa in medosebnih odnosov nasploh.

Obisk je sovpadal s tamkajšnjim tradicionalnim tednom mladih svingerjev. Pobudo zanj v svoje roke prevzamejo pohotni 20-letniki, ki se poleg peščice običajnih gostov razvratno predajajo strastem celih sedem dni.

Titulo mojega partnerja v zločinu je nase prevzel takratni dolgoletni partner Joe* – v letu pred tem sva plavala v neprizanesljivem, razburkanem morju razmerja in najino nekoč razkošno spolno življenje je hrepenelo po novem začetku. Potovanje v zavetje Karibskega otočja se je zdelo kakor svetilnik za barko, na kateri bi se varno ognila čerem zlomljenega srca.

Brez omejitev in dlake na jeziku

V trenutku, ko sva s prtljago v roki prestopila prag opevanega hotela, me je zajel val svobode. Naturizem, kot oblika življenjskega sloga, izraženega skozi socialno goloto, je v meni od nekdaj prebujal radovednost, a stranski učinek razpadajočega razmerja je med drugim omajal samozavest in skrhal nekoč stabilno samopodobo. Joe je, po drugi strani, nonšalantno odvrgel oblačila in iz najine suite že prvega jutra odkorakal v slogu, ki je značilen za dodobra utečenega naturista.

Popolnoma golemu, z izjemo njegove najdražje bejzbolske čepice in sandalov, sem mu sledila na plažo. V polžjem ritmu starih zakoncev sva na ležalnike nameščala brisače, ko me je sunkovito zbodel pod rebra. "Poglej, tamle," mi je skorajda neslišno zagrulil v uho. Le nekaj metrov stran se je dekle na pesku svobodno predajalo spretnostim partnerjevega korenjaka. Z vsakim ritmičnim sunkom vanjo je moški zvedavo preverjal okolico in željno iskal morebitne očividce.

Rahlo opita po degustaciji koktajlov dve uri pozneje spoznam, da sem bila priča več penisom kot v preostalih 29 letih življenja skupaj, vsem obstajajočim oblikam teles in nešteto parom, ki so gorečo slo gasili v tisoč in enem seks položaju.

Ob prisostvovanju množičnega romanja golih zadnjic v restavracijo pa me je oblila misel, kako bizaren se zdi sinhron pojav golote in naročanja sendviča z ocvrtim sirom. Iz zatopljenosti me je predramil dotik neznanega moškega: "Si lahko ogledam tvoje tetovaže?" Naletel je na zgolj in samo prezirljiv pogled in ostro zabrušen odgovor, naj se mojega telesa ne dotika brez privoljenja. V zamolkli tišini čakanja na hrano se je zazdelo, da se 10 minut, ko je človek razjarjen in gol, vleče kakor večnost.

Tematski fetišizem in igralnice za seks

Vsak večer se v Hedu odvijajo tematske zabave. Prvo med njimi (mimogrede, imenovala se je 'Playboyeva noč') sva preživela z več kozarci alkoholne pijače v rokah in se naslajala nad brhkimi zajčicami, ki so v vrtoglavo visokih petah marširale naokoli. Moški so jim parirali s kadilsko pipo v ustih, odeti v svilene črtaste halje in mornarske čepice.

Ko se nama je s partnerjem um že malce zameglil (ja, krivi so bili koktajli), je k nama pristopil starejši moški. Andy*, del medicinskega osebja iz klinike v New Yorku, ni bil član mlade svingerske delegacije. Oblečen po navdihu Robina Hooda je več kot očitno ustrelil v prazno, ko se je želel uskladiti s kuliso legendarne revije za moške. Vsako leto se je v Hedu predajal strastem s soprogo in pojasnil, da obisk že vrsto let simbolizira kaprice njunega življenjskega sloga. Hitreje, kot bi trenil, me je odvedel v igralnico – sobano za seks v laičnem jeziku. "Ne maram dotikov neznancev," sem pikro izdavila že drugič v dnevu, z nazorno jezo, ki jo je bilo mogoče občutiti v tonu glasu.

"Morala boš zaobiti svoja načela, če se boš želela zabavati v Hedu," mi je prijazno odvrnil.

Tretji dan sem samostojno vzela pot pod noge in se podala na podrobno raziskavo letovišča. Na delavnici BDSM sem se v neposredni bližini posteljne akcije zapletla v pogovor z mladim svingerskim parom. V ozadju je dekle, katerega telo so v celoti prekrivale pomenljive tetovaže, z zvezanimi gležnji in zapestji vriskalo od užitka, ko je partner s precizno namerjenimi udarci puščal rdečo sled na njeni zadnjici. Preteklost 26-letne Jenny* in njenega 33-letni srčnega izbranca Shanea* so zaznamovala seksualno neizpopolnjena razmerja. Svingerstvo je postalo njuna oblika izhoda v sili – vanj sta soglasno privolila, še preden sta uradno postala par, Hedo pa je najbrž postal njuna Meka za okušanje tujih teles. Meje pripadnosti, zaupanja in spoštovanja do drugega niso postale zabrisane, ravno nasprotno – filozofija je mojemu monogamnemu odnosu nastavila ogledalo, da gre za boren približek trdnim stebrom njunega odprtega razmerja.

Ko sva s partnerjem naposled le prišla na svoj račun in bežno ošvrknila notranjost igralnice, se je moji domišljiji uspelo osvoboditi okov in ji uiti izpod nadzora.

Pritajena svetloba, seks gugalnica, omara, polna dildov in vibratorjev različnih velikosti, barv in oblik. Globoko potlačene perverzije so pričele poplesavati pred mojimi očmi. Na Joejevem obrazu se je poigraval izraz prijetnega presenečenja, kar me je navdajalo z upanjem, da nama bo morda celo uspelo. Uspelo potešiti nepotešeno. Uročena od ekstatičnega poželenja sva nemudoma ubrala pot pod noge in se v hotelski sobi predala mesenemu užitku. Prvič po več mesecih sem si tega resnično želela.

Strastno me je poljubil in znašla sva se na balkonu s pogledom na letoviško plažo.

Zavedanje, da sva na očeh akta željnih gostov, da naju lahko celo slišijo, mi je pognalo kri po žilah. A trenje polti ni trajalo dolgo – Joe se je nenadoma ustavil z ravnodušno pripombo: "Moti me pozornost okolice." S praznim občutkom med nogami sem opazovala, kako mi je obrnil hrbet, odkorakal v sobo in se potopil v spanec.

Še istega večera se je hotel prelevil v prizorišče fetišizma, motiva, ki sem se ga na skrivaj najbolj veselila. Moje telo je subtilno prekrivalo perilo iz črnega usnja, mini krilo in par visokih lakastih škornjev. Na plan je privrel spomin, kako je bilo Joeju med najinimi prvimi intimnimi koraki, ko sem prav tako nosila čipkasto spodnje perilo. Ob tokratni priložnosti je zato za dobre stare čase ponovno posegel po mojem svilnatem setu. Napotila sva se proti peščeni plaži, kjer je razuzdano veseljačenje strmo drvelo proti vrhuncu. Pogled na preostale pare, odete v svoje fetišistično izpiljene kostume, me je navdajal z napetostjo pričakovanja. Željno sem s prstom vodila partnerja po tistih, ki so podžigali moje mednožje, v upanju, da bi poskušal pretehtati vsaj možnost spogledovanja z drugimi pari. "Igrajva se igro, s kom bi najraje seksal," sem mu predlagala, vendar nisem dobila pritrdilnega odgovora. Telesa v okolici so se ljubila ob drevesih, na peščeni mivki, na mizah, v samem sržu gneče. A po uri zgolj nedolžnega opazovanja sva v tišini odkorakala nazaj v hotelsko sobo.

Svingerstvo – življenjski slog, ki rahlja okove razmerja

Zadnje jutro počitnic na karibskem otoku sva se še poslednjič ohladila v bazenu, ko je do naju pristopil eden izmed mladih svingerjev, ki sem jih pred dnevi spoznala ob bazenu. Šopiril se je s fotografijo dveh golih žensk na svojem telefonu, posneto večer prej. Na njej sta ležali druga na drugi, z zadnjicama, obrnjenima proti kameri, kjer se je nazorno kazal vstavljeni analni čep. "Moje dekle pravi, da si noro seksi," je z upajočim nasmeškom priznal temnolasec. Pohotnica v meni je vzklikala od navdušenja, ko mi je spomin postregel prikupno dekle, v družbi katerega sem ga opazovala prejšnji večer. "Upam, da se pozneje vidimo v igralnici," je še mežikajoče navrgel, preden se je vrnil v objem izbranke.

V navalu poželenja, ki ga je vzburila njegova absolutna neposrednost, sem z nogami k prsim previdno prižela Joejevo telo.

S čutnim poljubom sem ga vodila na umirjen rob bazena, kjer sem sledila dotikom otrdelega penisa, z dlanjo počasi zdrsnila pod elastiko njegovih kopalk in dlan ovila okoli korenjaka. "Poglej," je zašepetal in sledila sem njegovemu pogledu, ki je obstal na napisu ob vhodu v bazen. Napis je prepovedoval telesne izločke v vodo ali v njeno neposredno bližino. In upanje je ponovno splavalo po vodi ...

Ko sem se zvečer neuspešno trudila kljubovati peklenskim temperaturam in zaspati, so moje misli brezglavo švigale med utrinki preteklih dni. Opazovati tako odprte in svobodne ljudi glede spolnosti je širilo obzorja. Preveval me je čuden občutek, da lahko vzdržujejo medosebne odnose, medtem ko so zmožni raziskovati spolne fantazije s popolnimi neznanci ali pred njimi.

Spoznala sem, da sem bila zaslepljena s pomenom seksa, razmerje pa so preluknjale alarmantne zastave živo rdečih barv, ki sem jim (ne)zavedno gledala skozi prste.

Miselni tok me je odnesel k heteroseksualnim parom, pri katerih je bilo dejstvo, da ženska seksa z drugo žensko, nekaj povsem naravnega. Ko pa sem povprašala moške, ali so v preteklosti že doživeli istospolno izkustvo, je sugestija naletela na odpor – nemalokrat s kančkom gnusa celo v glasu njihovih partneric. Zdi se, da se homofobija in obsojanje istospolno usmerjenih žensk vzredita celo v okolju, ki se primarno smatra za progresivnega, odprtega in ne obsojajočega.

Naturalizem kot vodilo do razodetij seksualne usmerjenosti

Po vrnitvi z Jamajke sem prekinila razmerje. Na otoku sem doživela nešteto osebnih razodetij, a eno izmed najpomembnejših je nedvomno bilo, da sem pričakovanja v preveliki meri naslavljala na eno samo osebo. Bila sem zaprisežena stališču, da mora Joe hkrati poosebljati najboljšega prijatelja, čustveno podporo, brezhibnega partnerja med rjuhami in nasploh nekoga, s komer bi imela priložnost odstirati tančico lastne seksualne usmerjenosti ter alternativnih struktur medosebnih odnosov. Njegovo nenaklonjenost, celo zavračanje dotičnega življenjskega sloga sem obravnavala kot pokazatelj, da me ni ljubil dovolj, da bi najino barko usmeril proč od usodnih čeri.

Slednje sem pravzaprav uporabljala kot izgovor, da sem ga lahko odrinila od sebe in ga ožigosala s krivdo za strm padec odnosa.

Najine poti so se prekrižale pred toliko leti, da nisem nikoli imela priložnosti potrditve dolgotrajne težnje oziroma suma, ki se je razvijal v meni. V svingersko izkušnjo sem namreč zaplavala s pretvezo, da želim orgazmične aktivnosti s partnerjem deliti s tujimi posamezniki, medtem ko je bila edina stvar, ki sem se je resnično nadejala, ljubimkanje z drugimi ženskami – brez njega.

Razhod in priznanje biseksualnosti je bil povod, da sem Hedo v portfelju izkustev stigmatizirala za najbolj osupljiv teden mojega življenja. In če bo čemurkoli uspelo potrditi, da tudi ti nisi povsem heteroseksualna, bo to zagotovo uspelo pogledu na kopico v usnje odetih brhkih deklet in njihovo izmenjavanje nežnosti. V javnosti.

Po predlogi prevedla N. D.
*Imena so zaradi varovanja osebnih podatkov spremenjena.

Preberi še: "Vzburja me, če si ga med seksom predstavljam z drugo - sem normalna?" (izpoved Slovenke)

Priporočamo tudi: "Prepričana sem bila, da so svingerji 'seks čudaki', dokler nisva z možem enkrat probala ..." (resnična zgodba)