Te tvoj novi fant zelooo spominja na bivšega? Imamo ODGOVOR, zakaj!

Četudi sprva spoznanje spominja na nočno moro, se za tem skriva en zelo očiten razlog!

Te tvoj novi fant zelooo spominja na bivšega? Imamo ODGOVOR, zakaj! (foto: Profimedia) Profimedia
17. 7. 2022

V času, ko se po razpadli zvezi želimo pobrati s tal, skušamo najti moškega, ki je čim manj podoben bivšemu. A, kot je pokazala devetletna študija, to nikakor ni lahka naloga, saj naj bi nas pravzaprav večina hodila vedno z istim tipom človeka.

Raziskovalci so namreč ugotovili, da med osebnostjo bivšega in novega partnerja obstajajo očitne podobnosti ter da ima vsakdo izmed nas določen "tip", ki ga vedno znova privlači.

Pokazala se je tudi ena zanimivost, in sicer, da je takšen vzorec obnašanja manj opazen pri tistih osebah, ki same sebe opisujejo kot ekstrovertirane, tj. nekoga, ki rad hodi ven in se rad druži. Osebe, ki so bolj odprte za nove ideje, so tudi bolj nagnjene k razmerjem z različnimi tipi ljudi.

A še preden se začneš jeziti na samo sebe zaradi tega, ker "padaš" vedno na isti tip moškega, je dobro, da veš, da to ni nujno slaba stvar.

Razen, če gre za osebe, ki ti vedno znova zlomijo srce. V tem primeru razmisli, kaj je tisto, kar te je pri bivših privlačilo in ko to naslednjič opaziš pri moškem, ki ti je všeč, steci stran kolikor hitro lahko!

Pri tem je pomembno tudi, da dovolj dobro poznaš sebe, da bi lahko dala priložnost nečemu, kar je izven tvoje cone udobja. Morda ti na prvi pogled ne bo všeč, a vendar boš na dolgi rok srečnejša.

Pripravila: N. Š.

Preberi še: Ljubezenski horoskop: TO lahko letošnje poletje pričakuje tvoje astro znamenje

Priporočamo tudi: OMG! Poglej, kako je videti stanovanje NAJBOGATEJŠEGA človeka na svetu (video)