Te osvaja ali je samo prijazen? Preveri!

Presenetljivi znaki, ki jih oddajajo moški, ko si jim všeč.

Te osvaja ali je samo prijazen? Preveri! (foto: Profimedia) Profimedia
26. 9. 2016

Spogledovanje je prvi korak na poti k ljubezni. Na žalost je spogledovanje moških včasih tako neprepoznavno, da bi bilo lažje, če bi nam sporočilo poslali z golobom pismonošo.

Nedavna raziskava Univerze v Kansasu je pokazala, da kar 82 odstotkov žensk ne ve, da jih moški osvajajo. (Moškim gre to nekoliko bolje od rok, saj jih zgolj 36 signalov ne prepozna.)

Profesor Jeffry Hall je o svoji študiji povedal: "Zdi se, da ženske svoj interes nekoliko jasneje izražajo."

Torej lahko za vso zmedo okrivimo moško šibko izražanje interesa. Nekateri znaki izpadejo pretirano prijateljsko, drugi pa so tako prikriti, ker se fantje želijo ubraniti morebitne osramotitve. Tole stran so pripravili fantje, zato jo imej za zanesljivo pomoč, ko bo treba razbrati njihovo skrivno govorico.

Njegova lokacija: tvoj osebni prostor

To potezo bi lahko poimenovali 'moška oblika igranja z lasmi'. Ko se fant s svojim telesom približa tvojemu (na nezastrašujoč način, seveda), mora biti to jasen znak! Morda se sliši neumno, ampak pomisli na tistih 82 odstotkov.

Ko fant nagne svojo glavo bliže tebi, da bi te bolje slišal, ali se ti približa, ko ti nekaj razlaga, kot da ga drugače ne moreš slišati, na primer.

Ja, tako je videti fant, ko flirta. Ti si misliš, da je morda le velik entuziast za parfume in te želi povohati ... (Ne, ni.)

Začel je zabaven prepir

Preden je nastal ta članek, se je bilo treba dobro pozanimati o osnovah. Fantje so svoja dekleta spraševali, ali se spominjajo prvega spogledovanja z njimi. Eden od pogovorov je šel takole:

Punca: Ne

Fant: Res?

Punca: Hm ... enkrat sva se skregala zaradi nahrbtnika.

Fant: Skregala?

Punca: Ja, neke vrste prepir v hecu.

Včasih se lahko zdi, da gre samo za šaljiv pogovor, a so to najboljše priložnosti za odkrivanje spolne napetosti med vama. Ko se prepirata v šali, varno spoznavata kemijo, ki je med vama. Ni veliko drugače, kot je bilo v šoli.

Obnaša se kot tepec

Primer: Želi ti pokazati svoje R&B-gibe, kar naredi tako, da se 15 minut drgne ob tebe, pri tem pa je videti kot Antonio Banderas ali neki statist iz počasnega videospota R. Kellyja iz leta 1994. Morda deluje kot zagrizen plesalec, a si v resnici želi le tvoje pozornosti.

Misliš, da hoče biti tvoj prijatelj

Kot je povedal Hall, je flirtanje lahko videti zelo podobno prijaznosti, zato je razumljivo, da si njegovo sporočilo narobe razumela. Morda na koncu njegovih SMS-ov ni pomežikov in poljubčkov, a ne sklepaj takoj, da te je posadil v izključno prijateljsko kategorijo.

Če ti fant – lahko je nekdo, ki ga poznaš že dolgo, ali pa neki novi očarljivec – začne pisati sporočila in se želi družiti s teboj, potem je to najbolj očitno sporočilo, ki ga lahko dobiš.

Fantje po pravilu niso dobri v pošiljanju zapeljivih pogledov in dotikih, tudi pošiljanje namigov jim ne gre dobro od rok, zato zaupaj svoji intuiciji. Če imaš dober občutek, mu zaupaj, saj je zelo mogoče zainteresiran zate. Nato pa mu pomagaj, saj potrebujejo malce spodbude v svoji prikupni nesposobnosti.

Kateri tvoji signali delujejo?

Vsi vemo, da smo punce boljše v flirtanju, trije fantje imajo dokaze ...

Žan, 30, specialist v medijski produkciji: 

"Ko mi močna, samostojna in vase prepričana ženska še vedno dovoli biti moški v razmerju, sem ves njen. Ženska s tem pokaže, da ne pretirava, in da moškemu egu prostor, ki ga ta potrebuje."

Leon, 25, radijec

"Že od nekdaj me pritegnejo punce, ki se smejijo. Pozitiven pogled na življenje mi je všeč. Kot pravi pesem v filmu Annie: 'You are never fully dressed without a smile.' Ko smo že pri Annie, vsaka ženska, ki tolerira mojo obsedenost s filmom, je prava zame."

Sergej, 31, grafični oblikovalec

"Ne spomnim se kakšnega določenega komentarja ali dejanja, s katerim bi mi dala vedeti, da je zainteresirana. Ponavadi sklepam po njenih odzivih na moje osvajanje. Če se pozitivno odzove ali se strinja, bom nadaljeval, sicer raje neham težiti."

Besedilo: Anamarija Lukovac

Preberi še: "Počutila sem se, kot da bi znova izgubila nedolžnost" (iskreno o prvem analnem seksu)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri