"Tast in tašča sta se povabila na najine medene tedne, in ko sem rekla NE ..." (izpoved ženske)

OMG! Kaj bi pa naredila ti, če bi se znašla v njeni koži? 😳

"Tast in tašča sta se povabila na najine medene tedne, in ko sem rekla NE ..." (izpoved ženske) (foto: Profimedia) Profimedia
4. 4. 2022

Moj zaročenec me je zaprosil v preprostem pogovoru. Pravzaprav je šlo za trenutek navdiha, pa vendar mi je bilo izjemno všeč. Nekaj tednov sva premišljevala o poroki, nato pa sva se odločila, da raje kot za poroko, večino denarja porabiva za čudovit prstan in fantastične medene tedne.

Kar nama ni delalo usluge, je bilo le to, da je moj takratni zaročenec pravkar ostal brez službe, zaradi česar sva se znašla v precejšnjih finančnih težavah.

Zato sva prosila njegove starše, ki sta precej premožna, če nama lahko posodita denar za medene tedne in prstan, v kar sta z veseljem privolila.

Naslednji teden se odpravljava in potovanja se že zelo veseliva. No, pred petimi dnevi pa sta naju obiskala njegova starša. Prinesla sta vino, rože, nekaj stvari za novo hišo, v katero sva se pravkar vselila, nato pa sta prosila, če se lahko z vsakim posebej pogovorita.

Tašča me je posedla na posteljo in mi povedala, da je tako vesela zame in da se gotovo veselim potovanja. Nasmehnila sem se in prikimala ter začela o tem govoriti, nakar me je kar naenkrat prekinila in začela govoriti, kako smo si blizu in da smo kot majhna družina.

Nato je rekla: 'Glede na to, da smo si tako blizu, bi se vama mogoče lahko z možem pridružila? To bi lahko bil res zabaven družinski izlet!'

Rekla sem ji, da ne, ona pa je nadaljevala s tem, kako si je 'zmeraj želela iti' in da 'nikoli ni imela priložnosti iti na svoje medene tedne'. Rekla sem ji, da mi je žal, ampak, da ne more iti, saj so to moji medeni tedni in da bi to moral biti romantičen izlet zame in mojega novega moža.

Zelo se je razjezila, nič kaj manj jezen pa ni bil videti niti njen mož. V bistvu sta se zarotila proti meni in mojemu zaročencu ter se začela pritoževati nad tem, da sta ona tista, ki bosta plačala, da sta ga ona vzgojila in da sta v vseh teh letih naredila toliko za naju.

Krivdo sta zvalila name, nato pa je njegov oče še rekel, da preden sem jaz prišla, je bil moj zaročenec pameten, imel urejeno življenje in je spoštoval svoje starše.

Zatem me je oklical za sebično.

Njegova starša mi od takrat pošiljata grozna sporočila in zdaj nočeta plačati niti za poroko. Moji starši so nama ponudili, da nama pomagajo plačati, zato bova zdaj nekoliko znižala stroške.

OMG! Se strinjaš z njenim odgovorom, bi naredila enako?

Vir: Reddit.com

"Mislila sem, da rabi čas, da se odpre - nato pa sem izvedela resnico" (zapis Slovenke)