TAKŠNO je v resnici spolno življenje jehovih prič (Slovenec razkriva, ali lahko masturbirajo ipd.)

Če še ne veš - obkroža jih cel kup pravil, med drugim tudi takšna, na katera drugi nikoli ne bi pomislili. To priznanje razkriva skrivnosti iz spalnice slovenskih jehovih prič. 

TAKŠNO je v resnici spolno življenje jehovih prič (Slovenec razkriva, ali lahko masturbirajo ipd.) (foto: Profimedia) Profimedia
1. 10. 2022

Koliko v resnici veš o jehovih pričah in njihovim življenjskih načelih? 

Sodelavke iz uredništva portala Metropolitan so o tem govorile s Stankom Gaborjem, predstavnikom za odnose z javnostmi Jehovovih prič v Sloveniji, ki je razkril tudi, kakšno je ljubezensko življenje teh, ki strogo živijo v skladu z vero.

Kaj za Jehovove priče pomeni ljubezen? 

"Ljubezen je ključna lastnost, po kateri se prepozna prave kristjane – glede na Jezusovo trditev: "Če bo med vami vladala ljubezen, bodo vsi vedeli, da ste moji učenci," je povedal.

Kmetija: Vladislav priznal, KAJ se mu je zgodilo TAKOJ po šovu (kakšen srečko)

So homoseksualna razmerja med Jehovovimi pričami dovoljena?

"Jehovove priče smo prepričani, da se ima vsak pravico sam odločati, kako bo živel. In zato tudi nikogar ne silimo v to, kako mora živeti in drugih tudi ne obsojamo.

Sveto pismo zelo jasno in eksplicitno omenja homoseksualne spolne odnose kot nesprejemljive za kristjane.

Kdor je v homoseksualnem razmerju, se je torej odločil, da ne želi upoštevati teh navodil, po katerih smo se kot Jehovove priče prostovoljno odločili živeti.

Ravno tako kot smo se na temelju Svetega pisma tudi odločili, da ne počnemo drugih stvari, ki so danes načeloma sprejete, kot so kajenje, prekomerno uživanje alkohola ali uporaba sprostitvenih drog.

To pa ne pomeni, da na tiste, ki so se odločili tako živeti, gledamo sovražno ali se jih ogibamo. Ravno nasprotno, tudi nanje spoštljivo gledamo enako kot na vse druge, ki niso Jehovove priče, ker tudi sami zelo cenimo, če so drugi spoštljivi do nas," je pojasnil.

Ali Jehovove priče lahko masturbirajo?

"To je zelo intimno vprašanje in nimamo seznama stvari, ki se smejo ali pa ne smejo delati, dokler ne gre za svetopisemsko prepoved.

Ojoj, kakšen preobrat! 😢 Sabina Mlakar (Kmetija) razkrila, da njeno življenje zdaj visi na nitki

Glede na to, da želimo kot Jehovove priče živeti po tem, kar dojamemo kot Božja načela za spolnost, je samoobvladanje ena pomembnih lastnosti, ki nas ne samo približajo Bogu, ampak je koristna tudi v gradnji kakovostnih medčloveških odnosov," odgovarja.

Ali so kakršnikoli spolni odnosi ali telesni stiki dovoljeni pred poroko?

Glede na to, da je "srce zvijačno ... in je v obupu pripravljeno narediti vse", razumemo, da se je treba pred poroko (in tudi med neporočenimi) ogniti vsemu, kar bi lahko privedlo do spolnega odnosa.

Ali so zaščiteni spolni odnosi (torej, odnosi za užitek in ne reprodukcijo) dovoljeni?

Seveda, spolni odnosi niso pogojevani z reprodukcijo. Služijo tudi izražanju ljubezni in okrepijo zvezo ter so vir medsebojnega zadovoljstva in veselja.

S tem v zvezi Sveto pismo lepo opiše, kako Bog gleda na pomen spolnosti med poročenima: "Naj bo tvoj izvir blagoslovljen in veseli se z ženo, ki jo imaš že vse od svoje mladosti, z milo košuto in ljubko srno. Njene prsi naj te razveseljujejo ves čas. Nenehno bodi očaran od njene ljubezni."

Preberite več na Metropolitan.si

Fotografije: Profimeida