Takšen TON ženskega glasu je po mnenju moških najbolj SEKSI (+ zakaj)

20. 4. 2021
Takšen TON ženskega glasu je po mnenju moških najbolj SEKSI (+ zakaj) (foto: Profimedia)
Profimedia

Moškega privlači, ko ženska lepo diši, a tudi, ko lepo zveni.

Pri moških je zadeva enostavnejša: privlačen ton glasu pomeni nizek, nekoliko raskav. Takšen glas običajno pomeni moč, zanesljivost in veščino reprodukcije.

No, pri ženskah je situacija malo bolj zapletena. Visok glas teoretično nakazuje na reprodukcijsko sposobnost in ženstvenost, a vendar rezultati najnovejših raziskav kažejo, da temu le ni tako.

Izkazalo se je namreč, da ko se pogovarjamo z osebo, ki jo imamo rade, ženske znižamo ton.

Strokovnjaki trdijo, da ta fenomen nima nobene veze z osnovnim instinktom. Manipulacija z glasom namreč temelji na seksualnih "trendih" v družbi. Ko ženska govori z nižjim glasom, njen poskus, da zveni zapeljivo, služi kot signal romantičnega interesa, četudi je to v nasprotju s tem, da zveni bolj ženstveno.

Zakaj? Nihče ne ve.

Dejstvo pa je, da je glas moderne ženske v resnici nižji kot v daljni preteklosti, kar naj bi bilo, sodeč po nedavnih raziskavah, posledica medspolne prerazporeditve moči.

Prav tako je zanimivo, da imajo Švedinje nižji ton glasu kot Američanke, Japonke pa imajo najvišjega. Kakšen je potem tukaj smisel?

Ali imajo moški v resnici raje ženske z nizkim glasom ali pa je naše prizadevanje (tj. da bi bile zapeljive) zaman?

Nič ne skrbi. Kot poročajo pri Cosmopolitan.rs, najnovejša raziskava potrjuje, da imajo moški raje ženske z nizkim glasom, ki prihaja iz prsnega koša (ali še bolje – trebušne prepone oziroma diafragme).

Pravzaprav je dokazano, da tako moški kot ženske znižajo ton glasu, kadar se pogovarjajo s privlačnimi osebami, a ženske to počnejo bolj očitno.

Poleg tega so raziskave odkrile tudi, da ženske govorijo z višjim glasom s tistimi moškimi, ki se jim zdijo primerni za partnerje, z nižjim pa s tistimi, ki jih seksualno privlačijo.

Strokovnjaki ugotavljajo, da ljudje moškim in ženskam s "privlačnim glasom" pripisujejo tudi lastnosti, kot so prijateljski, družaben, prijeten, uspešen, zaželen in (posledično) seksualno bolj privlačen.

Pripravila: N. Š.

Preberi še: Ne boš verjela, KAJ je v resnici razlog, da se poljubljamo z ZAPRTIMI očmi

Priporočamo tudi: OMG! Ko boš videla, katero lastnost si v resnici podedovala od staršev, ti bo vse veliko bolj jasno!

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave