“TAKŠNO je v resnici spolno življenje po spremembi spola” (nazorne izkušnje treh ljudi)

Kakšen je seks po operaciji spolnega organa? Preberi, kaj o tem pravijo tisti, ki spremenili svoj spol.  

“TAKŠNO je v resnici spolno življenje po spremembi spola” (nazorne izkušnje treh ljudi) (foto: Profimedia) Profimedia
21. 9. 2023

Za večino cisspolnih heteroseksualnih ljudi je prvi spolni odnos relativno smiseln. Identificirajo se s spolom, ki jim je bil dodeljen, zato se seks zdi večinoma naraven in udoben.

Transspolnim ali genderqueer osebam pa to udobje pogosto manjka pri prvih spolnih izkušnjah. K sreči je lahko seks po začetku prehoda ali po spremembi spola popolnoma drugačna izkušnja. To je skoraj tako, kot da bi drugič izgubili nedolžnost.

Cosmopolitan se je obrnil na tri transspolne osebe, da bi ugotovil, kako je imeti prvi spolni odnos, potem ko so se končno začeli predstavljati kot spol, s katerim so se identificirali.

#1 Daliah, 36-letna ženska, ki je začela prehod pri 25. letih

"Moj prvi seks, pred tranzicijo, je bil nenačrtovan in razburljiv, čeprav ne povsem prijeten. Moj prvi spolni partner je bil popoln neznanec, ki sem ga srečala na poti v knjižnico. Bil je starejši in zanašala sem se nanj, da me bo vodil skozi proces, vendar je bil očitno neizkušen.

Spominjam se, da je kot lubrikant uporabljal razkužilo za roke, ker se mu je zdelo bolj primerno za analni seks - auč! Ves čas sem skrivala svoje moške dele, kolikor sem lahko, in želela, da bi bil dominanten. Celotna izkušnja je bila klavrna, vendar nama je uspelo rešiti situacijo s crkljanjem in gledanjem filma na njegovem kavču. Kasneje sva nadaljevala, kjer sva končala, in drugič nama je uspelo.

Po spremembi spola me je bilo strah prvič seksati z novonastalo nožnico. Širila sem jo, kot je priporočil zdravnik - a dilatacija je bila izjemno boleča.

Poskušala sem odložiti seks čim dlje in na srečo je bil moj takratni fant res potrpežljiv in sprejemajoč. Ko sva končno imela spolne odnose, se je izkazalo, da je izkušnja taka, kot sem si predstavljala, da bo. Bilo je boleče, a zaradi tega sem se počutila bolj kot ženska, za katero sem se identificirala. Nisem več čutila sramu ob skrivanju ​​svojih 'nezaželenih delov', ker jih ni bilo več tam. Počutila sem se, kot da bi od nekdaj imela vagino, kot da nikoli nisem imela operacije za spremembo spola. Počutila sem se udobno in najbližje temu, da sem to resnično jaz."

#2 Sidney, 24-letna ženska, ki je začela prehod pri 21. letih

"Z mojim prvim dekletom sva se odločili, da bova spali skupaj, ko sem imela 15 let in nisem imela pojma. To je bila situacija, v kateri je ona prevzela nadzor, jaz pa sem samo ležala. Privlačila me je, vendar me ni privlačila vloga, ki naj bi jo igral.

Sem panseksualka. Rada sem z ženskami, rada sem z moškimi.

Še posebej rada sem s trans in nebinarnimi ljudmi. V tej situaciji se je od mene pričakovalo, da bom igrala hipermoško vlogo, v resnici pa sem bila dominantna submisivna ženska z nebinarno prednostjo dvojnega spola.

Na splošno je bil seks pred tranzicijo v bistvu kot seks s smučarsko opremo. Bilo je mogoče - a zelo neprijetno. Prav tako mislim, da je bil seks takrat grozen, ker sem bila neuravnotežena v moji moški in ženski energiji. Vsi morajo imeti to ravnovesje, še posebej trans osebe. Ko sem po začetku hormonskega nadomestnega zdravljenja našla svoje ravnovesje, se je spol popolnoma spremenil. Moje celotno telo zasije drugače. Nikoli nisem bila nagnjena k seksu. Zdaj pa sem reaktivna in neomejena v spalnici."

#3 Oliver, 32-letni moški, ki je začel prehod pri 31. letih

"Moja prva izguba nedolžnosti je zamegljena, predvsem zato, ker sem bil popolnoma pijan. Nekaj ​​stvari je bilo jasnih: sovražil sem svoje telo in zato sem potreboval tone alkohola in popolno temo, da sem to sploh storil.

Čeprav sem mislil, da sem homoseksualec in so me primarno privlačile ženske, sem čutil nor pritisk, da moram 'odpikati geje', da bi naredil vtis ali prepričal druge (morda celo sebe?), da sem cisspolna oseba. Zaradi tega sem se odločil, da izgubim nedolžnost z nekim naključnim fantom, ki sem ga spoznal na študentski zabavi. Edina stvar, ki se je spomnim, je bila, da je bil bistveno starejši, sploh ni hodil v mojo šolo in je imel spodobno velikega tiča. Komaj sem čakal, da se konča. V trenutku, ko se je začelo, sem si želel, da se sploh ne bi, a na srečo se je dokaj hitro končalo.

Prvič, ko sem seksal po prehodu, je bilo neverjetno.

To, da sem imel spolne odnose ter da sem bil pri tem spoštovan in obravnavan kot moški, je bilo precej poživljajoče. Počutil sem se prijetno in kot da je seks končno nekaj, v čemer lahko resnično uživam. Bil sem tudi trezen in luči so bile prižgane, a pomena tega nisem prepoznal do zdaj."

Preberi še: TAKŠNO je v resnici spolno življenje muslimank (iskrena priznanja treh Cosmo bralk)

Priporočamo tudi: VSE, kar te je zanimalo o DRAGU, pa si tega nisi upala vprašati (razkrivajo slovenske kraljice!)