Stvari, ki jih moraš narediti, če opaziš, da izgubljaš njegovo pozornost

15. 4. 2018
Stvari, ki jih moraš narediti, če opaziš, da izgubljaš njegovo pozornost (foto: Profimedia)
Profimedia

TAKO ga osvojiš nazaj.

S partnerjem sta se sprva "ujela" zaradi različnih razlogov - fizična privlačnost, enaki interesi, podobno razmišljanje .. Za začetek je to tudi dovolj, saj vsak dan drug o drugem odkrivata nove stvari.

Potem pa se ti včasih lahko zazdi (ali pa se to res dogaja), da partner v zvezi ni več tako "prisoten" kot na začetku.

Preveri, kaj lahko narediš, če začutiš, da se partner odmika od tebe.

1. Ne analiziraj!

Nikar ne bodi tista punca, ki analizira in "secira" vsako partnerjevo kretnjo, besedo ali dejanje. To so lahko le tvoja ugibanja, zagotovo pa ne moreš biti popolnoma prepričana, kaj se mu plete po glavi.

2. Opazuj.

O tem razmišljaj kot o fazi "začasne zmedenosti". Vsako razmerje ima namreč vzpone in padce. Lahko je to samo prehodno obdobje, ko se ocenjujejo čustva in skupna prihodnost.

3. Zaneti požar.

Morda zveza res izgublja prvotno navdušenje in gorečnost. Poskrbi za zabavna presenečenja in skupne dogodivščine, ki bodo vrnile iskrice.

4. Ne dramatiziraj.

Ženske smo znane po tem, da si "kompliciramo" življenje, in negotovost glede partnerjeve ljubezni v nas vzbudi vse najslabše občutke, ki pritisnejo gumb za dramo.

5. Postavi meje.

Sama pri sebi se moraš odločiti, do kdaj boš živela v tem obdobju negotovosti in čakala, da vidiš, ali partner res izgublja interes.

6. Ne prevzemi odgovornosti.

Bodi previdna, da ne boš nase prevzela vse krivde za ohladitev zveze in hkrati odgovornosti, da storjeno tudi popraviš.

7. Ne manipuliraj.

Morda te bo v določeni točki primamilo, da začneš igrati igro, kjer partnerju pokažeš, da tudi ti izgubljaš interes, vendar vsi vemo, da se to ponavadi ne konča dobro.

8. Daj mu prostor.

Preveri, kaj se zgodi, če mu namerno daš več prostora za "prosto gibanje". Morda bo ravno to prava spodbuda za vrnitev njegovega interesa.

9. Bodi neposredna.

Če se ti zdi, da izgubljaš partnerjevo pozornost, ga o tem iskreno vprašaj. Brez ovinkov.

10. Razčisti svoje interese.

Morda se vajina zveza res ohlaja in to tudi s tvoje strani, vendar se s tem še nisi sprijaznila.

11. Ne nadzoruj njegovih čustev.

Zavedati se moraš, da ima vsak človek svoja čustva in nanje do neke mere lahko vplivaš, vendar so na koncu sami odgovorni za njih. Seveda pa lahko nadzoruješ, kako se boš ti odzvala, in sicer na način, s katerim boš ohranjala sebe, svoje meje in zmožnost izkazovanja svojih potreb.

12. Zaupaj vase.

Verjemi, da se tvoja "vrednost" zaradi nezanimanja s strani partnerja, čisto nič ne zmanjša. Če partner res izgublja interes, se boš morala odločiti, kaj je dobro zate in za tvojo prihodnost. Na svetu je še veliko drugih ljudi, katerim boš zagotovo vzbudila interes. <3

Vir: yourtango.com

Foto: Unsplash, 

Preberi še: Kdaj so moški resnično pripravljeni na poroko?

Priporočamo tudi: Enostaven trik, ki lahko razkrije, kateri srečni parčki se bodo ločili