Strokovnjaki razkrivajo PRAVI razlog, zakaj ljudje varajo (presenečena boš!)

In glavni razlog nikakor ni videz druge osebe! 

Strokovnjaki razkrivajo PRAVI razlog, zakaj ljudje varajo (presenečena boš!) (foto: Unsplash.com/mari lezhava) Unsplash.com/mari lezhava
25. 2. 2019

Če si se kdaj spraševala, zakaj ljudje, ki so nesrečni v zvezah, enostavno ne končajo razmerja, nikakor nisi edina.

Zakaj pride do prevare? Strokovnjaki navajajo naslednje razloge!

Ko pride do odkritja prevare, gre za veliko čustveno bolečino, ki jo je zelo težko preboleti. Človek se počuti popolnoma izdanega iz strani osebe, ki pomeni največ! Velikokrat se sprašujemo, zakaj!?

Zakaj nekdo, ki ni srečen, pač ne odneha v razmerju? Zakaj vztraja in išče raje druge, namesto, da bi se soočil s težavami v lastnem odnosu? Mu njegova boljša polovica res pomeni tako malo? Je res tako velik strahopetec?

Seveda obstajajo raznorazne raziskave in navedeni vzorci obnašanja, ki pomagajo pri razumevanju varanja, in tega, zakaj do njega pride. A skupina strokovnjakov, ki je več let preučevala varanje meni, da se v veliki večini primerov to zgodi iz popolnoma enostavnega razloga.

Do nezvestobe v odnosu pride zaradi občutka pomanjkanja ljubezni.

Raziskava je zajemala okoli 500 odraslih in kar 70% jih je priznalo, da pokažejo zanimanje za neko drugo osebo takrat, ko se počutijo čustveno ali spolno zapostavljene.

V večini primerov torej sploh ne gre za to, kako druga oseba zgleda.

Raziskava je potrdila tudi to, da predvsem ženske ravnajo impulzivno in obupano iščejo moško pozornost, ko se v lastni zvezi počutijo zapostavljene, neprivlačne in necenjene. 

Poudariti moramo, da varanje seveda nikoli ni dopustno, tudi če se nekdo počuti zapostavljenega. Je tisti lažji izhod oz. kratkoročna doza adrenalina, ki hitro popusti in razmerje zaznamuje za vedno.

Če se v zvezi nekdo počuti neljubljen, mora s partnerjem komunicirati, in ne skakati za drugimi ljudmi. Zveza je delo in tretja oseba v zvezi velikokrat pomeni tudi njen konec. 

Ključ je torej komunikacija in pripravljenost na reševanje problemov! Če pa se to ne obnese, je zvezo bolje končati kot pa varati!

Pripravila: N.S.

Fotografije: Unsplash.com/Milan Popovic, GIPHY

Vir: marieclaire.com

Preberi še: Špela Grošelj in Grega (Zvezde plešejo) razkrila simpatično zgodbo, kako sta se zaljubila

Priporočamo tudi: OMG! Nikoli ne uganeš, kako izgledajo naravni lasje Ariane Grande