Strokovnjaki razkrivajo: s partnerjem bi morala pogosteje seksati TAKO!

Sta že kdaj poskusila? 😏

Strokovnjaki razkrivajo: s partnerjem bi morala pogosteje seksati TAKO! (foto: Profimedia) Profimedia
29. 5. 2022

Ahh, seks na suho! Nekateri ga morda poznajo kot seksualno drgnjenje ali seks brez penetracije in mnogi izmed nas smo ga že preizkusili, bodisi sami bodisi s partnerjem.

Pri seksu na suho gre za drgnjenje privatnih delov ob partnerjev nabrekli penis, vagino, koleno ali nogo. Lahko pa gre tudi za drgnjenje ob neživi predmet, kot je na primer blazina na kavču, da občutiš ugodje in morda celo doživiš orgazem.

V nasprotju s splošnim prepričanjem, seks na suho ni le za potrebne najstnike. Pravzaprav je seksualno drgnjenje zelo priljubljeno tudi med odraslimi.

"Vsi spolni akti, v katerih ljudje uživajo in jih želijo početi, so pravilni in dobri. Potrebno je, da si enkrat za vselej iz glave izbijemo idejo, da so določeni spolni akti rezervirana samo za določene skupine ljudi, kot so na primer najstniki, istospolno usmerjeni, starejši poročeni pari ali seks za eno noč," je za HelloGiggles pojasnila seksologinja Jill McDevitt.

Kako smo sploh začeli ta neverjetni seksualni akt povezovati z najstniki?

Kot pravi McDevittova, zato, ker gre pri seksu na suho predvsem za senzacijo – brez penetracije in dotikanja kože – zato je to popolno za "mlajše ljudi, ki še morda niso čustveno pripravljeni na seks, ki vključuje dotikanje kože, ali pa se skušajo izogniti zanositvi.

Morda je prav to razlog, zakaj je prišlo do takšnega stereotipiziranja, da je seks na suho 'le' za mladostnike. V resnici lahko v njem uživa vsakdo, ki mu to ugaja."

Kaj se v resnici zgodi, ko seksamo na suho?

"Seks na suho, ki običajno vključuje drgnjenje in otipavanje od zunaj, je lahko vznemirljiv uvod v druge oblike seksa, lahko pa je tudi zadovoljujoč osrednji dogodek," za HelloGiggles razlaga strokovnjakinja dr. Jess O’Reilly.

"Če imaš klitoris, je nežno božanje in drgnjenje z zunanje strani lahko učinkovita pot do orgazma, enako velja za rahlo pritiskanje ob sramnih ustnicah in po ostalih delih vagine, ki stimulirajo notranje erektilno tkivo klitorisa."

S pomočjo seksa na suho namreč dobro nadzorujemo pritisk in ritem, kar je pri mnogih klitorisih vse, kar potrebujejo za orgazem. In podobno lahko rečemo tudi za penis pri moškem.

To je zato eden izmed glavnih razlogov, zakaj je seks na suho tako prijeten.

Zato naj vama ne bo nerodno! Naslednjič vajino rutino popestrita in vanjo (kot predigro ali pa osrednje dogajanje) vključita seksualno drgnjenje!

GIF: Giphy.com

Preberi še: "Je normalno, da me moti, ker mi notranje sramne ustnice segajo prek zunanjih?"

Priporočamo tudi: "S partnerjem sva eno LETO seksala VSAK DAN in zgodilo se je TOLE" (resnična izpoved)