Strokovnjakinja razkriva, kaj v resnici pomeni, če SANJAŠ o BIVŠEM!

Tako, zdaj je jasno! 😉

Strokovnjakinja razkriva, kaj v resnici pomeni, če SANJAŠ o BIVŠEM! (foto: Profimedia) Profimedia
22. 10. 2019

Še preden začnemo, naj ti povemo, da so takšne sanje popolnoma normalne, tako da je vsaka panika odveč. 😉

Zdaj pa kar preidimo k bistvu. "Ko sanjamo, naša psiha predeluje informacije na več ravneh. Včasih preprosto predeluje in dopolnjuje informacijo, ki ji v budnem stanju nismo posvečali pozornosti," je za Cosmopolitan povedala klinična psihologinja Carla Marie Manly. "Psiha obdeluje informacije na simbolični ravni, kar pomeni, da je oseba, ki se pojavi v sanjah, zgolj predstava neke določene zadeve ali težave tistega, ki sanja."

To so najpogostejše sanje o bivšem in kaj pomenijo:

V sanjah z bivšim seksata.

Hm, to pa je neprijetno. Verjetno si se prebudila vsa oblita s hladnim znojem in se spraševala, zakaj neki si seksala z bivšim, ki te že sicer nikoli ni popeljal do vrhunca.

"Na splošno to lahko pomeni, da si želiš vzpostaviti nek stik z bivšim oziroma vsaj enim delom njega," pravi Manlyjeva. To seveda ne pomeni, da si želiš seksa z njim, ampak morda le to, da gresta na kavo in se pogovarjala o tem, kaj je novega.

V sanjah te bivši dobesedno ignorira.

Ta je morda nekoliko bolj očitna, a vendar zelo verjetno pomeni, da je to le v tvoji glavi. Če te je šele pred kratkim blokiral ali odstranil z družabnih omrežij, potem je zelo verjetno to razlog za takšne sanje.

"To lahko prav tako pomeni, da ingnoriraš nekaj iz preteklega razmerja, kar bi morda morala ozavestiti," poudarja Manlyjeva.

Z bivšim se v sanjah prepirata. Spet. Nič novega.

Glede na to, da je on bivši z razlogom, se verjetno (ali pa skoraj zagotovo) nista razšla na najlepši možni način. Morda sta zaključila s prepirom in "sanje o prepiru z bivšim lahko pomenijo ravno to, da določenih stvari nista rešila," pravi Manlyjeva.

No, ali pa si še vedno jezna nanj, ker se ni pojavil na poroki tvoje sestrične in se niti nikoli ni za to opravičil.

V sanjah te bivši vara.

Okej, ena stvar je, da se ti to zgodi v resničnem življenju ... Ampak, da to vidiš tudi v sanjah? Uh, joj.

"Ta tip sanj lahko omogoči psihi, da procesira občutek izdaje," pravi Manlyjeva. Kar nujno ne pomeni, da te je prevaral, ampak da se počutiš izdano, ker je na nek sobotni večer recimo izbral zabavo s prijatelji, namesto ogleda filma s tabo.

V sanjah sta spet skupaj.

Verjetno ga nekje globoko v sebi še vedno pogrešaš. To nujno ne pomeni, da si želiš spet biti z njim, ampak mogoče bolj to, da pogrešaš vajine skupne trenutke ali celo njegovo družino.

"Prav tako lahko pomeni, da se oseba, ki to sanja, ponovno poveže z pomembnim delom svojega sebstva, ki ga je tekom razmerja ali pa celo v sedanjosti potisnila na stran," razlaga Manlyjeva.

V sanjah ga odkrito pogrešaš.

Ne glede na to, ali ga v resnici pogrešaš ali pa o tem le sanjaš, je to naraven način, na katerega skuša psiha predelati izgubo in konec razmerja.

"Lahko se zgodi, da oseba, ki sanja, čuti, da je v razmerju 'izgubila' velik del osebne identitete," pravi Manlyjeva.

V sanjah je bivši tisti, ki te pogreša.

"Takšne sanje lahko nakazujejo na željo osebe po tem, da si je nekdo želi in da jo pogreša," pravi Manlyjeva.

Kakorkoli, ne osredotočaj se na dejstvo, da se ti je bivši pojavil v sanjah. Morda si le pripravljena biti zaželena in deležna pozornosti drugje.

V sanjah spoznaš njegovo novo punco, za katero ti med vajino zvezo "ni bilo treba nič skrbeti". Pa ja!

Če ima tvoj bivši tudi v resničnem življenju novo punco, te sanje verjetno pomenijo, da se počutiš zamenjano in zavrnjeno. Če ni, pa je lahko srečanje z bodočo novo punco nekoga, ki ti je nekoč ogromno pomenil, lahko zelo neprijetna izkušnja.

"Psiha nam včasih vnaprej naniza možne odgovore na določene situacije in sanje uporabi kot nekakšen forum," pravi Manlyjeva. Kar pomeni, da te tvoje sanje pravzaprav pripravljajo na neizogibno. Precej kul, kajne?

Tvoj bivši v sanjah umre.

Okej, pozabimo na tisti trenutek, ko si mu med prepirom zakričala, da si želiš, da ga ne vidiš nikoli več, saj bi sicer te sanje bile čisto preveč grozne.

"Takšne sanje nakazujejo na to, da je oseba, ki sanja, pripravljena pustiti bivšega v preteklosti. Navezanost nanj je umrla. Prav tako pa lahko to pomeni, da je tvoj občutek ranljivosti ter strahu pred ljubeznijo in novo zvezo umrl," trdi Manlyjeva.

Vsaka stvar ali simbol, ki se nam prikaže v sanjah, ima različen pomen za vsakega posameznika.

"Čeprav lahko pride do podobnosti, mora vsaka oseba pri sebi simbol iz sanj razvozlati v kontekstvu svoje osebne zgodovine," zaključuje Manlyjeva. Ne delaj zaključkov le na osnovi dekodiranja sanj. V kolikor je tvoj bivši resnično le bivši, potem si verjetno imela zgolj čudne sanje. 🙃

Pripravila: N. Š.

Preberi še: 10 pravil ljubezni za srečne pare ali pa "Pismo mojemu srednješolskemu fantu: Vedno sem vedela, da si ti ta pravi."

Priporočamo tudi: VIDEO: Harry in Meghan v čustvenem intervjuju PRVIČ spregovorila o njunem zakonu