Strahovi pri seksu? In potem vse tiho je bilo ...

Moški so izjemno tenkočutni, ko gre za dobre ljubimke – tiste, ki znajo z njihovimi najbolj prikritimi seksualnimi potrebami, strahovi in željami delati v svilenih rokavičkah.

29. 3. 2007

Situacije, ko moški popolnoma izvisi v spalnici, so primerljive s sorodniki, ki se jih sramuje – to, da o njih ne govori, še ne pomeni, da ne obstajajo. Dr. Lisa Firestone, soavtorica knjige Sex in ljubezen v intimnih razmerjih, pravi: “Noro je mišljenje, da moški razen tega, da si želi seksati, nima do samega dejanja drugih občutkov. Tako kot znamo biti ženske seksualne kot moški, znajo biti moški samokritični in zaskrbljeni kot ženske.”

Že vrabci čivkajo o tem, da močnejši spol nerad govori o svojih čustvih, to pa se le stopnjuje pri posteljnih debatah. In zakaj bi ga obremenjevala še s tem? Tukaj lahko dobiš nekaj uporabnih nasvetov, kako se boš spoprijela z njegovimi splošnimi posteljnimi strahovi. Te torej zanima, kako zatreti njegovo frustracijo in obenem ponesti njegov libido v višave?

Skrivni seksualni strah

“Ne vem, kako naj ji povem, da me kakšen njen trik pušča popolno hladnega.”

Noben moški se noče zameriti svoji partnerici, zato bo raje tiho, kot da bi te prizadel s priznanjem, da mu katera od tvojih taktik ni všeč. Tudi če ga neposredno vprašaš, ali mu je nekaj všeč, je možnost, da ne bo popolnoma iskren, kar velika. Večina moških namreč misli, da jo bodo bolje odnesli, če bodo žen­skam govorili tisto, kar one hočejo slišati. Si se kdaj vprašala, zakaj je tako?

Tu moraš biti pobudnica ti in ga skozi igro pripraviti do tega, da ti pove, kaj mu je všeč. Dr. Ian Kerner, avtor knjige He Comes Next, ti predlaga potuhnjeno idejo: “Predlagaj stavo, za katero veš, da jo boš izgubila. Ko bo zmagal, mu nagajivo povej, da si mu za nagrado popolnoma na voljo vso noč.”

Če se izraziš na tak način, mu ne bo nerodno ukazati, kaj hoče. “To je super način, da izrazi svoje želje brez pritiska,” dodaja Kerner. Ko nadaljujeta nočno zabavo, ga ob vsakem koraku (poljubljanju, oralnem seksu) opomni, naj izrazi svoje želje. Le tako bo zares prepričan, da lahko zahteva prav vse, kar mu pade na pamet. Saj se hitro učiš, kajne?

Skrivni seksualni strah

“Ni ji všeč moja oralna tehnika.”

Če verjameš ali ne, večina moških z užitkom oralno zadovoljuje svojo izbranko, razen v primeru, da jih je strah, da tega ne počnejo prav. Cyntia Gentry, avtorica knjige Kaj si moški v resnici želijo v postelji, pravi: “Moški niso vztrajni, a če jih pri nečem pohvališ, bodo to z užitkom nadaljevali.”

To torej pomeni, da ne skopariš s tem, da mu daš vedeti, kaj ti ugaja, medtem ko je tam spodaj. Nekatere ženske so med uživanjem rade tiho. Kaj pa zdaj? Se morajo siliti? Seveda ne! Še vedno pa lahko svoje zadovoljstvo pokažejo z rokami v njegovih laseh, kajne? Nedvo­mno pa so ohrabrujoči zvočni signali in premikanje bokov proti njegovim ustom nekaj, kar si bo bolje zapomnil za naslednje popotovanje v deželo Ooooooo.

Če tvoj tipček potrebuje malce pomoči, mu pokaži, kaj ti je všeč, tako da mu poljubljaš in ližeš prste, tako kot si želiš, da bi te on poljubljal in lizal spodaj. Bodi njegova seksi učiteljica in reci: “Želim si, da mi delaš tole,” medtem ko mu demonstriraš hitrost in moč priti­skanja, po katerem hrepeniš.

Skrivni seksualni strah

“Želim si govoriti umazanosti, a se bojim, da jo bom s tem ustrašil.”

Najbolj očiten način, s katerim pokažeš fantu, da z opolzkimi besedami ni nič narobe, je, da sama začneš takšen dialog. To pa ne pomeni, da moraš zveneti kot na avdiciji za pornič. Z najnežnejšim, najzapeljivejšim glasom mu povej, kako ti je všeč to, kar ti počne, ali kaj boš ti naredila njemu. Zavedati se moraš, da moški z grdim govorjenjem v postelji nikoli ne misli zgolj na: “Joj, kako te bom.” Da se razumemo.

Manj neposreden način razkrivanja tvojih mej pohote pa je, da načneš meseno debato. To lahko narediš med predigro ali pa celo preden zlezeta med rjuhe. Če ti ni nerodno, kar sproščeno začni pogovor. Vprašaj ga, katere so njegove spolne fantazije, ali ga prosi, naj ti opiše svoj najljubši filmski erotični prizor (verjemi mi, vsak ga ima), v zameno pa mu opiši svojega. In ne pozabi povedati, zakaj ti je najljubši.

Besede, ki jih uporabljaš, in razlaga, zakaj te nekaj vzburja, bodo razkrile fantu, kaj ti je všeč, predvsem pa tudi postavile meje, čez katere ne želiš iti. Ves ta spodbuden pogovor te bo gotovo navdihnil za nove ljubezenske dogodivščine, ki jih lahko dodaš na svoj spisek porednih reči z naslovom Morava poskusiti.

Skrivni seksualni strah

“Mislim, da hlini orgazem.”

Ponos, ki ga tvoj ljubi čuti do svojega plazma televizorja, ni nič v pri­merjavi s tem, koliko mu pomenijo njegove posteljne spretnosti. Zato je posebej pomembno, da mu daš dobro vedeti, s čim te popolnoma obnori. Tukaj velja načelo: več je več. A prav tako pomembni so namigi, ko ti s čim načenja živce.

In karkoli že počneš – nikoli, res nikoli ne hlini orgazma! Mnogo žensk podcenjuje sposobnost moškega soočanja s svojimi neučinkovitimi manevri. Če ti to, kar počne, ni všeč, mu moraš to konkretno pokazati, da bo lahko preizkusil kaj drugega. Že dejstvo, da se dotikaš pred njim, ga zelo vzburja. In ko vidi, kako jemlješ pot do svojega orgazma v svoje roke, še povečaš njegovo zaupanje vate. Prepričan je, da si mu pripravljena povedati, kaj točno potrebuješ. Če boš iskrena z njim tudi takrat, ko zgreši, ti bo verjel, da si iskrena tudi takrat, ko te bo pope­ljal do rjuhe trgajočega orgazma.

Vedno bodo obstajali trenutki, ko ne doživiš vrhunca – ne glede na to, kako se oba trudita. V tem primeru pa prevzemi kontrolo ti, da se tvoj žrebec s tem, ko te poskuša pripeljati do vrha, ne bo popolnoma izčrpal. Spravi se že nanj, izvedi vse gibe, usmerjene le nanj, in pozabil bo na tvoj orgazem! Pokaži mu, kako ga obožuješ, tudi če tvojega orgazma ni.

Skrivni seksualni strah

“Strah me je, da bo zanosila.”

Ne glede na to, kako moški radi seksajo, je vsak moški, ki ni pripravljen na starševstvo, malo napet in se boji napak. Ta strah preženi tako, da mu daš jasno vedeti, kako resno jemlješ zaščito. Če jemlješ tabletko, mu to povej. Če uporabljata kondome, bodi dosledna in poskrbi, da ga bosta uporabila vsakokrat. Ko mu natikaš kondom, naredi iz tega seksi ritual. Ha, kako naj bi nataknila kondom, da bo videti seksi?

Vrh kondoma primi s palcem in kazalcem in vanj kani malo lubrikanta. Nato vrh rahlo stisni in povezni kondom čez glavico. Odločno ga primi z eno roko, z drugo pa odvij kondom vse do korena. Cilj je, da to narediš z enim nemotečim gibom – medtem ko se poljubljata. Za to boš morala malce vaditi, a se izplača.

Moškim je všeč, da ženska to stori, ker morajo sicer prekiniti dogajanje, da si ga nataknejo. Ta tehnika pa jim omogoča zaščito brez zmanjšanja intenzitete. Na katerega tipa ta poteza ne bi naredila vtisa? Samantha iz Seksa v mestu bi lahko na to temo imela predavanja.

Skrivni seksualni strah

“Se moram med felacijo odmakniti, preden mi pride?”

No, če smo pošteni, mu ta dilema ne zmanjša navdušenja nad oralnim seksom, ga pa lahko zmoti. Kerner trdi, da si fantje zares želijo biti obzirni. Če mu namigneš, kje si želiš, da konča, se lažje sprosti in vživi. Če želiš, da se seks konča oralno, mu to povej in mu pusti, da se zlekne in uživa. Le pomisli, da bi ženske imele to težavo: bi sploh preživele?

Če si želiš, da se njegov izliv konča kje drugje, poizkusi sledeče: ko se pripravljaš na oralno zadovoljevanje, ga primi za korenjaka in se simultano z usti sprehajaj gor in dol. In tik pred orgazmom (naj ti namigne) odmakni usta in ga še naprej ročno stimuliraj. In medtem ga vodi v finale, ki se lahko konča, kjer želiš ti, na primer na tvojem telesu, po prsih, ali pa ... ups!

Skrivni seksualni strah

“Če bo trajalo predolgo, bo postala suha.”

Večina žensk se začne sušiti med dolgim seksom, tudi če so še vedno vzburjene. Zato pa je neki genij iznašel lubrikant na vodni osnovi. In ko vključiš to spolzko stvarco v svojo rutino, se ne le preneha suhost, temveč poveča užitek! Če torej kondom sprevrže tvojega frajerja v maratonca, poskusi tole: preden začneta seksati, ga prosi, naj si kane malo lubrikanta na roko in podrgne dlani drugo ob drugo, da se segrejeta, in te nato ročno stimulira.

Tudi ti lahko vrneš uslugo in ga posladkaš s prevečkrat spregledanim priboljškom: ročnim užitkom. Ko boš to naredila, bo njegova pot do orgazma skrajšana. A posveti dovolj pozornosti celemu paketku. Ne pozabi tudi, da z masažo predela med anusom in modi tik pred vrhuncem narediš piko na i.

Ali pa preizkusi tole: naguban kondom obrni narobe, mu ga natakni in ga ročno zadovoljuj. Ker bo nekaj novega in nepričakovanega, poleg tega pa bo trenje povečalo njegov užitek, bo postal neučakan.

Če se boš med dogajanjem začela sušiti, si vzemita premor in uporabita lubrikant za zunanjo ekstazo. Naj ti kane nekaj kapljic med stegna ali na križ in potem drgne s penisom po spolzki površini, medtem pa se poljubljata in drgneta drug ob drugega. To bo ustvarilo popolnoma nove občutke za oba. Predvsem pa bosta lahko kmalu spet pozabila na lubrikant.

Skrivni seksualni strah

“Slutim, da se ona hoče po seksu crkljati, jaz pa si želim le spati.”

Med orgazmom možgani sprostijo poplavo hormonov, ki pri moških in ženskah spodbuja željo po fizični bližini. Vendar pa moški tudi ejakulirajo, zato postanejo bolj zaspani, kot če bi gledali maraton nadaljevanke Sedma Nebesa. Ejakulacija vključuje velik dotok krvi v genitalije in posledično tudi odtok te krvi iz genitalij, kar povzroča utrujenost pri moških.

Tu pride na vrsto igra posta .... Mogoče tvoj moški ne bo zmožen crkljanja, srčnih pogovorov ali še enega seksa, a še vedno lahko skleneta kompromis, da bosta oba zadovoljna. Čeprav je zaspan, hoče biti prepričan, da si srečna, tudi če si ti želiš več fizičnega stika. Rešitev? Močno ga objemi in se malo ohladi.

Muckanje takoj po seksu ugaja moškim prav tako kot tebi. Če se boš ugnezdila v njegovo naročje in ne boš tečnarila s pogovorom, ne bo čutil pritiska. Raje ga srčno poljubi. Tako bo vedel, da sta oba zadovoljena, in skupaj bosta odjadrala v blaženi spanec.

Skrivni seksualni strah

“Ne da se mi.”

Moški so pod pritiskom, da morajo vedno biti pravi žrebci in da jih ne bomo razumele, če ne bodo vedno pripravljeni na seks, takrat kadar smo me. Mnogo žensk naredi usodno napako, ko hočejo pokazati moškemu, kako si ga želijo, pa čeprav globoko v sebi vedo, da jih bo morda zavrnil (ker je utrujen, z veliko skrbmi ...) To lahko privede do tega, da moški začne partnerico videti kot neobčutljivo za njegove resnične potrebe.

Kadar se tvoj moški obnaša naveličano, ga poizkusi razvedriti s čim drugim, kot da začneš segati v njegove boksarice. Pokaži mu, kaj si našla smešnega v medmrežju ali pa ga povabi na crkljanje ob televizorju z njegovimi najljubšimi piškotki.

Česa mu nikoli ne smeš reči v postelji?

  • “Ah, zdaj sem se spomnila, malo prej je klicala tvoja mama.”

  • “Misliš, da bo najin seks postal dolgočasen po poroki?”

  • “Si že kdaj videl pršico?”

  • “Vau, danes pa niti enkrat nisem pomislila na bivšega.”

  • “Ostani, kjer si – samo lulat grem na hitr’co.”

  • “Samo da te opozorim – danes me malce napenja.”

Marta Lamovšek