Slovenec na FORUMU delil RAZLOG, zakaj se želi LOČITI (odzivi so RAZDELILI splet!)

Prepričani smo, da je ljudi, ki se tako 👇🏼 počutijo, veliko! Se najdeš v zgodbi?

Slovenec na FORUMU delil RAZLOG, zakaj se želi LOČITI (odzivi so RAZDELILI splet!) (foto: Unsplash.com/Tom Pumford) Unsplash.com/Tom Pumford
18. 2. 2020

V minulih dneh smo na forumu med.over.net naletele na iskreno izpoved moškega, ki je s člani omenjenega portala delil svojo zgodbo o stiski v zakonu.

Ker verjamemo, da je ljudi, s podobnimi vprašanji veliko, njegovo zgodbo objavljamo spodaj.

"Ma, ne vem, kaj naj. Pišem sem, ker ne morem o tem govoriti ne z mojimi sorodniki, niti s kolegi. Najboljši prijatelj pa je od lani vdovec, in ga ne bom moril se z mojimi stvarmi.

Rad bi ločil.

Z ženo sva poročena 20 let, imava dva otroka, skoraj odrasla. Žena ni bila nikoli tip ženske, ki bi bil res privlačen. Bila je najboljša prijateljica moje mladostne ljubezni, ki je žal, žal umrla v prometni nesreči.

Po tistem je bila moja današnja žena veliko pri meni, me kao podpirala, a v resnici je želela biti z mano. In evo, takrat se je zgodilo.

Še danes mi zelo žal, moji starši je tudi niso bili prav veseli, a je zanosila in sem jo pač poročil.

Vsa leta je bila vedno korak ali dva za mano. Nikoli ni poskušala napredovati, pa naj bo to v službi, v širjenju obzorij, niti doma. Po njenem je bilo vse, kar sem sam prislužil (odprl sem dobro podjetja), dovolj.

Nikoli se ni lepo uredila, delala ni skoraj nič. Njen domet so (bile) turške in mehiške nadaljevanke, Kmetije, Big Brotherji ipd.

Tudi zredila se je, večina dneva se zanjo odvija na kavču, skoraj vedno s kakim krožnikom ali vrečko poleg.

Ne morem več. Poskusil sem že večkrat, tudi pred leti, ne mislite, da mi je to danes prišlo v glavo. Poskusil sem z njo kam iti, magari po nakupih, ja ,tudi to.

Pa ji ni za nič. Samo televizija in cigareti. In pika. Tu se zanjo vse konča.

Nimam nobene druge, zaenkrat mi ni do tega. Rad bi prej rešil to mojo situacijo.

Seksala ona sicer bi, a kaj, ko me vse, kar sem zgoraj naštel, blokira. Ne morem seksati z njo, vse to me odbija. Rekel sem ji, da tako pač ne gre, a samo zamahne z roko in gre stran.

Ločil se bom. Bi se vi tudi?"

In takšni so odzivi na njegov zapis - si kaj takšnega pričakovala?

1. 

"Daj si prst na čelo in premisli. Misliš, da je nekdo (ni važno, moški ali ženska), srečen z nekom, če takole živi od kavča, vrečk čipsa in turških nadaljevank? Misliš, da je tak človek srečen ob svojem partnerju?"

2.

"Oba sta nesrečna, ne tebi, ne njej ni lepo v lastnem življenju."

3. 

"Na tvojem mestu bi se usedla z njo in se pogovorila o njej, kaj ji manjka, kaj jo moti, kaj si želi, da bo res srečna.

NE, ne zato, da bi vidva ostala skupaj, ampak da se razideta razumno in človeško, da oba vesta, da nista bila prava izbira drug za drugega, in da onesrečujeta drug drugega."

4. 

"Bi se ločila! Dolgo si čakal! Ne zapravi življenje z vegetiranjem, z žensko, ki ni zate. Srečno!"

5. 

"Pa kaj mu težite, tip je pojasnil, kako se je začelo z njo. Prislinila se mu je, ko mu je bilo zelo hudo. Saj same drage packe dobro veste, kako hitro se tipu podturi otroka. Še posebej, ko je v situaciji, ki jo je opisal. /.../ Pokvarjenka, pač. Tipična slovenska izkoriščevalka. Po nekaj letih grda, zanemarjena, debela. In sita vsega, še najbolj sebe."

6. 

"Kje vidiš, da je ona nesrečna? Jaz mislim, da je ona čisto zadovoljna in živi svoje življenje kot bubreg v loju.

Jaz sem samo mnenja, da ON malce preveč krivi njo za svojo nesrečo. On je tisti, ki je tu nesrečen. Kriva pa je ona, ker je grda, ker ga je pretentala, da ji je otroke naredil, se poročil z njo, ... ker on nje kao nikoli ni hotel imet. Ne me basat no. /.../ Naj se loči. Samo, da ne bo potem rahlo presenečen, ker bo življenje še vedno isto, brezmejna sreča pa ga ne bo čakala za prvim voglom."

7. 

"Če ti ni za bit, pol je za it."

Kako bi mu pa ti svetovala?

Fotografije: Unsplash.com/Adrian Swancar

Preberi še: Moškim, ki počnejo TO, se ženske ne moremo UPRETI (dokazano!)

Priporočamo tudi: Moški pravijo, da je TO tisto, kar mora imeti ženska, ki jo bodo večno ljubili!