Si vedela? Če njegov GLAS zveni TAKO, si mu noro všeč (pa ti morda ne upa priznati)

Čeprav gre za nekaj, kar počne podzavestno, tega nikakor ne more skriti ...

Si vedela? Če njegov GLAS zveni TAKO, si mu noro všeč (pa ti morda ne upa priznati) (foto: Profimedia) Profimedia
16. 11. 2020

Skupina znanstvenikov je v raziskavi iz leta 2013 odkrila, da se po tonu glasu prav vsakogar izmed nas lahko ugotovi, ali do osebe, s katero se pogovarjamo, čutimo nekaj več.

Raziskava, ki je bila opravljena na zaljubljenih posameznikih, je pokazala, da moški spremenijo ton glasu, ko se pogovarjajo s svojim partnerjem ali z osebo, ki jih spolno privlači.

V takšnih trenutkih je namreč njihov glas nekoliko višji kot sicer.

Pri ženskah je po drugi strani glas nekoliko tišji in globji, o čemer smo pisali tudi v članku Takšen TON ženskega glasu je po mnenju moških najbolj SEKSI (+ zakaj).

Preberi še:

Kako so znanstveniki pravzaprav prišli do takšnih zaključkov?

Prva skupina sodelujočih je dobila nalogo, da svojim prijateljem in osebi, do katere čutijo nekaj več, postavi identična vprašanja.

Druga skupina sodelujočih pa je morala naknadno poslušati zvočne posnetke prve skupine, nato pa odgovoriti, ali sodelujoči iz prve skupine govorijo s prijateljem ali partnerjem. Velika večina jih je na osnovi tona glasu uganila prav!

Vodilna raziskovalka, profesorica Susan Hughes pojasnjuje, da je glas ljudi, ko se pogovarjajo s partnerjem oziroma osebo, ki jim je všeč, prijetnejši in seksapilnejši v primerjavi z vsakodnevno komunikacijo z ostalimi ljudmi.

In čeprav to ljudje počnemo podzavestno, se bomo med pogovorom s partnerjem (ali osebo, ki nas privlači) trudili zveneti kar se da čutno in zapeljivo.

Gif: Giphy.com

Preberi še: Kolikokrat moramo seksati, da se zaljubimo?

Priporočamo tudi: Članek SAMO za moške: Po takšni predigri hrepenimo ženske!