"Sem zaročena, a obenem zapletena v intenzivno spogledovanje s sodelavcem" (bralke sprašujete, naš novinar Darjo odgovarja)

Imaš kakšno 'občutljivo' vprašanje, pa ne veš točno, komu bi ga lahko zaupala? Na vsa tvoja vprašanja lahko odgovori naš novinar Darjo Hrib.

"Sem zaročena, a obenem zapletena v intenzivno spogledovanje s sodelavcem" (bralke sprašujete, naš novinar Darjo odgovarja) (foto: Profimedia) Profimedia
15. 12. 2016

Vprašanje bralke: Sem zaročena, a obenem zapletena v intenzivno spogledovanje s sodelavcem. Enkrat sva se že poljubila, dlje od tega ni šlo. Gre za čisto seksualno povezavo. Želim ostati z zaročencem, Ampak kaj pomeni, če me pritegne poljubljanje z drugim tipom?

Darjo odgovarja: Tvoja težava zelo verjetno izvira prej iz tvojega strahu kot pa iz privlačnosti spogledljivega sodelavca.

Če resnično želiš končati pisarniško aferico, mu povej, da je bil poljub napaka in da se to ne bo več ponovilo. Potem pa je tudi zelo priročno, če se nehaš vesti kot razvajena koketa in se soočiš z dejanskim problemom – zaroko.

Vprašaj se, ali se resnično želiš poročiti s tem moškim.

Bi morda morala prekiniti zaroko? Premisli, pogovori se s prijatelji, z družino in naj te ne bo strah sprejeti pogumne in morda celo nujne odločitve. Ker poroka z napačno osebo je veliko večja napaka kot zgrešen poljub.

Vprašanje bralke: Načrtujeva poroko in je zato ta tematika vse, kar se z zaročencem zadnje čase pogovarjava. Sicer nikoli nisem bila tisto dekle, ki cele dneve sanjari, katero poročno obleko bo nosila, zato so mi vse te priprave nekoliko odveč. Kako načrtuješ poroko in obenem preprečiš, da ti ne zavzame celotnega razmerja?

Darjo odgovarja: Pri načrtovanju poroke ni treba, da vse opravita skupaj. Razdelita si obveznosti. Ti poskrbi za didžeja (ali terasni bend, če se ti bolj pleše na one druge hite), on naj opravi pokušino tort. Zaupaj mu dovolj, da veš, da bo izbral pravilno. Na koncu boš privarčevala ogromno stresa in časa.

Vprašanje bralke: Želim se poročiti, a moja dolgoletna punca v tem ne vidi smisla, ker sva se odločila, da ne bova imela otrok. To sicer razumem, ampak si želim vso to ceremonijo s prstani in torto. Zdi se mi, kot da ne obstaja neki vmesni kompromis, zato ne vem, kaj naj storim.

Darjo odgovarja: Z uradnimi partnerskimi zavezami ni sicer nič narobe, upam le, da imaš boljši razlog kot le to, da si želiš doživeti izmenjavo prstanov in se slikati ob večnadstropni torti.

To so ne nazadnje le simboli predanosti drugi osebi. Morda se bo ona bolj omehčala, če ji razložiš, zakaj ti toliko pomenijo.

Predstavljaj si vaju na poročni dan – kakšne zaobljube bi ji recitiral? In če potem še vedno noče poroke, mogoče najdeta način, kako lahko te zaobljube uresničita brez drage parade in prstanov.

Vprašanje bralke: S fantom sva skupaj pet mesecev in vse je super – do mene je zelo ljubeč in skrben. Zato bi se mu rada nekako za­hvalila. Ogromno je koncertov, na katere si želim, da greva skupaj, ampak ker ravno piše diplomsko nalogo, nima veliko časa. Rutina s seksi perilom pa je že nekoliko izpeta. Kakšni predlogi?

Darjo odgovarja: So se pričakovanja žensk do moških res tako spustila, da si danes zaslužimo striptiz in koncert samo zato, ker smo prijazni?

Ko bi le prej vedel! Pa vendarle – prijetna večerja v domačem okolju je ravno tako lepa zahvala, najboljše darilo za partnerja, ki je ljubeč in prijazen, pa je – presenetljivo – če si le ljubeča in prijazna nazaj.

Imaš tudi sama kakšno vprašanje za Darja? Za nasvet mu lahko pišeš na: darjo.hrib@adriamedia.si. Vprašaj ga karkoli!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri