"Sem srečno poročena in z možem imava zdrav odnos, a prevzel me je moški, ki ..." (iskrena izpoved Slovenke)

"Potem pa se letos zgodi, kar nisem mislila, da se bo kadarkoli ..."

"Sem srečno poročena in z možem imava zdrav odnos, a prevzel me je moški, ki ..." (iskrena izpoved Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
17. 8. 2023

"Sem poročena, srečno, imava zdrav harmoničen odnos, nobenih čustvenih manipulacij, dobro aktivno spolno življenje, z možem sva si kompatibilna, mož je privlačen, tudi jaz, oba sva vedno urejena, dava dosti na to.

Nikoli v vseh letih zakona mi ni bil noben moški všeč. Vsi so bili slabši kot to, kar imam doma.

Veliko moških je pokazalo simpatijo do mene, v službi, so se odkrito spogledovali, pokazali, da sem jim všeč, nikoli me nihče ni niti malo pritegnil, da bi mi bil sploh kdo simpatičen. Potem pa se letos zgodi, kar nisem mislila, da se bo kadarkoli. Spoznam moškega, ločenega.

Začetna simpatija preraste v neko zagledanost, idealiziranje, potem tega človeka bolje spoznam, se pokaže kot človek, ne kot princ na belem konju, s svojimi napakami. Ki jih niti ni malo. Ima kar precej težav.

Zagledanost je minila, sem mislila, da je šlo mimo, ampak čez par mesecev ugotovim, da me ni minilo, zgodilo se je, da imam tega človeka res rada, globoko rada.

Večkrat se je zgodilo, da so se nama v preteklosti križale poti, a sva se za malenkost zgrešila, smešna naključja, delala v istih podjetjih oziroma on se zaposli takrat, ko jaz odidem, ista družba, ampak v različnih obdobjih. Vedno sva se za las zgrešila.

Drugače, če ga primerjam, je slabši od moža. Slabše izgleda, čeprav je mlajši od moža, finančno dosti slabše stoji, manj trden značaj, zato me je še toliko bolj pretreslo, zakaj me je tako prevzel. Zakaj on?  

Kot, da mi ga je bilo namenjeno srečati. Ne vem, kaj me je na njemu tako pretreslo, niti ne vem, kako on čuti.

Mislim, da sem mu všeč, me opazuje, kadar je prilika, včasih ne more skriti občudovanja, ga čist vrže, spet drugič se potegne v svoj oklep, hladen kot led. Razmišljala sem, da bi se z njim pogovorila, ampak ni to tako enostavno, niti ni smiselno v tej fazi.

Kadar sva slučajno sama, je čutiti, da noben od naju ne more tega, je neka prepreka, čuti se jo, z moje strani velik strah, da ni z njegove strani iskrenih čustev, z njegove strah, ker sem zasedena …

Bi prosila za kakšen nasvet, pa prosim ne posmehovanja, pametovanja.

Ali ste se kdaj vprašali, zakaj te nekdo prevzame, je to neka sorodna duša?

Sploh ne vem, kako se bo to odvijalo, nisem človek, da bi varala, nikoli nisem. Če bi bila samska, bi bila pa sigurno skupaj. V to sem pa prepričana," je na priljubljenem forumu iskreno zapisala Slovenka.

Raziskave pravijo, da je spolni odnos v tem obdobju zveze najboljši in najbolj strasten

Izmed vseh komentarjev izdvajamo dva, ki bi morda lahko pomagala tudi tebi, v kolikor si se ali pa se kdaj znajdeš v podobni situaciji kot avtorica zgornjega zapisa.

"Ob uradnem življenju tvojega Jaza se je ‘neuradno’ (podzavestno) začel razvijati nek drug tvoj Jaz in ta moški ustreza tej obliki privlačnosti. Ampak to ne pomeni, da je stvar zgolj mehanska … Lahko se sprašuješ še nadalje, ali je prav on tvoja sorodna duša, mišljena zate, načrt, tam nekje skovan, katerega uresničitev ti je ponujena, da jo ‘izvedeš’ v tej ali drugačni ali v kar najbolj edinstveni obliki, po tvoji meri.

Vprašanje je zgolj, kaj so tvoja merila, vrednote, stvari, v katere verjameš.

Moje osebno mnenje, tako iz prve, intuitivno: zagotovo si na veliki preizkušnji, saj moraš ‘pretresti’ vso svojo življenjsko ‘zgradbo’, od temeljev do podstrešja in naprej, tvoje videnje tvoje poti. Ne bi rada prišla v podobno situacijo. Verjetno pa sem tudi sama na preizkušnji podobnega značaja, le postavitve so malce drugačne. In karkoli že bo, važno je, da ostaneš v svoji orbiti. Vendar, saj to je tudi tvoje vprašanje: kaj in kje pa je sploh tvoja orbita, kaj pa je tvoje življenjsko poslanstvo, kaj pa so tvoje vrednote in naposled – s kom želiš preživeti ostanek svojega življenja  … tako, čisto banalno …" je zapisala ena izmed uporabnic foruma.

"V predalu moje najstnice sem našla nosečniški test, zdaj pa ..." (klic na pomoč slovenske mame)

Druga pa je dodala: "Praviš, da je slabši od moža, slabše zgleda … Morda je ravno to bistvo, da ti odpre oči, da vidiš kaj imaš in da je to dosti boljše od 'sosedove zelene trave'. Lahko je le iluzija, ki si jo ustvarila sama in pravzaprav ti do njega sploh ni, z njim ne bi nikoli bila. Kako razbliniti ta milni mehurček? Z ostro konico. V trenutku bo počil, ko ga boš videla za to, kar je, in ne to, kar si si umislila, da je, ali bi želela, da je.

Najverjetneje mu pripisuješ lastnosti, ki jih v resnici nima in opravičuješ njegova dejanja, tako da sama sebe pretentaš, ker si želiš, da bi bil tam nekje nekdo, ki bi bil res po tvoji meri. Ampak takih ni. Zato jih tudi do zdaj nisi srečala, ker ne obstajajo. Ne obstajajo nobene sorodne duše, dvojčice ali karkoli že ti bodo napletli.

Obstajajo pa ljudje, ki jim je zate in tvojo dobrobit mar, se trudijo, vlagajo vate, verjamejo vate in drugi, ki se bodo delali, da jim je mar, ker imajo svojo agendo v ozadju, ki pa z ljubeznijo ali tvojo dobrobitjo nimajo nobene zveze.

Ljudje so sposobni vseh sort manipulacij in pretvarjanja, za dosego svojih podlih ciljev. Ne očitaj si, da te je en tak zmedel, ne sramuj se svojih želja, ampak sprejmi to kot lekcijo, pa čim prej se vrni nazaj na svojo pravo pot. Srčno pot."

Kaj bi ji pa svetovala ti?

Samozadovoljevanje: Zadnje raziskave kažejo presenetljiv podatek pri ženskah
(v primerjavi z moškimi)