Kakšna (gola) ženska telesa so moškim najbolj všeč?

Kolikokrat ste se zalotile, da vam je bilo neprijetno v trenutku, ko bi vam moralo biti najlepše? Večni pomisleki, ali mu bom všeč takšna, kakršna sem?

Kakšna (gola) ženska telesa so moškim najbolj všeč? (foto: Profimedia) Profimedia
4. 7. 2017

Kaj imata telo in glava pri slačenju? Moj trebušček, prsi, zadnjica. Joj, kaj pa če ima rajši bolj prsate? Upam, da se bova dobila zvečer, v temi vsaj celulita na mojih bokih ne bo opazil. Tudi trebuh ni več tako raven, kot je bil včasih. Saj sem vedela, da bi se morala že prejšnji mesec vpisati na aerobiko. Spet sem prepozna!

Ta večni zadnji trenutek, ki me navdaja z obupom! Kaj naj naredim? Jutri se dobiva. Prvo bližnje srečanje z nasprotnim spolom je lahko resnično prava mora ali pa seveda neskončni užitek. Odvisno pač od tega, kaj se dogaja v vaši glavi! O lastnem počutju namreč odločate same! Vse je odvisno od vas, od vaših predstav in pričakovanj.

Špela, 26: “Čez poletje sem bila v Ameriki, od koder sem se vrnila težja za 10 kilogramov. Ko sem doma odprla omaro, sem žalostna ugotovila, da v njej ni ničesar razen starih črnih elastičnih hlač, ki sem jih še ‘zbasala‘ na svojo rit, pa še te komaj. Zgrabila me je panika, skoraj sem se zjokala. Po glavi so mi začela rojiti vprašanja. Kaj bodo rekli prijatelji, ko me bodo videli? Debela sem.

Vsi bodo s prstom kazali name in šušljali, poglej jo, kako se je zredila. Moje misli so postajale vse bolj zoprne in nadležne. Postale so tako obremenilne, da sem se odločila, da ne bom šla nikamor, dokler ne bom shujšala. Tudi na kavo ne. Sploh pa ne v lokal, kjer me vsi poznajo. Še na misel mi ni prišlo, da bi v tem obdobju spoznala kakšnega simpatičnega fanta, kaj šele, da bi se z njim zapletla globlje. Zdelo se mi je nemogoče, da bi lahko bila kakšnemu moškemu všeč takšna, kakršna sem, se pravi debela.”

Maša, 32: “Z Matejem sva skupaj že tri mesece, pa se še vedno ne morem popolnoma sprostiti med ljubljenjem. Večinoma se dobivava zvečer in vedno poskrbim, da ugasneva luč v spalnici, preden se začneva slačiti. Nikakor ne želim, da bi videl mojo pegasto kožo, zato se vedno razideva še pred zoro. Po pravici povedano, že samo ob misli na to pobegnem. Zbežim.

Vedno znova me je strah, da mu v resnici ne bi bila všeč. Vsakič ko se postavim gola pred ogledalo z namenom, da bi se sprijaznila s svojo kožo, se spomnim osnovne šole in zbadljivk na račun peg, s katerimi so me obmetavali sošolci na morju. Z Matejem načrtujeva prvi skupni dopust na morju in že zdaj me je strah njegove reakcije, ko bova dan in noč skupaj, se skupaj zbujala, jaz pa peg ne bom mogla več prikrivati.

Rada ga imam, kot še nobenega doslej, in res ga ne bi rada izgubila. Po drugi strani pa pred njim večno tudi ne morem prikrivati svojih telesnih pomanjkljivosti.” Obe, Špela in Maša, sta sicer super punci, a kaj, ko si nista všeč v svoji lastni koži.

Pretirana zaskrbljenost z zunanjim videzom njunih teles jima krade najslajše trenutke življenja. Ameriška zdravnika Bruce in Caroll Shepard pravita, da bojazen pred kakšno situacijo, npr. spolno, lahko povzroči, da postanete opazovalke te situacije, v našem primeru torej opazovalke spolnosti.

To pomeni, da začnete opazovati samo sebe, kot če bi gledale igralko v filmu. Potem se opazujete in si rečete: “videti sem predebela” ali “pege so odvratne, kaj le počnem tukaj z njim” in podobno. Gledanje “predstave”, ki poteka v vaši glavi, zmanjšuje bojazen, ker ste z njo tako zaposlene, da ne doživljate svojih občutkov bojazni.

Vendar to pomeni, da si prav tako ne dovolite v celoti uživati v prijetnih občutkih. Ženska ne more popolno uživati, če se venomer samoopazuje. To še posebno velja v spolnosti, kjer se zaradi predstav v možganih energija ne more širiti v obe smeri. Je že tako, da se tudi spolnost dogaja v glavi, ne v genitalijah.

Telo je le orodje

In kot tako od vas zahteva določeno mero skrbi in pozornosti. A se slednje kaj hitro lahko sprevrže v nezdravo pretiravanje in obsedeno skrb za zunanji videz. Majhne telesne napakice in hibe, ki jih drugi še opazijo ne ali jih celo dojemajo kot simpatične značilnosti vaše osebnosti, se lahko v vaših glavah spremenijo v prave monstrume, ki se zdijo nepremagljivi.

Odpor in bojazen glede vašega telesa se torej skrivata v glavi! Ključ do rešitve pa – kot ponavadi – v ljubezni in sprejemanju, tokrat lastnega telesa. Naučite se ljubiti svoje telo takšno, kakršno je, pravijo tisti, ki s tem nimajo problemov. Brez obsojanj, kajti vedno bodo obstajala telesa, ki bodo lepša od vašega. Poudarite tisto na sebi, kar vam je všeč. Pohvalite se.

Ljudje smo smešna bitja, nikoli zadovoljna. Vedno imamo občutek, da so stvari, ki so tuje, boljše, lepše, privlačnejše. Samo spomnite se, ko ste bile še majhne, so bili sosedini piškoti vedno boljši od maminih, pa čeprav sta jih spekli po enakem receptu.

Samo od vas je odvisno, kakšno sliko si boste ustvarile o sebi, o svojem telesu. Ta bo vaše ogledalo, vaša resnica. Vaš odsev bodo videli drugi. Naj bo vaša slika čim lepša. Zavedajte se svoje enkratne lepote, saj nobena na svetu nima popolnoma enakih prsi, popka, zadnjice kot ve. Zato ste nekaj posebnega, prav zato je življenje zanimivo. Zato vendar slačimo drug drugega.

Predstavljajte si dolgčas, če bi bili vsi enaki, če bi točno vedele, kaj se skriva pod obleko novega moškega. Kako nezanimivo, nenaravno! Najbrž bi počasi izginil naš interes, da bi se sploh še slačili. Ljudje se moramo med seboj razlikovati, tudi po zunanjosti, in nič ni narobe, če ste drugačne. To nikakor ne pomeni, da ste grše ali vredne manjšega poželenja.

Perfekcionizem je breme, ki nam nalaga velika pričakovanja okolice. Tudi merila popolnosti nam določa okolica, le-ta pa se s časom spreminjajo. Nobeno pretiravanje ni zdravo. Vsaka od vas ima nekaj, s čimer se lahko pohvali, tako kot ima vsaka, še tako lepa ženska, nekaj, kar jo moti. Poleg tega lahko z dobro voljo in vztrajnostjo v športu in redni vadbi spremenite stvari, s katerimi se ne morete sprijazniti in na katere seveda sploh lahko vplivate.

Vas zanima, kako sta končali naši punci, Špela in Maša? Prva je potrebovala veliko časa za to, da se je končno sprijaznila z dejstvom, da je svojemu fantu všeč natanko takšna, kakršna je (celo z vsem nezadovoljstvom do lastnega telesa).

Borut ji je le nekako dopovedal, da je seksi in da si je ne bi želel bolj suhe. Tako se ji je okrepila samozavest, postala je manj samokritična in stroga do sebe. Ko je šla s prijateljicami v mesto, je opazila, da se za njo ozira presenetljivo veliko fantov. Borut ji je odprl oči.

Danes gleda drugače nase in na druge. Hvaležna mu je in zato ga ima še bolj rada. Maša pa se je odločila, da gre plavat z morskimi psi, pa naj se zgodi karkoli. Glej ga zlomka, po prvi romantični noči na morju ji je Marko izdal, da se je najprej zaljubil v njene simpatične pege.

Da je prav zaradi njih res nekaj posebnega. Takrat se je zavedla, da njen strah izvira še iz otroštva, ko so fantje z nagajanjem puncam izkazovali svojo naklonjenost. Zakaj ne bi vzljubila svojih pegic še sama, se je spraševala.

Pomembno se skriva v glavi

Ve ste tiste, ki odločate! Pretehtajte pluse in minuse in se odločite, lahko pa se preprosto nehate obremenjevati in se sprejmete takšne, kakršne ste. Res je, ljudje smo vizualna bitja, v prvih sekundah si ustvarimo mnenje na osnovi tega, kar vidimo. Saj druge možnosti sploh nimamo. Ko se spoznavamo, vključujemo še druga čutila. Tako se zbližamo, ker si dišimo, se tipamo, izmenjujemo misli, poglede.

Sicer pa, ste pomislile, da je najbolj preprosto nekaj dobiti, precej težje je nekoga obdržati. Pomislite, ali ste same kdaj zapustile fanta samo zato, ker je bil preveč poraščen, ker ni imel razvitih mišic? Moški in ženske si sploh nismo tako različni. Tudi oni imajo pomisleke, ali vas bodo zadovoljili, neznansko radi so boljši od svojih predhodnikov. Tudi oni se sprašujejo, kaj delajo narobe, da se skrivate pod odejo in ugašate luči.

Bolj ko se trudijo odpraviti zadrego, globlje pod odejo lezete. Bolj ko vas občudujejo, manj ste si všeč. Kakšen paradoks! Njim je lahko všeč prav tisto, kar vam ni. Ste kdaj pomislile, da se to zgodi morda zelo pogosto? Se pravi, da sta vaša zaskrbljenost in z njo povezan strah pred zavrnitvijo popolnoma odveč. Ne trdim, da sta vaša zunanja podoba in videz zanemarljiva.

Še največ veljata na samem začetku, v prvih sekundah, ko možgani pošiljajo signal. Ko pa v rokah držite vstopnico za predstavo neskončnih užitkov, je najpomembneje, da se znate sprostiti in uživati. Ljubezen je slepa, so vedeli povedati že davno pred nami. Potemtakem ne gre za velikost in obliko človeških organov, temveč za pretok energije med zaljubljencema.

Zato mirno užijte sladke trenutke v postelji, na obali, stari barki, ob sončnem vzhodu zahodu ali zenitu. Predajajte se poletnim strastem, tem božanskim občutkom, ki jih lahko doživita le dva, ki se ljubita. To so vendar stvari, zaradi katerih je življenje lepo!

Naj popustijo zavore

Česa se morate zavedati, preden skočite pod rjuho?

  • Moški so precej manj kritični, kakor ste ve. Ljubite brez zadržkov in nikoli ne predvidevajte vnaprej, kaj mu bo všeč in kaj ne. Če ve ne marate špinače, to še ne pomeni, da je tudi on ne mara, morda jo celo obožuje.
  • Moški med ljubljenjem uživajo v občutkih, tako kot ve. Očitno ste ga vzburile takšne, kot ste, zato se ne obremenjujte s svojim videzom. Bistvo se skriva v doživljanju občutkov in ne v vizualnem. Preprosto uživajte!

Napisala: Tadeja Erker
Fotografija: Unsplash/Ryan Moreno

Preberite še: To so malenkosti, ki naredijo poletni seks vznemirljivo nepozaben!

Priporočamo tudi: Bombastičen trik, kako do ženskega orgazma z draženjem bradavičk