"Sem gej, ampak mi je všeč ženska - naj povem partnerju?" (klic na pomoč Slovenca)

"Iskreno nikoli ne bi mislil, da je to možno. Zaljubil sem se. V žensko ... Totalno sem zmeden."

"Sem gej, ampak mi je všeč ženska - naj povem partnerju?" (klic na pomoč Slovenca) (foto: Profimedia) Profimedia
18. 8. 2022

"Istospolno usmerjen sem že, odkar pomnim. Nikoli me nobena ženska ni privlačila, niti v letih, ko me je razganjalo, niti v sanjarjenjih. Vseeno sem se težko sprijaznil, da sem drugačen. Okolica temu pač ni bila naklonjena. A sem naredil korak … povedal družini in ožjim prijateljem. Tega je zdaj že slabih 20 let. 10 let sem tudi v zelo lepi resni in trdni zvezi. Vse štima. Res. Nakar je v moje življenje stopila ženska, ki mi je svet obrnila na glavo," svojo iskreno izpoved na slovenskem forumu začne moški z vzdevkom Zmeden.

"Iskreno nikoli ne bi mislil, da je to možno. Zaljubil sem se. V žensko.

Prvič v življenju je ženska pritegnila mojo pozornost v smislu privlačnosti. Čustva so precej sveža in partnerju še nisem povedal. Niti ne vem, če bom, ker sem nekako odločen, da čustev ne bom negoval, ker ne vem, kam bi to vodilo. Sem pa totalno zmeden, kako se lahko to kar tako zgodi. Po dveh desetletjih bojev s samim sabo in sprejemanjem svoje drugačnosti naj zdaj predelujem še tole?

Prišla je tiho in vizualno nevpadljivo, ampak s svojo prisotnostjo naredila nepričakovano. Je lepa punca, nežna, zadržana, skromna. Izredno pametna, pronicljiva … in v njen um sem se ujel. Tako drugačna je od drugih žensk, to lahko zatrdim. Rad bi bil v njeni družbi, čeprav se je izogibam, kolikor se da, da ne zapletem dodatno.

Sanjarim o njenih ustnicah in pogledu, o tem, kako bi bilo poljubiti žensko.

Ne vem, če ve za mojo spolno usmerjenost, je pa tudi sama v resni zvezi (in ima družino). Je pa dejstvo, da stikov ne morem popolnoma prekiniti. Čutim, da ji je v moji družbi prijetno. Čustva do mojega partnerja se niso spremenila, še vedno me privlači, prav tako še vedno trznem ob kakšnemu drugemu moškemu. Torej ostajam gej. Gej, ki sanjari o samo eni punci.

Vem zagotovo, da ji o občutkih ne bom razlagal, niti mojemu partnerju. Razčistil bom pri sebi in šel dalje. Upam, da bo šlo.

In tu prosim za vašo pomoč. Poznate kakšen tak primer? Berem, da seveda je možno, da naletiš na osebo nasprotnega spola, ki te privlači. V naših krogih tudi slišim kdaj za koga, ki ga seveda ne poznam in niti ne vem, ali je res ali ne. Kako se stvari razpletejo? Bi vi na mojem mestu ravnali drugače? Tuhtam, ali bo to kar tako minilo (glede na to, da stikov prekiniti ne morem)? Da bi se ponovilo še s kaksno drugo žensko, pa iskreno dvomim."

Kako bi mu ti svetovala? 

Preberi še: Nova študija: Tolikokrat na LETO se v resnici samozadovoljujemo ženske (in TOLIKO moški) 

Priporočamo tudi: “Zaradi krikov sem skoraj poklicala policijo, nato pa sem ugotovila, OD KOD prihajajo” (izpoved iz ljubljanskega bloka)