Seksi igra vlog za telebanke

Misliš, da je igranje seksi vlog rezervirano le za profesionalce? Potrebuješ: ščepec domišljije, kanček humorja, mero drznosti in ... No ja, tudi kostum za noč čarovnic ali lasulja ne bi škodila.

Seksi igra vlog za telebanke (foto: Jeffrey West Brook/Studio D.) Jeffrey West Brook/Studio D.
9. 3. 2015

"Ti o tem najbrž vse veš," mi je pred dnevi rekla prijateljica, ko sem ji omenila temo, ki jo trenutno raziskujem. Ko si v ožjem in širšem krogu znana kot novinarka za seks in podobne radosti, so ljudje prepričani, da si nimfomanka, ki je v življenju poskusila že čisto vse, medtem ko tvojega fanta polovica družbe pomiluje, ker si 'živahna', polovica pa po božje časti ... iz istega razloga.

Seveda ni res, da je seks novinarka v življenju poskusila že čisto vse, in to iz pomembnega razloga. Zavedam se pomembnosti fantazij, ki se ne imenujejo zastonj tako, kot se. Prav je, da ostajajo v naši domiš­ljiji in od tam delujejo na resničnost, to pa večinoma tako, da se te niti ne dotaknejo.

Med nama s fantom je k sreči toliko kemije, da mi je včasih dovolj, da se med seksom komaj premikava, pa že vidim vse zvezde.

Z njim se še nisem spustila v akrobatske vode, ne izzivam ga s fetišističnimi krpicami, ne gledava ekstremne pornografije in se nasploh obnašava precej srednješolsko.

A nikoli ne reci nikoli, in če ne prej, določene stvari poskusiš vsaj zato, da je tvoj članek bolj doživet. Kostum seksi sobarice se mi je za odprtje sezone novih dimenzij v najinem seksualnem življenju tako zdel povsem dovolj 'kinki', sploh pa je bilo moje stanovanje zares potrebno čiščenja.

O tem, kako je moj 'normalni' fant sprejel bel predpasniček s čipkami, malo pozneje, naprej pa naj s tabo delim, kar sem izvedela od strokovnjakov in kaj so mi zaupale prijateljice. To je tvoj (in moj) priročnik igranja vlog za začetnike.

1 Že veš, katera je tvoja naj fantazija?

Če si si z njo na jasnem, je delo že napol opravljeno in potrebuješ le še nekaj tistih sestavin, ki so omenjene zgoraj. Sicer pa ti seksologinja Laurie Watson svetuje, da se podaš v nekaj, kar je preverjeno všeč večini ljudi.

Na primer: v hotelu rezerviraj sobo, se z njim v hotelskem baru dogovori zmenek, nato pa se pretvarjaj, da si neznanka. Ne sprašuj se, ali mu bo ta igra všeč, ker mu bo. Moški imajo radi občutek, da so z novo žensko, pa čeprav tebe ne bi zamenjali za nič na svetu.

V pradavnini je bila vloga moškega, da oplodi čim več žensk, saj je bila zemlja pusta in neobljudena. Nekaj tega je moškim ostalo in po mojem bi še kar veselo naseljevali planet, če ne bi bilo alimentov in odvetnikov.

Šalo na stran, če te mika igranje vlog, poskusi z zdravnikom in bolnico, bolnikom in medicinsko sestro, seksi policistko in roparjem, prekrškarico in višjim inšpektorjem, pilotom in stevardeso, profesorico in neposlušnim učencem, pridno učenko in pohotnim profesorjem, reševalcem iz vode in neprevidno plavalko ... To so fantazije iz kolektivne zavesti in delujejo pri vseh ljudeh.

Če bi rada šla korak za korakom, bo torej najvarneje, da preizkusiš nekaj s tega seznama, šele nato pa se podaj v bolj tvegane vode in mu predlagaj tisto, kar je videti bolj absurdno. Če te ima rad in če sta skupaj že nekaj časa, bo to sprejel, vseeno pa mu kaj takšnega za vsak primer ne predlagaj že na prvem zmenku.

2 Svojo fantazijo deli z njim

Ian Kerner, seks terapevt z Manhattna, pravi, da se seksualna igra vlog začne s trenutkom, ko svojo fantazijo deliš s partnerjem. To je seveda laže reči kot storiti in v resnici je to najtežji del vsega, to razkritje, ko tvegaš, da te bo nekdo zaradi povedanega kar naenkrat videl drugače.

Pa ne gre le za to, da te ne bi videl več v lepi luči – včasih se pri partnerju pojavi tudi strah, da si v resnici želiš nekoga drugega in da ga verjetno ves čas malo iščeš. Na srečo dr. Kerner pozna trik.

"Fantu pri zajtrku povej, da si imela ponoči res vroče sanje o profesorju in učenki, pri čemer je bil profesor on, učenka v belih dokolenkah, karirastem krilcu in kitkah pa ti. Tako boš fantu pravzaprav dala kompliment. Če o njem celo sanjaš, si očitno zelo zelo zaljubljena, kajne?" pojasnjuje Kerner in sliši se logično.

Ko fantu predlagaš, naj zate zvečer odigra strogega profesorja, mu bo jasno, da ne fantaziraš zares o profesorju statistike, pri katerem si že nekajkrat pogrnila na izpitu, temveč o njem.

A če zares fantaziraš o tistem tečnem profesorju, je to čisto druga zgodba in boš morala priti stvari do dna ... brez igranja vlog. Ko je enkrat jasno, kaj bi rada, sledi nujen del uvoda v vajino novo pustolovščino.

Ni namreč dovolj, če fantu omeniš, da bi te vzburjalo, če bi se preoblekel v zdravnika, ker tako tvegaš, da te ne bo 'pregledal' zdravnik, o katerem si sanjarila. Fantu moraš natančno razložiti, kaj te pri tej fantaziji pravzaprav vzburja: pregled, doktorjeva hladnost, gumijaste rokavice, to, da ostaneš napol oblečena, uporaba mrzlih instrumentov ...

Če tudi sama nisi povsem prepričana, zakaj si želiš vlogo bolnice, si fantazijo večkrat zavrti med samozadovoljevanjem in dokopala se boš do resnice.

Zdaj pa pride še en izziv: kako vse to razložiti, ne da bi izpadla super neumna?

Če nisi dovolj samozavestna, bo mogoče bolje, če mu stvari kar napišeš. Erika (30) pove: "S fantom se ne vidiva vsak dan, ker sva v službi na različnih koncih Slovenije. Navadila sva se, da se v dnevih, ko nisva skupaj, rajcava po elektronski pošti, najbolj vznemirljivo od vsega pa je, ko si izmenjujeva fantazije. Eno mojo za eno njegovo, tu gre za trgovino! Tako se bolje spoznavava in utrjujeva najino zvezo. Neverjetno je, kako te takšne skrivnosti povežejo, poleg tega pa ne poznam boljše predigre. Ko se spet vidiva, me slači že na vratih."

3 Določita nekaj mej

Povedala si mu, kaj bi rada, zdaj pa je čas, da to udejanjita. Toda preden se zares spustita v igro, je dobro in pametno, da določita meje, ki jih pod nobenim pogojem ne smeta prestopiti. To je še posebno pomembno, če gre za scenarij, ki vključuje kaznovanje.

Zmenita se, kaj je zate sprejemljivo: naj bo kaznovanje verbalno in telesno? Kje je prag tvoje bolečine? Boš prenesla le lažje šeškanje ali tudi kakšen močnejši udarec z loparčkom? Ti zavezana zapestja povzročajo občutke tesnobe in zaradi premočnih vozlov dejansko težko dihaš?

Vse to moraš fantu nujno povedati, ker ti ne bere misli! Še preden se lotita podviga, določita varnostno besedo, ki bo pomenila, da je igro treba nemudoma ustaviti. Zame je ta beseda na primer 'rdeča'.

4 Pripravita sceno

Posebna garderoba za seksualne igrice ni nujna, je pa kljub temu pomembna in lahko močno olajša vživljanje v vlogo. Ponoči je seveda vsaka krava črna in takrat domišljija še bolj podivja, pri prižganih lučeh pa bo učinek boljši, če bosta oblečena oziroma zamaskirana.

Včasih pomaga že lasulja – poskusi in videla boš, kako presenetljivo drugače se lahko počutiš z drugo barvo las. Svoje spalnice prav tako ne boš mogla povsem spremeniti v predavalnico, a že če vanjo postaviš stol in mizo, na kateri se da početi marsikaj, bo to čisto druga zgodba.

Erika pove: "Včasih se pretvarjam, da sem gospodinja iz petdesetih. Spnem si lase, oblečem klasično spodnje perilo in obujem visoke pete. Poskrbim, da je glasba ravno prav retro, nato pa mu, ko se vrne domov, pripravim martini, sezujem čevlje in razvežem kravato. Še nikoli ni spil martinija do konca in še vedno si me je vzel napol oblečeno."

Alenka se rada obleče v seksi kuharico. "Povabim ga na večerjo, kuham pa v perilu, visokih petah in predpasniku. Pripravim same dobre jedi, ki nanj delujejo kot afrodiziak, on pa me potem položi kar na kuhinjskem pultu. V to svojo fantazijo sem ga zapeljala čisto spontano, brez velikih besed in priprav. Takoj je bil za igro in nikoli me ni vprašal, ali se mi ni slučajno zmešalo."

Če ga dobro poznaš, boš verjetno že približno vedela, kaj ga vzburja. V stevardeso se sploh ni težko obleči, tudi v medicinsko sestro ne, tvoja uniforma pa ti že sama po sebi narekuje drugačno obnašanje.

Te privlačijo policisti? Kupi lisice in mu namigni, da si prekršila zakon. Se ti zatresejo kolena vsakič, ko moraš k svojemu seksi splošnemu zdravniku? Dragemu namigni, da se ne počutiš najbolje in da bi potrebovala pošten sistematski pregled. Ob pomanjkanju idej pa ti svetujem, da brez sramu obiščeš seks štacunco in hitro se ti bo posvetilo, kaj hočeš.

5 Ne pozabi na zabavo

Po vseh teh pripravah se ti lahko zazdi, kot da se pripravljaš za avdicijo na igralski akademiji. Ko začutiš, da si napeta ali negotova, se opomni, da ne igraš zato, da bi osvojila oskarja, ampak za zabavo.

Če ti bo šlo na smeh, tega ne jemlji kot neuspeh, ampak se od srca nasmej – ne nazadnje so ravno doživljaji te vrste tisti, ki si jih bosta za vedno zapomnila.

Igrice, ki se jih greš, so za odrasle, a od tebe zahtevajo nekaj otroškosti. Otroci so spontani in ne razmišljajo toliko kot odrasli. Ne obremenjujejo se s tem, kako so videti in kaj si o njih mislijo drugi, zato pa uživajo. Če hočeš, da boš v igri vlog uživala, moraš spet najti sproščenost, ki si jo poznala kot petletna deklica.

6 Zdaj si pripravljena

In zdaj je čas, da ti povem, kako je šlo meni. Ko me je fant popoldne klical in vprašal, kaj počnem, sem mu odgovorila, da pospravljam stanovanje. Zmenila sva se, da pride pozneje do mene, in ko se je pojavil na vratih, mu je odprla seksi sobarica.

Izbuljil je oči in od presenečenja obstal.

"Nisem še končala s pospravljanjem," sem mu rekla, kot da ni nič in se odvrtela nazaj v kuhinjo. Še vedno ni nič rekel, sem pa na sebi kar naenkrat začutila njegove roke in kot kamen trdo orodje.

"Tamle na zgornji polici je še nekaj prahu," je rekel. Vživel se je v igro, in ko sem splezala na stol, da bi pobrisala namišljeni prah, se je zagrizel vame.

O tem se pozneje sploh nisva veliko pogovarjala, sva pa zadovoljno predla, ker sva izkusila povsem nove občutke in doživela orgazem, ki je bolj kot na orgazem spominjal na potres.

In to je bila moja prva fantazija, ki sem jo uresničila z njim. Ni pa bila edina – moja druga obsesija je bila obisk seksi maserja, ki nekoliko prekorači svoje pristojnosti in se do stranke – mene – obnaša neetično. Da bi to svojo fantazijo spravila v resničnost, sem sledila zgornjim napotkom.

Fantu sem povedala, kaj imam v mislih, nato pa sem se v hlačkah in modrčku ulegla na masažno mizo. Povedala sem mu, da je zame višek vznemirjenja v tem, da se on preveč približa hlačkam in mednožju, prsti pa mu ponesreči uidejo pod modrček.

Vse se dogaja zelo počasi in postopoma, ker ima samo tako smisel, trajalo pa naj bi natanko toliko časa, dokler ne bi mogla več in bi sama od sebe razširila noge. Dragi je bil takoj za.

Oblekel se je v maserja: bela majica in bele hlače, jaz pa sem v njegovo 'masažno sobo', v kateri so že gorele čajne svečke in kadilo, vstopila v tuniki, pod katero sem imela navadne bele hlačke in modrček, ki maserja ne bi smel preveč vzburiti. Vprašal me je, ali me kaj boli in ali si želim, da bi se kakšnemu delu telesa bolj posvetil.

Odkimala sem in se ulegla na trebuh. Z masažo je začel na hrbtu in se dlje zadržal na križu, kjer so mu roke nenehno uhajale med hlačke. Te mi je končno premaknil dol tako, da je verjetno videl moje mednožje in se povsem posvetil zadnjici.

Tako zelo sem uživala, da sem na trenutke zares pozabila, kjer sem in s kom. Ko me je obrnil na hrbet in nadaljeval z masažo prsi, sem si ga drznila vprašati, ali to počne z vsemi strankami.

"Občasno, ko začutim, da to potrebujejo," je odgovoril, ne da bi se za sekundo zmedel in nadaljeval. Slekel mi je hlačke in me zmasiral čisto celo. Kako se je vse skupaj končalo, najbrž že veš, zato ti bom prihranila detajle, me je pa pri vsem skupaj vzburilo še nekaj: na koncu sem mu za masažo plačala!

Že prej sva se namreč dogovorila, da bova ves 'prisluženi' denar, ki se bo nabral med najinimi spolnimi igricami, spravljala v hranilnik za počitnice.

Najin naslednji podvig bo srečanje dveh neznancev, ki seksata, ne da bi se poznala po imenu. Tokrat ga nameravam še bolj presenetiti in popolnoma spremeniti svoj videz. Kupila sem si blond lasuljo, oblekla pa se bom precej bolj drzno kot ponavadi.

Zdaj morava samo še izbrati bar, kjer naju ne poznajo, in krstiti toaletne prostore. Mislim, da ne počneva nič čudnega, sva pa v zvezo vnesla nekaj, česar z drugimi partnerji nisva nikoli imela. To me na poseben način navdaja s samozavestjo in ponosom, saj sem bila navsezadnje jaz tista, ki sem ga prijela za roko in popeljala v nov svet.

Niso pa v vsem tem sami plusi, kot nikoli niso: včasih me je strah, da bo zaradi mojih idej dobil pogum in jih uresničil še s katero drugo. Priznam, da me je strah, da bo po najini igri neznancev v baru to zares nekoč naredil, ne v igri, ampak zares. K sreči ima on enake strahove ...

Po predlogi Tracy Clark-Flory priredila Alja Maček