Po teh 8 lastnostih prepoznaš ljudi, ki so globoko v sebi nesrečni (a si ne priznajo)

10. 2. 2024
Po teh 8 lastnostih prepoznaš ljudi, ki so globoko v sebi nesrečni (a si ne priznajo) (foto: Profimedia)
Profimedia

Si se tudi ti vprašala, kako prepoznaš ljudi, ki so resnično nesrečni? Izvoli 8 znakov, ki razkrivajo ravno to:

1. Nenehne skrbi

Nesrečni ljudje so nenehno zaskrbljeni zaradi stvari, ki jih ne morejo spremeniti, ali pa zaradi stvari, ki se sploh niso zgodile in se najverjetneje sploh ne bodo. Težko se osredotočijo na sedanjost, saj se nenehno obremenjujejo s preteklostjo ali prihodnostjo.

2. Težave pri soočanju z ovirami

Nesrečni ljudje so tisti, ki obupajo in ne vztrajajo, ko jim življenje postavi težko oviro. Ravno ta "poraz" prinese še več slabe volje in nesrečni ljudje se tako nenehno vrtijo v začaranem krogu nezadovoljstva.

3. Postavljanje neuresničljivih ciljev

Pomembno je, da si v življenju znamo postaviti cilje. Pri tem pa moramo biti pozorni, da so to dosegljivi, manjši cilji, ob dosegu katerih smo lahko ponosni nase. Prav je, da si želimo segati po zvezdah, vendar, če tega ne počnemo z racionalnim razumom, smo lahko na koncu deležni velikega razočaranja.  Nesrečni ljudje počnejo ravno to: postavljajo si nerealne cilje, nato pa so razočarani.

4. Osredotočanje na napake

Nesrečni ljudje bodo pri sebi (in pri drugih) videli le napake. Vsekakor se je dobro zavedati svojih napak in jih popravljati, vendar moramo ohranjati ravnovesje in se hkrati osredotočati tudi na pozitivne lastnosti.

5. Ugajanje drugim 

Pretirano ugajanje drugim nikoli ne more voditi do srečnega življenja. Ljudje, ki se nenehno ukvarjajo z mnenjem okolice namesto, da bi poslušali sebe, so nezadovoljni.

6. Opravljanje

Opravljamo iz različnih vzrokov. Največkrat gre za znak nezadovoljstva z lastnim življenjem. Nesrečni ljudje so veliko bolj nagnjeni k obrekovanju in obsojanju drugih.

7. Sprejemanje situacije

Nesrečni ljudje bodo velikokrat preprosto sprejeli situacijo, ki jih obdaja, namesto da bi se borili za boljše. Morda bodo rekli, da je to pač njihova usoda in se postavili v vlogo žrtve.

8. Premalo časa zase

Razlika med srečnimi in nesrečnimi ljudmi je v tem, da srečni ljudje vedo, kako poskrbeti za svoje dobro počutje in pri tem ne bodo nikoli omahovali. Nova obleka, izlet v naravo, kopel ali obisk kina... Skrb zase je ravno tako pomembna kot skrb za druge.

Preberite več na Sensa.si

Morda te zanima še: Kar četrtina žensk pravi, da jih najbolj privlači TA del moškega telesa (in stavimo, da ni tisto, kar misliš 😉)

Preberi tudi: Psihoterapevti razkrivajo, da obstaja ena beseda, ki močno uničuje vajin odnos

Novo na Metroplay: Tatjana in Verena Rojc – Slovenci kulturo cenimo bolj kot Italijani | Podkast Slovenske filharmonije