Resnična zgodba: Romantično kuhanje v dvoje se je spremenilo v ... nočno moro

"Ko me je povabil, da skupaj skuhava večerjo, sem mislila, da jo bom tudi pojedla ..."

Resnična zgodba: Romantično kuhanje v dvoje se je spremenilo v ... nočno moro (foto: Profimedia) Profimedia
11. 4. 2022

Včeraj sem se dobila s fantom, s katerim imava razmerje kakšno leto. Med zmenkom je med nama prišlo do nekih trenj (zaradi malenkosti), a na koncu sva to s pogovorom rešila. Prespala sem pri njem (saj živiva v različnih mestih) in naslednji dan me je vprašal, če bi z njim pripravila večerjo (to sicer skupaj zelo rada počneva, zato se mi je zdelo zabavno, da se drug drugemu oddolživa za slab prejšnji večer. Mislila sem, da je to predlagal, ker ve, da rada kuham in preživljam čas z njim).

Super! Odlična ideja, bila sem res navdušena, da bova skupaj preživela nekaj kvalitetnega časa, skuhala in povečerjala, saj oba obožujeva hrano.

Če prevrtim čas nekoliko naprej. Med sprehodom po samopostrežni sva nabirala sestavine za nek 4-urni recept, po katerem bi pripravila večerjo. Ko sva šla mimo otoka z zelenjavo, pa mi je iznenada omenil: "Aja, mimogrede, spomni me, da ti prihranim nekaj hrane, da jo boš tudi ti poskusila."

Na kar sem mu odgovorila: "Ammm, oprosti, kako to misliš, da mi boš prihranil nekaj hrane?" Izkazalo se je, da je k sebi povabil nekaj prijateljev in jaz nisem bila povabljena na dejansko večerjo.

Od mene je želel, da z njim skuham 4 ure dolg recept, ni pa mi omenil, da tega ne bom jedla? Ne razumem?

Utihnila sem, saj me je razburilo, ker sem se resnično veselila, da bova skupaj preživela nekaj kvalitetnega časa in jedla dobro hrano ter s tem popravila slab zmenek pretekli večer. Da ne govorim, kako sem se ob tem počutila neumno in nepomembno.

On pa se je razjezil, ker sem "predvidevala, da bom ostala na večerji", nato pa je utihnil, se začel kujati in me ignorirati. Povedala sem, da sem v bistvu precej jezna, ker mi ni povedal, da ne bom mogla jesti večerje, ki jo bom skuhala z njim. Nikoli me zares ni povabil, da ostanem na večerji: le vprašal me je, če bi skuhala z njim in pozabil omeniti, da je ne bom jedla.

Nato se je še bolj razjezil, ker sem se odzvala z ignoriranjem. Razumem, zakaj, saj ko sem jezna, postanem res tiha in hladna. Zavedam se, da imam ta problem in ga tudi skušam popraviti.

Po drugi strani pa menim, da bi moral bolje skomunicirati in morda nekoliko bolj biti pozornen na moja čustva. Običajno je super oseba in ta incident mu sploh ni podoben.

Sem torej jaz tista, ki nima prav, ker sem predidevala, da bom pojedla večerjo, ki sem jo skuhala s fantom, s katerim se videvam, nato pa se razjezila, ker ni bilo tako?

Dobro ve, da je kuhanje moja strast in ena mojih najljubših aktivnosti z njim. Ve, da me to sprošča, in prav tako ve, da izredno rada kuham za druge, pa čeprav ni nujno, da bom to tudi sama pojedla. V bistvu sem spoznala veliko njegovih prijateljev, zato ni težava v tem, da bi me skrival ali karkoli.

Vir: Reddit.com

Preberi še: "Na pomoč, tašča mi bo uničila zakon" (klic na pomoč Slovenke)

Priporočamo tudi: "Oba z ženo spiva z drugimi, a vendar me je nedavno začelo skrbeti, ker ..." (izpoved moškega)