"Rekla sem, da tik po porodu ne želim obiskov, njegovi starši pa zdaj silijo v porodno sobo" (izpoved ženske)

"Kaj mislite o tem? Mož mi pravi, da se preveč obremenjujem in da to ni moja težava, pa vendar vem, da se ne bi postavil zase, če bi to njegova mama res naredila."

"Rekla sem, da tik po porodu ne želim obiskov, njegovi starši pa zdaj silijo v porodno sobo" (izpoved ženske) (foto: Profimedia) Profimedia
15. 6. 2022

Z možem sva se odločila, da bom najinega dojenčka rodila v porodnišnici, iz katere te, v kolikor gre vse po načrtih, odpustijo med 4 in 24 urami. Zaradi tega sva se določila, da bova vsem povedala, da restrikcije zaradi koronavirusa ne dovoljujejo obiskov, kar pomeni, da bova ta čas imela le zase in za najinega dojenčka.

Pa vendar je moja tašča šla poizvedovati o bolnišnici, ki sva jo izbrala, in izvedela, da so obiskovalci dovoljeni, ampak midva sva še naprej vztrajala s tem, kar sva jim sprva rekla ter se izgovorila na to, da ne moreva vplivati na to, kar rečejo medicinske sestre.

Ko me je tašča vprašala, kdaj bodo lahko videli dojenčka, sem ji odgovorila, da je to odvisno od tega, kdaj bova odpuščeni, kako se počutim in kako se počuti moj dojenček, ampak načeloma znotraj 24 ur.

Ona pa mi je odgovorila: 'Bova pač trkala tako dolgo na vrata, dokler naju kdo ne spusti noter'.

Kaj mislite o tem? Moj mož mi pravi, da se preveč obremenjujem in da to ni moja težava, pa vendar vem, da se ne bi postavil zase, če bi to njegova mama res naredila.

V načrtu imava, da bolnišnici poveva, da ne glede na situacijo ne dovoljujeva obiskov. Osebno menim, da je nesprejemljivo, da je šla poizvedovati o najini bolnišnici in da želi za vsako ceno nasprotovati najinim željam. Če ne želim obiskov v bolnišnici, pomeni, da jih ne želim, ne glede na razlog.

Počutim se pod stresom, čustveno in v tem primeru osamljeno, saj ne vem, kako naj se s tem soočim.

Prav tako imamo vsak teden družinsko večerjo in njegova starša sta naju že vprašala, če imava namen priti naslednji teden. Ponovno sem jima skušala pojasniti, da poleg dojenja in splošnega počutja morda ne bom pri volji.

Možu sem povedala, da bomo morali tedenske družinske večerje za nekaj časa dati na stran in bova na njih morda hodila le enkrat mesečno, dokler dojenček nekoliko ne zraste, on pa se je ob tem razburil in mi očital, da želim le dojenčka držati stran od drugih.

Vir: Reddit

Preberi še: Moški našel ženin uporabljen nosečniški test, a kar je sledilo, te bo pustilo odprtih ust!

Priporočamo tudi: "Moja žena je prepričana, da poskušava narediti otroka, jaz pa v resnici ..." (šokantna izpoved moškega)