"Razmišljam, da bi uprizorila lastno smrt, saj mu ne upam reči ne" (klic na pomoč Slovenke)

"Nisem močna, preveč ga pogrešam, čeprav potem vsakič trpim. Spravlja me v depresijo."

"Razmišljam, da bi uprizorila lastno smrt, saj mu ne upam reči ne" (klic na pomoč Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
3. 1. 2022

"Ni nama usojeno, da bi bila skupaj. Še vedno me pokliče za pogovorarjanje, jaz pa mu ne zmorem reči ne. Nisem močna, preveč ga pogrešam, čeprav potem vsakič trpim.

Spravlja me v depresijo. Najraje bi uprizorila lastno smrt in mu nekega dne sporočila, kot da sem sorodnica, da sem umrla iz xy razloga in so me že pokopali. Tako bi bila zanj mrtva, jaz pa bi imela mir.

A je kdo že naredil kaj takega?" se je na slovenskem forumu oglasila ženska.

"Na pomoč! Po 13 letih sem ugotovila, da se moj mož rad preoblači v žensko in zdaj želi ..." (zapis Slovenke)

To ji je odgovoril eden izmed uporabnikov:

"Draga moja, zdaj imaš idealno šanso, da predelaš te stvari pri sebi in pričneš z drugačnim pristopom. Ugotovila si že, kje je problem, torej začni funkcionirati drugače!

Najprej se odloči zase, za svoje zdravje, svoje življenje, svojo srečo. Ker njega v tej enačbi ni, je odgovor zelo enostaven. Ne oglašaj se mu več, ne glede na to, kaj hoče (možno je, da bo poskušal vse mogoče, predvsem iz sebe narediti žrtev in kako grozna si ti, ampak ne padi ne te finte!), blokiraj ga, enostavno naredi točno tisto, kar moraš narediti, da ne boš padala v depresijo. Zdaj namreč sama sebe mučiš, ne muči te on, sama se! Ker se ne znaš postviti zase, ker se ne znaš imeti dovolj rada, da bi se odločila za pravilno stvar in prenehala s tem glupim vzorcem, ki te tišči dol.

/.../ Odloči se, da se ne boš pustila zmanipulirati, še manj pa tako počutiti. Če res moraš, mu napiši zadnji sms, da je to zadnji in da naj te ne kliče več, ker se mu ne boš več oglašala. Ne reagiraj na njegov odgovor ali klice, ker te bo mikalo, ampak od takrat naprej se mu ne oglašaj več, kot si se odločila. Še manj pa čekiraj telefon, ali je že odgovoril, ali je poklical, kaj je napisal. Dobro veš, da bo delal samo sebi v prid, ti ga tukaj očitno ne zanimaš. Moraš pa samo sebe.

Pa tvoja ideja je resnično neumna, saj z njo ne bi rešila ničesar, samo umaknila bi se problemu, kako se postaviti zase in postaviti sebe na prvo mesto. Zdaj imaš res idealno šanso, da to narediš. Odločitev je seveda tvoja, a če se boš odločila za depresijo še naprej, si pač sama pripiši."

Kaj bi ji pa ti svetovala?

"Vedno sem mislila, da ga imam raje, kot on mene, nato pa ..." (iskren zapis mlade Slovenke)